Scudo Sports

Vuelta a Espana 2015 / İspanya Bisiklet Turu 2015

Scudo
Ben bugün 80 km yol, 420 metre rakım yaptım üzerine bisiklet sporunda doping sayılan diklofenak etkin maddeli ilaç aldım ve yarınki 80 km gözümde büyüyor. Şu etap profilini muhtemelen 5 günde anca tamamladım herhalde.

Şu epik etabın içinde olan herkes gözümde kahramandır vesselam.

@Okan A bugün sokakta gezenlerin doping kontrolüne soksak yüzde altmışı dopingli çıkar ceza alır. Bu adamlara çok haksızlık yapılıyor

Ama sonuç olarak dopingli maddeler hakkında bilgi sahibi takımlar ve bisikletçiler. Özel beslenen, kontrol edilen insanlar. Yani "yanlışlıkla" doping alamazlar :D

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Ben bilinçli bir şekilde hızlı rejenerasyon için aldım bunu, sporcu değilim. Yaptığım turun gerektirdiği fiziksel kondüsyondan uzak olmam bana bu kararı verirdi.

Beri yandan doping konusu sporcular için aynı mekanizmayla çalışmıyor. Europcar takımı ile Movistar veya Sky aynı şartlarda yarışsın diye kontrol var ama bu ideal istek hiçbir zaman karşılığını bulmuyor.

Kan transferinin misal doping sayılması bence etik olarak problemli...

Arkadaslar yarın ile ilgili tahhminleriniz nedir?

Genel klasman Favorileri erkenden yalnız kalıp yorulmamak için ilk yokusları ağırdan mı alırlar? Yoksa kendilerine güvenip ilk yokuslardan itibaren tempolu mu surerler?

Yarın 13 45 de mi başlıyor?

• Beğen
Dumoulin alırsa şaşırmam :)

Ben Movistar'ın dağ kadrosuyla büyük bir patlama yapacağını düşünüyorum. Giovanni Visconti patlatabilir ortalığı. Aru iyi durumda Landa'yı kullanabilir. Rodriguez alabilir,Froome alabilir.

İlla bir favori istenirse garip bir tahminle Visconti gider diyorum :)

Yarın yarış başlar başlamaz 10-12 kişilik bir kaçış grubu bekliyorum. Sayının 15'i aşmasına izin vermezler.

Monfort , atapuma , talansky , losada , jay mc carthy , grmay , zoidl , txurruka , pierre rolland , berhane , kriyenka , impey , landa , visconti , julien simon , miguel angel rubiano

Landa , visconti , kriyenka , txurruka , rolland banko. Diğerleri plase :)

Giant alpecinden kim olur onu bulamadım. : )

Bu isimlerden onunu bekliyorum . Fazlası zor

@Tolga Çelebi Henao'dan yarın pek birşey beklemiyorum ama inşallah son yokuşa kadar favorilerle kalır da ilk 10'da falan bitirir etabı, zaten yarın ilk 10'da bitiren diğerlerine 10-15 dakika falan fark atacak :komik::komik:

Yarın bence ilk 4 yokuşta favoriler lay lay lom gider çünkü atak yapan patlamayı göze alamaz, atak yapıp bir sonraki tırmanışta patlasa zaman kazanacağına zaman kaybeder. Ama ilk 20'deki sporculardan erken atak görebiliriz ve mutlaka her favori takımından en az 1er adam kaçışa girmeye çalışır :komik: @Cem Unden abinin dediği gibi bu isimler kaçışa girebilir, ayrıca amaçsız Lotto-Jumbo, IAM, Garmin, Colombia, Lotto-Soudal, Caja Rural, Etixx, Lampre ve Trek hepsi kaçışa ve etaba saldıracak :ssrtcbya:

@taner07 henao yerine kriyenka yazdım ben. Kaçış grubunun temposunu düşürmek için onu gruba sokarlar.

Zaten kaçış grubu son iki yokuşa gelmeden beş kişiye düşürülmeli. On kişi ve fazlazı etabı kaçaklara verir.

Favoriler kaçışa domestiklerini sokmaya çalışacaklardır.İyi bir kaçış grubu oluşursa, kaçışın içinden bir atakla etaba gitmek isteyenler olabilir.

Eğer toplu halde son tırmanışa gelinirse, Quintana herkesi silkeler gibime geliyor..Zamana karşı öncesi Quintana etaplara saldırır, Froome savunma yapar diye düşünüyorum. Froome rakiplerinde zayıflık sezerse balyozu vurmak için belki gidebilir ama bence düşük ihtimal..Tabi birde Valverde faktörü var. Quintana Valverde'ye hemde İspanya'da atak yapabilir mi orası da ayrı konu:)

Sonucu nasıl biterse bitsin uzun zamandır böyle zorlu bir etap koymamışlardı büyük turlara, umarım profile yakışır,kazasız,belasız zevkli bir kraliçe etap izleriz:)

Biz böyle farazi konuşuyoruz ama yarın %50 ihtimalle yağmur yağacağı söyleniyor, eğer böyle bir günde bir de yağmur yağarsa en az 20 kişi yarışı bırakır şimdiden diyeyim :komik::komik: Ayrıca sıcaklık da sürekli değişecekmiş tırmanmaya başladığımız yer ile zirve arasında 10-15 derecelik bir sıcaklık değişimi olacağı söyleniyor ki bunu bir günde 4-5 kere tecrübe etmek hoş olmasa gerek :eek::eek:

Eğer söylendiği gibi yağmur yağarsa ben etabın kesin bir şekilde kaçışa kalacağını düşünüyorum çünkü favorilerin takımlarını ve kendilerini böyle bir günde riske atıp gereksiz kimseyi kovalamak için enerji sarfedeceğini hayal bile edemiyorum :cool:

@Özgür R bencede froomey ve quintana ; birazda purito

Yağmuru unuttum ben

(link)

Büyük bir kaçış grubu oluşmazsa kaçışta çok anlamsızlaşır. Gelmiş geçmiş en zor grand tour queen stage diyorlar

• Beğen
yalnız gerçekten çok acayip bir etap , inişleri incelemedim ama teknik inişlerse ve üstüne yağmurla bir çok bisikletçi kaza yapacaktır ki bu durum son zamanlardaki kazaların da etkisiyle ciddi bir güvenlik sorunu tartışmasını beraberinde getirir. Gördüğüm kadarıyla bisikletçilerin çoğu rodrigeze kızıyorlar niye bunu yaptın gibisinden burdan yola çıkarak genel klasmancıların son tırmanışa kadar düşük tempoda gidip son tırmanışta biraz zorlamaya çalışacaklarını düşünüyorum ama bu bile onları hayatlarından bezdirecektir eminim çünkü insanın insana yapmaması gereken bir şey bu kadar tırmanış..

şimdi 9. etabı bitirdimde çoktandır düşünüyorum kintanayı.. hani diyorlarya dünyanın en büyük tırmanışçısı diye. Bana balon gibi geliyor.

yani yaşından mıdır,tecrübe eksikliğimidir bilemiyorum tabiki çok sıkı eleman ama öyle abartılacak bir tırmanışçı gibi görünmüyor bana.

her yokuş her etap belki uymuyor olabilir anlarımda,hiç öyle dişe dokunur atağını görmedim. tdf son etaplardan birinde yaptı ama furum akıllıca hareket etti.

berkem ceylan diyor ki,furum çok iyi bir yokuşçu değil. bilemiyorum. doping falan anlamam ama,bu eleman(furum) çok sıkı.

dimulen de yürek yemiş belli. Bravo!

(link) onboard çekimler var burada,gayet keyifli

Geri