Scudo Sports

Vuelta a Espana 2014 - İspanya Bisiklet turu 2014

Daha önce de gündeme gelmişti ama özellikle bu sene Giro esnasında yaşanan soğuk ve şu an Vuelta'da ki aşırı sıcak hava nedeniyle tekrar bu turların tarihleri konusunda konuşmalar dönmeye başlamış..

(link)

Scudo
@Özgür R

Buna en başta Giro'nun organizatörleri karşı çıkacaktır; Vuelta, takvimdeki yeri yüzünden büyük turların üvey evladı muamelesi görüyor, aynı duruma düşmeyi kolay kolay kabul etmezler.

Büyük turların mevcut 3 haftalık formatı korunduğu sürece bir kolay bir çözüm bulunabileceğini sanmıyorum. Geçen sene la Vuelta'ta da soğuk yüzünden sorun yaşayanlar olmuştu. Tour gibi Temmuz'a koymadığınız sürece 2000 küsür irtifada her zaman soğuk olabilir.

@Murat B.

Aynen katılıyorum format bu şekilde olduğu sürece İtalyanlar dediğiniz gibi böyle bir değişikliğe asla yanaşmayacaklardır..

Degenkolb etabı aldı..Bouhanni bariyere sıkıştığını iddaa ederek biraz serzenişte bulundu..

Dikkatimi çeken Trek takımından 22 yaşındaki klasikçi olması beklenen Jesper Stuyven 2.etaptan sonra bu etapta da 4. oldu.Geleceği parlak isimlerden biri gibi geliyor bana..

Erosport ispanya turunu banttan yayınlamıyor. Gündüz malum işteyiz izleyemiyoruz. Sanki dünyada başka spor kalmamış 24 saat tenis yayını yapıyorlar. Gına geldi artık, yokmu bunun bir şikayet sayfası felan...

eurosport yayin akisini kontrol ettim, ispanya turuna canli baglanti disinda diger butun saatlerde erosport 1 ve 2 dahil komple tenis gorunuyor...

Eurosport'un değişik yayın takvimleri dolaşıyor internette.Canlı yarıştan hemen önce iki defa izledim özeti.Bir de sabah 8-9 arası yazıyor ama onu bilmiyorum.

@orhan bural
ne zaman yayınlıyor hocam.. butun akşam ve gece US Open'dan dolayı tenis hakikaten gına geldi artık. Gerçekden Eusprot'a bunu bildirmeli.

Her gün saat 17:00 gibi canlı yayında o günün etabı başlıyor, canlı yarış öncesi de bir önceki günün tekrarını yayınlıyor Eurosport. İnternette ya da kanalın kendi yayın akış verileri arasında yer alan diğer tüm Vuelta ile ilgili yayın saatleri yalan.

Hafta sonu ve başında snooker turnuvası vardı, şimdi yerine tenis turnuvasına bıraktı. Tamam kanalın adından belli Avrupa (bazen dünya) genelindeki önemli müsabakalara yer vermesi lazım buna hak veriyorum ama günün 6-7 saatlik yayın akışını, 2 kanalda birden tek bir organizasyona ayırmaları da pek sağlıklı bir şey değil. Ah şu para hırsı yok mu, insana olmadık şeyler yaptırıyor işte.

Akşam saat 20:00 ile gece 03:00 arası ekran başındaydım, kesintisiz her iki kanalda sadece tenis maçı yayınladı başka hiçbir şeye yer vermedi malesef...

Bugün koşulacak etap 1. kategori tırmanış ile sonlanıyor. Genel klasman iddialıları kendilerini göstereceklerdir diye düşünüyorum. Froome ve Contador'un sakatlıklarının ardından ne kadar formda olduklarını görebileceğiz ve Movistar'lılar arasında mücadeleye tanıklık edeceğiz gibi geliyor.

Normalde bisiklet turu ile aynı zamana denk gelen başka bir büyük spor organizasyonu olmadığında tekrarlar doğal olarak kanalda daha çok dönüyor.Fakat Pazartesi günü başlayan Amerika Açık nedeniyle ( bisiklette nasıl 3 büyük tur varsa teniste de en büyük dört grand slam'den biridir ) yayınlarda kayma oluyor.Gece devamlı tenis olmasının nedeni Amerika ile olan zaman farkıdır.

Kanalın sabahları 9 yada 9:30 gibi tekrarları verdiği internet sitesinde yazıyor fakat izlemediğim için o an gerçekten verdiler mi yoksa gene tenis mi vardı bilmiyorum fakat o günkü etap öncesi birgün öncenin tekrarını verdiğini biliyorum..

Bugünkü etaba gelirsek GC adayları arasındaki ilk ciddi etap olarak gözüküyor.Özellikle son tırmanış 4.6 km uzunluğunda ortalama 7.8, max 12.8 leri gören 1 kategori bir zirve finishi..

@orhan bural

Tenisten iğrendim Eurosport u da kınıyorum akşam yayınına 30 dk. bisiklete ayırmıyorlar

Chris Froome'dan imzalı sarı mayo..Soruyu cevaplayıp alttaki bilgileri dolduruyoruz.Son tarih 31 Ağustos..

Denemeye değer :)

(link)

@Murat B.

Bence valverde fazla dırenemez quıntana'ya. Eger kendını zorlarsa ılerıkı etaplar ıcın ısını zora sokmus olur zıra daha yenı TdF den cıktı.

@Ahmet O

Gerçek dağlık etaplar için haklısınız, fakat bugünkü etabın Valverde için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Yüksek irtifada olmayan, kısa ama dik bir tırmanış; hava sıcak. Sadece bir gün giyebildiği kırmızı mayoyu geri almak için saldıracaktır Valverde...

Diren Quintana :) Ben turu almasını çok istiyorum sakatlık olmazsa düşmezse alır...

Amerika Açık da var bu kadar spor arasında program sıkışıyor ben bu sabah dünkü etabın özetini izledim.
Fransa Tur'unu yerinden izledikten sonra TV'den izleme heyecanım biraz daha azaldı fakat yine de izliyorum. Tabi bu kadar Süpernova'nın arasında İspanya Tur'unu izlememek olmazdı hiç değilse Cancellara için izlerdim ama şu kadroya bakınca insan TV başında kitleniyor.
İlk izleyeceğim etap bugün kü etap zaten ilk önemli etap da bugün geçiliyor. Contador sakatlıktan yeni çıktı durumu nedir kimse bilemez, Quintana ,Froome arasında çekişmeler olacaktır , Valverde etap alabilir ama yarışı alamaz. Fabio Aru da ilk 5-6 kişi arasında olacaktır ama zamana karşıda yerini kaybeder.

Geri