Scudo Sports

Vuelta a Espana 2015 / İspanya Bisiklet Turu 2015

Emrah hocam, emeğiniz için çok teşekkürler. beğen tuşu çok yavan kalıyor çabalarınız için.

varolun :)

Scudo
Aru'nun lider olması yarışı daha heyecanlı olmasına sebep olmayacak mı sizce de? Rodriguez, Majka, Valverde ve Quintana saldıracaklar :) Quintana falan alsa liderliği Movistar, Kolombiya'yı savunur gibi savunma yapacak, yarışı bitirecekti, şimdi çok açık bir yarış haline geldi hele 39 km'lik zamana karşı varken tırmanışlarda herkes Dumoulin'i yokuşlarda bitirmeye çalışacak 30 saniye, 1 dakika gibi bir süreyle giderlerse turu kaybedebilirler :ssrtcbya::ssrtcbya:

Cancellara ve Mollema birde Jungels'i ekleyelim bu 3 isim olmadan Trek'in bu kadar etap aldığını göremezsiniz. Kıymetini bilelim :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Emrah Özşahin
Büyük hizmet yapıyorsunuz. Ellerine sağlık.

Bugünkü etap 6 km'lik %4.5 eğimle başlıyor ve bu etaptan sonra üst üste 3 zirve finişi olması nedeniyle ilk bakışta kaçışın kazanabileceği bir etap gibi görünüyor.72. km de geçilecek olan Alto de Beraton 10.9 km uzunluğunda ortalama %4.7 eğimi olan 1.kategori bir tırmanış.Alto de Breraton'dan sonra sporcuları yaklaşık 45 km sürecek bir iniş bekliyor.Son 40 km içinde geçilecek olan Alto del Moncayo ise 8.7 km uzunluğunda ve ortalama %4.5 eğimi olan 3.kategori bir tırmanış.

13.etap profili:

http://www.procyclingstats.com/uploads/uploads00001/original/Stage-1440335129.png

http://www.procyclingstats.com/uploads/uploads00001/original/Stage-1440335142.png

Şu etabın toplu bir sprint ile bitmesi pek mümkün gözükmüyor, eğer 20-30 kişilik bir sprinte kalırsa da kimin alacağını tahmin edebilecek çıkmaz :komik::komik: Böyle ufak bir grup sprinti alabilecek adamlar; Brambilla, Gonçalves (?), Simon, impey benim aklıma gelen bu tırmanışları alabilecek ve sprint atabilecek adamlar ama dediğim gibi kaçış alır bugün :komik::komik:

Kaçışa Henao girsin de bana yeter :hasta:

Movistar'a sinir olmaya başladım.
Yazdıklarım bilenlere saçma gelebilir ama yazmak istiyorum.

Yahu arkadaş sen nasıl bir takımsın?
İki tane starın var, ikisini de aynı turnuvalarda tüketmeyi başardın, bravo!
En azından bir tanesine Giro - Vuelta yaptırıp Vuelta'da iddialı olmayı akıl edemiyor musun?
Valver'deyi koy Giro'ya, Fransa'da sadece Quintana olsun. Hem böylece Valverde - Quintana tartışmaları da yaşanmazdı.
Bak Astana'ya... Aru'yu ekonomik kullanmanın ödülünü aldı.

Üstelik 11. etap çıkılıyor, tırmanışçı ağırlık bir takım olan Movistar'dan bir tane domestic yok piyasada.
Quintana ile Valverde kafasına göre takılıyor. Kaçışa adam soksana yahu...

Duyduk duymadık demeyin, Quintana'ya takım arıyorum :)

@Murat A Yanlış anlamayın beni, açıklama amaçlı söylüyorum ama yazdıklarınız gerçekten saçma ;)

Geçen sezon Quintana ikna edildi, Giro+Vuelta yap, gelecek sezon TDF'ye lider gideceksin diye ve o da gidip şampiyon oldu. Ama bu takımda kimse çıkıp da Valverde'ye, ''Sen bu sene Giro'ya git, Quintana TDF'de lider olacak'' diyemez :komik::komik: Valverde nereye isterse oraya gider, orada lider olur:harika:
Nibali, TDF yerine Giro'ya gitmek istese orada lider olurdu, Aru TDF'ye giderdi, bu işler böyle takımda kim liderse onun dediği olur, Contador'a sen Giro'ya git sonra da dinlen Vuelta yap diyebilir misin? Aynı şey burada da geçerli. Movistar kaçışa adam yolladı ve o adamını son tırmanış öncesi yakalayayıp yolda tempo yaptırarak harcadı, takım performansı bence de düşüktü :harika:

@taner07 Sorun da liderlik sorunu değil mi?
Takım içinde bu işler nasıl dönüyor bilemiyorum ama sonuç ortada. Koca sene bitiyor ve eve o kadar masraf ve uğraşa rağmen elin boş dönüyorsun.
Ekibini ekonomik kullanamıyorsun. Sonra sponsora dönüp acaba ne diyorsun? Takım direktörünün o kadar etkisiz olacağını düşünmüyorum... Ne bileyim Formula 1'de bile adamı öttürürler...

Movistar=Valverde :) Benim en sevmediğim adamların başında gelir Valverde ama adam öyle veya böyle başarılı ve takımda inanılmaz bir etkisi var.İspanya ve hatta bisiklet aleminde en çok sevilen,en çok takip edilen sporculardan biridir Valverde ve nereye isterse oraya lider gider maalesef durum bu.

Ayrıca peloton biraz maçodur, rütbe işler o yüzden Quintana'nın yaşı genç kaybetmiş birşeyi yok geleceği parlak.Zamana karşısını geliştirmesi lazım sadece bu sene olduğu gibi her sene Fransa'da böyle ufak zamana karşı etapları olmaz. Gerçi Fransızlar Pinot ve Bardet iddaalı olsun diye kırpıyorlar zamana karşıları ama olsun:)

@Murat A Movistar'da şuanda pek bir liderlik problemi yaşanıyormuş gibi gözükmüyor, gayet kardeş kardeş yarışıyorlar :komik: Şöyle söyleyeyim; Valverde, Giro'ya gitse Contador'u yenebilecek miydi? En iyi ihtimal 2.olcaktı, peki Giro'daki ikincilik mi önemli TDF'deki 3.lük mü? Sanırım herkes cevabı biliyor :komik: Ayrıca Vuelta'da daha kaybedilmiş birşey göremiyorum ben, belki 1-2 bile olabilirler tabi bu çok iyimser olur ama ben en az birinin podyumda yer alacağını düşünüyorum :harika:

@taner07 Movistar'ın takım yapısını sağlıklı bulmuyorum. Peloton, liderlik vb, bunlar malum.
Ben Quintana'nın derdindeyim siz bana Valverde deyip duruyorsunuz :)
Quintana'yı bir kraliçe etapta ilk kez fark yerken görüyorum... Yazıktır, günahtır.
Lider olamıyoruz ama ikinci oluyoruz yarışmacı hiçbir takımı tatmin etmez, malum ikinciler hatırlanmaz, üçüncülerin adı bile anılmaz.
Üstelik Movistar stratejisi gereği etaplarda da öne çıkmıyor. Vuelta bitsin Unzue ile konuşacaklarım var :)

@Murat A Bu konuda haklısınız, büyük takımlar içerisinde sportif direktörlük açısından en zayıf takım Movistar gözüküyor, hem taktik hata yapıyorlar ve yarış içerisinde çözüm üretmekte sıkıntı yaşıyorlar. Mesela Valverde ve Quintana ile 1-2 yumruk yapmaya çalışıyorlar ama Valverde uzun tırmanışlarda yavaşla, hızlan yapabilen bir sporcu olmadığı için ani tempo değişikliklerinde sorun yaşıyor ve şu zamana kadar buna çözüm bulamadılar, zira nerdeyse her sene büyük turlarda liderleri saçma sapan yerlerde, rüzgarlarda falan zaman kaybediyor, hala en öne gelip orada durmayı öğrenemediler, bütçelerini mundar ediyorlar :komik::komik:

@Murat A

Unzue'ye benimde söyleyeceklerim var beraber gidelim konuşmaya:D Unzue bence Movistar takımını çeviremiyor aynı Astana'da Martinelli gibi.. Oda Aru'yu kayırıyor beni sinir ediyor,daha geçen etapta hala Landa'yı geri çağırıyor :D

Astana'yı MPCC'den kovalamışlar:)

Quintana zorlanıyor haberleri geliyor,Alto de Beraton tırmanışına gelmek üzereler..Peloton uzun süre kaçışa izin vermemiş fakat kaçış grubu oluşuyor sanırım..

6 dakika fark ile 12 ve 13.sırada bulunan Sicard ile Brambilla kaçışta o yüzden kaçışla aranın açılmasına izin vermiyorlar, 2 dakika civarında tutuyorlar, ilginç bir etap olacak, keşke canlı yayına başlasalar hemen :(

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Geri