Scudo Sports

Vuelta a Espana 2014 - İspanya Bisiklet turu 2014

@Serkan.ÇABAŞ

Beyaz forma kombinasyon formasi diye geciyor. Butun klasmanlardaki siralamalara bakilip en dusuk puana sahip olana veriliyor. Mesela genel klasmanda 3uncu Dag klasmaninda 7inci Puan klasmaninda 2inci oldun. Toplamda 12 puan yapiyor. Bunun gibi hesaplaniyor butun puanlar. Puani en dusuk olan beyaz mayoyu giyiyor.

Scudo
ala ala çok ilginç daha önce veriyormuydu bunu ispanya turu amacı ne ki
ilk defa dikkati mi çekmiş

Froom dan takıp kaptanı olmaz, çocuk daha.
Kaptan dediğin "Büyük Yarış" filmindeki Tony gibi olmalı.:D

Beyaz mayo da Valverde ye geçmiş.

Bu arada eurosport ta haberlere bakarken MTB world cup yarışlarında 20 yaşındaki Hollandalı kız sürücü kaza yapmış ve ertesi gün hastanede ölmüş. Çok üzüldüm ve moralim bozuldu.

Köşeye sıkıştırılmazsa eğer finiş düzlüğünde affetmiyor Bouhanni...
Seneye Cofidis te podyuma çıkar sayesinde.

FDJ sprint etapları değil de daha çok Tour de France'da Thibaut Pinot ile yüksek basamakları hedefliyorlar. Bouhanni ise saf sprintçi yokuşlarda yardım edecek özelliği yok onun yerine Arnaud Demare gibi orta seviyenin biraz üstünde bir sprinter ile yola devam etmek istemiş olabilirler ayrıca Demare bu sene ki Fransa yol şampiyonu.

gecen etapta degenkolb'un onune kenara sikistigi icin gecememesinden ders almis olacak ki, bu etapta oldukca agresif bir sprint finishi ile bitirdi. Bu adam cok guclu ya..

Valverde kırmızı mayoya elveda dedi. Froome çok güçlü değil bunun farkında ve kendisini zamana karşıya saklıyor gibime geliyor. Contador, Quintana ve Froome arasında geçecek gibi Kırmızı mayo yarışı fakat Quintana zamana karşısı olmadığı için 2-3 dakika zaman farkı açmadıktan sonra onun da şansı az gözüküyor. Yağmurlu etapları severim bugünde güzel farklı bir etap oldu.

contador; rakiplerimin zor durumda oldugunu gordum ve atak yapmaya karar verdim demis.

hakikaten, froomeun hali hicte iyi degildi, birakin atak yapmayi, ataklarin hicbirine cevap bile veremedi.

quintana iyi gozuktu, contadorun atagini gorup belli bir sure sonra atagini yapip, son cizgide rodriguez ile birlikte contadoru yakaladilar.

yarin dinlenme gunu, sali gunu bireysel zamana karsi var. froome rakiplerine oranla daha iyi bir zamana karsici. bugun kaptirmis oldugu sureyi geri alip, gecebilir bile.

Vayyy... Rui Costasız Chris Horner sız Lampre-Merida etap kazanmış :)

Quintananin zamana karsisi o kadar da kotu degil bence. Giro da gosterdi bunu bence. Contador yine nasil bi yarisci oldugunu gosterdi. Bence quintanaya daha uzun bi tirmanis lazim. Ama yine contadorun ataklarina cevap verebildi. Katushanin trenine gircem derken vakit kaybetti bence.

Biraz nostalji yapalım, tek eksik quintana : ) yalnız müthiş bir son olmuş.

Giro zamana karşı sonuçlarına baktım düz zamana karşıda Rigobert Uran ,Quintana'ya 2.46 fark atmış, diğer yokuş olan zamana karşıda da Quintana 1. olmuş ve Uran'a 1.26 fark atmış. Yarın ki zamana karşı yokuş fakat sadece 3.dereceden bir yokuş içeriyor ve 350 metre irtifa kazanıyorlar ilk 11 km de, bundan sonra ki 25 km ise tamamen iniş yani iniş özelliği yüksek olan Contador yarın için bence biraz daha ön plana çıkıyor tabi iniş ne kadar teknik onu haritaya bakarak anlayamıyorum. Son zamana karşı ise 12 km ve dümdüz Froome ve Contador arasında geçer diyorum o zamana karşı da tabi ki etabı Tony Martin, Cancellara, Malori varken ilk 3 e girmeleri de zor.

Britanya Turu'na az kala Marcel Kittel'in yarışacağı duyuruldu bugün. Britanya Turu demişken de geçen seneden bir video paylaşmak istedim. Ahmet O kardeşime gelsin özellikle :)

bu sky takımının kaderimi bu, tırmanışlarda hep grubu onlar çekiyor sanki? :)
Contador'un adamları yine piyasada yok ama onun kriteri zaten Froome :p

Buraya yazıyorum tam Quintana ile Contador iyi gidiyor diye hevesle takip etmeye başladım turu ikisinden biri kesin bi terslik yaşayacak. Contador daha yüksek ihtimal. Critérium du Dauphiné ve Tour 2014 de Contador'un başına gelenlerle kesin bi alakam var.

Geri