Scudo Sports

Vuelta a Espana 2015 / İspanya Bisiklet Turu 2015

Eskiden daha sprinter özellikteydi.Şimdi öyle bir evrildi ki dünkü etapta valverde'nin arkadasında kalabildi.

Scudo
Bugün klasik bir sprint etabı var Vuelta'da yarış açısından çok heyecanlı olmayabilir ama evde olup güzel bir sürahi dolusu sangria yapıp etabı baştan sonra izlemek isterdim.
Jerez de Frontera civarından başlıyor tur, çok şirin bir yerdir. Şarabı ve bu bölgeye has sert bir şarap türü olan Sherry'si ile ünlüdür. Klasik akdeniz doğasında geçilecek olan tur zeytin bahçeleri yer yer bağ arasından ilerleyecek. Gönül isterdi ki Guadalqivir nehri kıyısına paralel yollardan devam etsin ama sanırım o yol fazla dar tur için. Sonunda tur Sevilla'ya ulaşacak. Çok keyifli bir şehir daha, Sevilla gerçekten de keyifle yaşanacak şehirlerin başında geliyor bana sorarsanız. Turun buradan Cordoba'ya taşınması da mantıklı olmuş bu iki şehrin arası çok monoton bir kırsala sahip. İspanya aşkım depreşti yine :)

dünkü etabı izledim de 3. etap

boanni ile degenkolb o etaba göre konuşursak saf sprinter falan değil.

@Onur Ali İmren Degenkolb genel olarak saf sprinter değil zaten de Bouhani çok etkileyiciydi, o etapta 2.olması ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor bence. Ama Bouhani'ye bakıyorsun 1.75 ve 65 kilo o da pek saf sprinter değil dediğin gibi :komik::komik:

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Beleş vuelta. Rusçanız gelişsin biraz

(link)

@taner07 saf sprinter olmaz ki sprinterlerin hepsi akıllı adamlar :)

Şaka bi yana bende şaştım ama biraz daha olsa boksör çakardı sagan'a

https://lh5.googleusercontent.com/proxy/-HewjLwtOBu4Gt5i3ptz2n_6B-312u3OX-lVYzCnkEY-OLr0w8VCEAI4szlxd7aOLQ1ozYAXhyp33CzWuGqCe0TIPT32rnjZ5pw8Y77_XsHL8zPZH00=w520-h283-nc

• Beğen
Tepkiler: taner07
team sky da sanki 3 takım var gibi..sanki son 5km ye kadar beraber gelip sonra herkes kendi başının çaresine bakıyor gibiler

froome son 5 km de tek başına idi. froome resmen afrikalılar çekti getirdi son ana kadar ve çaktırmadan sprinti attı geldi zaman kazanmış olabilir ama etrafında yardım eden olmaması çok ilginç bakalım yarın öbür gün çıkar kokusu

edit: evet froome rodrigeze 6 saniye ilyas salmana 8 valvardeye 10 saniye takmış

Sagan birinciden sonra gelen ikinci yarışçı oldu.Lanet var köyde lanet diye sayıkladı mı acaba içinden. :))

Caleb Ewan adamım ya aldı etabını, yüzümü kara çıkartmadı! Bu arada Pozzovivo 7, Froome 12. olmuş :komik::komik: Froome listede zaman kazanmış gözüküyor ama 3 km kuralı vardır, zaman farkı yazılmayacaktır diye düşünüyorum :harika:

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Caleb Ewan aldı etabı,Degenkolb 2.sırada gelmiş etabı izlemedim ama Froome biraz saniye kazanmış ancak gerçekçi olalım ki Froome kendini bilerek saklıyor şu anda.39 km'lik bir TT etabında en az 1 dakika kazanacaktır.

@Serkan.ÇABAŞ Kaza olması gerekmiyor, son 3kmye hepsi beraber girdiyse zaman farkı yazılmaz :komik: Bakalım ufak bir tepe olduğu için kural olduğunu varsayıyorum yoksa zamanlar yazılır :harika:

@taner07

olur mu canım öyle şey sen yapma bunu bari..
bal gibi de yazdılar 5ci adam bile 2 saniye sonra gelmiş... 17 ile 18 adamın arasında 6 saniye fark var küme olarak gelmemişler o yüzden yazdılar farkı

edit: 3 km sonra ben ineyim bisikletten yüreyerek geleyim o zaman

bence sagan ın bir seçim yapması lazım sürekli 2. olması şanssızlık değil, her özellikten bir parça var adamda ama uzmanlaşması gerekiyor bir konuda bu haliyle ne tam bir sprinter ne bir tırmanışçı nede klasikçi, seyretmesi çok zevkli ama bu böyle gitmez gerçi sürekli kendinden bahsettiriyor bu açıdan bakarsak başarılı, sanatçı olsaydı adını tarihe yazdırabilirdi böyle ama sporda tarihi podyuma çıkanlar yazıyor maalesef :(

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
@Serkan.ÇABAŞ Evet, zaman farkları işlemiş, Froome Quintana'nın önüne geçmiş ve Dumoilin kırmızıyı almış :komik::komik:

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Ç.
@Fırat Y. Sagan için aynı düşüncedeyim. Zaten Fransa konusunda yazmıştım. Bence sprinter olmaktansa gk adayı olmalı. Birileri yönlendirecektir zaten. Takımında bir sürü dede var gk ci. bırakırlar yakında.....Ne olursa olsun Sagan'da bir ışık var bence. Pislik dediğimiz olaylara bulaşmazsa daha çok seyrederiz
2. liklerini :) :)

@sebevi Sagan gk adayı bir bisikletiçi olması çok zor hatta olmayacaktır.Sagan için en uygun görünen yol Klasikçi olmasıdır.Sprinter özelliği ile ekstradan avantaj sağlayabilir.

• Beğen
Tepkiler: GKMDGN ve taner07
sagandan bu saatden sonra genel klasmancı olmaz, böyle bir riske kendisi girmez zaten.
iyi tırmanıyor ama; asla contador, quintana,froome düzeyinde değil, olması da neredeyse imkansız.

şu anda zaten kendisi klasiklere, sprint etaplarına odaklanıyor. bana görede gayet başarılı ve zamanla başarılarını artıracaktır.

Geri