Scudo Sports

Vuelta a Espana 2015 / İspanya Bisiklet Turu 2015

@tahirkaya daha ne yapsınlar . Canı çıktı heriflerin

Stuyven kim yaw ? Bizim selçuk etabını alan bilbao ikinci oldu. Dan martin evine dönüyor. Çok süper bi etaptı. Ama araya çok fragman sokuyor eurosport. Bokunu çıkarttılar

İlk 48 sporcu beraber girmiş. Zaman farkı sıfır. Valverde 11. , froome 27. olmuş

Scudo
sagan yine sahnede deli bu adam ya :koptum: irlandalı da değil ama neyine güveniyor sağa sola tekme savuruyor

Nedir pelotonun motorculardan çekdiği kardeşim. Gözlerine kestirip tek tek yere mi seriyolar adamları anlamadım gitti. 2015 sezonu akıllara bu kazalarla gelicek.

edit: imla.

@N. Burak Önder
Ya zaten inişler dar ve zordu. Kaç tane düşen oldu. Motorlu kamera ekiplerinin de işi çok zor ama bisikletçilerin tüm tura ilişkin iddialarını bitirebiliyorlar maalesef.

@dengetekerci inişte olmadı . Düz yolda sagan ön tarafı yakalamak isterken oldu. Yol genişliği 2,5 şeritti.

General classification after stage 8
#Rider Name (Country) TeamResult
1Esteban Chaves (Col) Orica GreenEdge31:12:18
2Tom Dumoulin (Ned) Team Giant-Alpecin0:00:10
3Nicolas Roche (Irl) Team Sky0:00:36
4Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team0:00:49
5Joaquim Rodriguez (Spa) Team Katusha0:00:56
6Nairo Quintana (Col) Movistar Team0:00:57
7Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team
8Daniel Moreno Fernandez (Spa) Team Katusha0:01:18
9Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale0:01:19
10Mikel Nieve (Spa) Team Sky0:01:21
11Christopher Froome (GBr) Team Sky0:01:22
12Rafal Majka (Pol) Tinkoff-Saxo0:01:29
13Mikel Landa Meana (Spa) Astana Pro Team0:01:39
14Songezo Jim (RSA) MTN - Qhubeka0:01:51
15Sergio Luis Henao (Col) Team Sky0:02:24
16Gianluca Brambilla (Ita) Etixx - Quick-Step0:02:25
17Samuel Sanchez (Spa) BMC Racing Team0:02:50
18Andre Cardoso (Por) Cannondale-Garmin Pro Cycling Team0:02:51
19Romain Sicard (Fra) Team Europcar0:02:55
20Daniel Navarro (Spa) Cofidis, Solutions Credits0:03:01

Dan martin , bouhanni , tejay OUT

Jim songezo kim yaw ? MTN ' de

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Utah turundaki kazada da bi motorcu kazaya karışmıştı ve hiç bi şey olmamış gibi devam etmişti yoluna. Diğer turlarda da bir kaç motor kazası oldu shimano destek aracını da hatırlarsınız sezonun başından. Artık en azından fotomuhabir motorlarına da olsa biraz kural koymak gerekiyor tvde kendi gözlerimle gördüm 15cm aradan sıkışmaya calışıyordu motorcu. Bu adamlar o kadar çalışsın gelsin tura biri öne geçip fotoğraf çekcek diye yarış dışı kalsınlar kepazelik. Yarışcı önüne mi bakacak sağımda solumda motor var mı diye mi bakınacak. Ben niye sinirlendim buna bu kadar anlamadım neyse.

Sagan fena kizmis yalniz. Motorcular hakkaten fazla dibine giriyor sporcularin 2014 criteriumu hatirliyorum. Nibali'yi cekmek istiyordu kamera. Nibali de görüntü vermemeye ugrasiyodu. Adama dakikalarca yapisik gitti.

Tinkoff-Saxo announces after stage 8 of Vuelta a España that the team considers legal actions against the person or persons responsible for crashing into Peter Sagan with 8.2km to go on the stage.

A Shimano auxiliary motorbike recklessly and dangerously drove into the peloton at high speed hitting Peter Sagan in his rear wheel. The unacceptable collision caused Peter Sagan to crash and left the rider with extensive superficial wounds on the left buttocks and leg.

Sagan was fortunately able to finish the stage but a final medical examination is yet to be made.

@Fırat Y.

@Cem Unden

İngilizcesi olmayan arkadaşlar için ben yardımcı olayım; Tinkoff kazaya sebep olan kişiler hakkında yasal işleme başvurmayı düşünüyormuş. Shimano tarafsız bakım motoru kontrolsüz ve tehlikeli biçimde yüksek bir hızla pelatona dalmış ve Sagan'ın arka lastiğine çarpmış ve bu kazaya sebep olmuş.

@Cem Unden
Sagan SRAM mi kullanıyordu :D :D
Shimano arabası bu sene gene bir kaza yapmıştı. Flanderste miydi. Hatta capsler falan yapılmıştı hakkinda

Bugünkü kazada en büyük hasarı alan Lotto'dan Kris Boeckmans, sağlığı göz önüne alınarak komaya alınmış (Tıbbi terimi aklıma gelmedi, medically-induced coma). Kazadan sonra hastaneye götürüldüğünde durumunun çok daha ciddi olduğu ortaya çıkmış; yüzeysel travma ve birkaç çatlak, sarsıntı, 3 kaburga kemiği kırığı ve ciğerlerinde kanama varmış. Birkaç gün komada durduktan sonra ameliyat olup olmayacağına karar vereceklermiş sanırsam. Çok yazık oldu ya, umarım önemli bir sorun olmadan iyileşir...

Sagan'a itelediler 300 İsviçre Frankını; sebebi de "bisiklet sporunun imajını zedeleyen davranışlarda bulunmak"( Kaynak: (link) ). Bu UCI cidden şaka gibi bir kurum açıkçası, bu sene sırf ben 4 5 tane böyle araçların bisikletçiye çarptığı olay izledim, ayrıca utah turunda da buna benzer bir olay oldu fakat hala bisikletçilere kızıyorlar. Yani bunları düzene sokmak çok mu zor da sporcuların sağlığına kastediyorsun? İşlerine gelmeyince Astana'nın lisansını iptal etmeyen kurum burada "etik sebeplerle" ceza kesiyor.
Ayrıca bir Movistarlı - galiba Jose Joaquin Rojas- da çok feci bir kaza geçirmiş yani iyi kurtarmış bile diyebiliriz aslında( (link) ).

Bisikletciler yere oturup yarışmıyoruz kardeşim deseler o zaman paçaları tutuşur beyfendilerin.

Tj garderen, bouhanni , danny

Günün birincisi stuyven turu bırakmış. Görünen o ki yarın start almayanlar olacak.

DNFDaniel Martin (Irl) Cannondale-Garmin Pro Cycling Team
DNFKris Boeckmans (Bel) Lotto Soudal
DNFNacer Bouhanni (Fra) Cofidis, Solutions Credits
DNFTejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Geri