Scudo Sports

Vuelta a Espana 2014 - İspanya Bisiklet turu 2014

Yok boyle guzellik.
Condatorun adi yetiyor bir ay once kaval kemigi catlayan adam nasil dans ediyor .fhroome da iyi oldugunu gosterdi quintana supheli gozuktu.etap hak ederek son tirmanisda tempoyu belirleyen valverdenin....

Fhroome ve condator ilk etapta quintanaya verdikleri zamanin yarisini geri aldilar.

Valverde
Fhroome
Condator
İlk uc siralama

Scudo
off, ne zevkli bitti etabin sonu.. :)

iste daglik, tirmanis etaplarinin zevki burada. son ana kadar buyuk bir rekabet ile gecti.

valverde etabi aldi, ama haketti hakikaten. bu kadar diri, bu kadar inatci olacagini dusunmuyordum hic. tirmanisin baslamasiyla beraber hep onde yer aldi, quintaniyi ve grubu cekti, rodrigezin atagina yanit verdi etabi aldi. helal olsun, cok etkileciydi :)

contador ve froome da cok diri gozuktuler. quintana ile aradaki saniye farkini indirdiler. ozellikle contadora ayri bir parantez acmak gerekiyor. sakatligina ragmen, rakiplerine oranla antremansizligna ragmen son ana kadar ataklara cevap verdi, o klasik dansiyla ortami senlendirdi yine :)

quin ise ya sicaktan cok etkilendi, ya da kendimi cok kasmayayim, nasil olsa saniye farki var, 10-15 saniyeden bir sey olmaz dedi sanirim :)))

gelecek daglik etaplarda neler olacaginin bir provasiydi sanki. gelsin daglik etaplar :))

Valverde UCI Worldtour sıralamasında uzun zamandır lider, Cantador, Nibali ve Quintana önünde.
Quintana Giroyu almıştı, yeter bu yıl, bu sefer de Valverde alsın.
Finiş gerçekten güzeldi, "düzde geçme beni rampada ezerim seni" dedi tırmanışçılar. Onlara atak yapmaya cesaret edemez kimse artık.

GC adayları içinde bana en rahat Contador gözüktü. Froome bana biraz zorlanıyor gibi geldi yada stili dolayısıyla öyle hissettim tam emin değilim. Quintana bugün gerçekten çok zorlandı fakat bu tırmanış tam ona uygun olmadığı için gene de birşey söylemek için erken. Purito stiline uygun burada bile erken kopuyorsa asıl dağlarda işi çok zor gibi üstelik daha zamana karşılar var..Valverde ise gerçekten hak etti ve Murat B'nin yüzünü kara çıkarmadı.. :)

Sona dogru yaptiklari ataklar nefes kesti vallahi. Butun genel klasmancilar ilk 5te olunca etap sonu acayip eglenceli oldu. Valverde'de ne bicim parlayici guc varmis. Tam bitti diyorum bi atak daha. Heh simdi bitti diyorum bi atak daha. Seyretmesi cok zevkliydi. Murat hakli cikti onu da tebrik edeyim burdan :)

contador başkan dans gösterisine başlamış yine :)

belki bir iki etap zaferi falan diye milletin beklentilerini nasıl da düşürdü, herkes ah yazık derken yaldır yaldır çıkıyor yokuşları sinsi...

sınavdan çıkınca "bok gibi geçti olm!" deyip 80 alan elemanlar gibi :)

valverde'ye helal olsun adam turdan daha yeni çıktı fakat herkesin favorisi quintana'nın bu kadar zorlanması da ilginç...

son km'deki kapışma muhteşem:

Son metreler
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/08/28/73b16f03d3ddd3db76d3b3b9c9553b69.jpg

Son kilometreler; Laurens Ten Dam'ın nabız, hız ve powermetre verileri ile:

(link)

Sağ üst köşede Pinot gibi isimlerin son kilometreye gelmeden gruptan kopuşlarını görebiliyorsunuz. Bütün tırmanış boyunca 300'lü 400'lü Watt değerleri üreten Ten Dam ve Kelderman'ın 44 saniye fark yemiş olmaları son kilometrede ne kadar insan üstü bir tempoda gidildiğini açıklar sanırım...

harika bir finiş olmuş, Valverde hakkını vermiş. Froome da sanırım kafasını watt ölçerinden kaldırmıyor.. Contador da Fransa turundaki gibi soluğu Fromee in ensesinde hatasını kolluyor :)

gc kapismasi boyle olur! dedirten bir flamme rouge izledik. nefes almadan izledim resmen benim bacaklarim acidi nasil bir cekismedir oyle. uzun zamandir boyle keyifli bir finish izlememistim :D

Super domestik Valverde, takim lideri Quintana'yi utandirdi. Valverde zaman karsida da Quintana'dan iyi oldugundan, pazar gunku etapta da boyle bir sonuc olursa takim liderini degistirmeyi dusunebilir Movistar. Purito klasik son 500m atagini yapti ama yakalandi, o eski patlayici gucu yok bu sene. Garmin'in 3 lideri de (Dan Martin, Hesjedal, Talansky) fos cikti, kacis gruplarinda etap kovalarken gorururz onlari artik. Fabio Aru Giro'daki podyumun tesaduf olmadigini gosterdi bugun, basarilarinin devamini diliyoruz. :) Guzel basladi Vuelta, kazasiz sakatliksiz guzel devam eder umarim.

Tekrar tekrar izledim finishi. Quintana gucsuz gozukuyor gibi. Cunku 5li atak yapmaya baslayinca o kendi temposunda surmeye devam ediyor. Ya gercekten gucsuz ya da kendisini sakliyor. Murat B'nin dedigi gibi daha uzun ve yuksek rakimli bir tirmanista valverde'nin sona bu kadar guc depolayabilecegini sanmiyorum. Ama dun o 5li gosterdi ki kirmizi mayo aslanin agzinda :) kimsenin kaptirmaya niyeti yok.

Aru, kalan 15 etabı düşünerek sınırlarını zorlamadığını, kendi sürüşünü yaptığını söylemiş. Quintana da böyle düşünmüş olabilir.

5 saniye fark yiyeceğini düşünerek Quintana atak yapmamıştır yani son 3-4 km de atak yapsalar belki onları takip edebilirdi Quintana fakat son metrelerde düştüğü için önemsemeyip gücünü korumak istedi bence

Gidon boğazı hastasıhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/08/29/13876fb5a91eb5993209e8d8e1f645d3.jpg

Bence froome'un gozlugune google glass gibi powermeter entegre etsinler. O da yarisirken onune bakabilsin :) yoksa denge tekeri tek cozum :)

Bu beyaz mayo neyi temsil ediyo bu turda nasil veriliyor birde bisikletciye

Geri