Scudo Sports

Vücut geliştirmeyle ilgili uygulama

Konuyla ilgili bir anektod anlatayim ortam neselensin :)

Lance in ust uste Fransa turlarini kazanip cok unlu oldugu heryerde konusuldugu bir donem bir ropirtajda donemin en unlu ragby oyuncularindan bol adaleli dehset vucutlu acaip sprinter cok uzaklara top atabilen bir abimiz yaw bu adam ne yapiyor da bu kadar konusuyorsunuz alt tarafi bisiklete biniyor gibisinden bir cumle kullaniyor :)

Basin hemen olaydaki raiting duygusunu alip test yapalim mi oltasini atiyor.tabi bizim rugby ci abimiz bir lance in vucuda bakiyor bacaklarina bakiyor birde kendine tabiki diyor :) olayi lance e de kabul ettiriyorlar ve ortam hazirlaniyor :)

Lance in tam bir saat cevirebildigi watt degerine ayarlaniyor trainer ve lance cikip ceviriyor :) sonra bu ragby ci bol adaleli abimiz biniyor bisiklete ve cevirmeye basliyor :)

Evet sonuc tam 4 dakika sonra rugby ci abi pes edip duruyor ve Lance i isaret ederek tarihe gecen su cumleyi sarf ediyor "bu insan degil" :)

Bu yasanmis gercek bir hikaye her sporun kendine has ozellikleri gereklilikleri vardir.bende cikip 40 km kosarim ama 4-5 saatte :) Berlin maratonunu ilk izledigimde adamlarin iki saatte bitirdigini gorunce ufak bir matematik hesabiyla benzer cumleyi kurmustum :) bunlar insan degil :)

Yada iki yil benc pres calisip yuz kiloyu gectigimde yasadigim mutlulugun meshur bir zenci abimizin 400 kg ile bench pres yaptigini gordugumde :) benzer cumleleri uygun kufurler esiginde dile getirmistim :)

Kissadan hisse herkes kendi dereceleri ile yarisip baskalarini fazla dikkate almaz ise daha mutlu oluyor bir sure sonra da o ozendigin insanlar ile belki yarisacak hale gelebiliyorsun.

Scudo
body building spor değil fitness spor değil diyen olmuş da belki onlarda bisikletten spor mu olur diyorlardır :) zevk meselesi herkese göre değişir.. onlar body yapmayı tercih etmiş hayatlarını ona göre düzenlemişler, ona göre sponsorları var, ona göre tomarla para kazanıyorlar.. fitness yapan adam da belki kızlara şekil olsun diye six back cıkartmaya ugrasıyor adamın zevki o :D e bu forumdakilerde bisikletine aşık, onlar için en iyi en güzel spor bisiklet falan filan..

hayattan beklentin ne dogrultuda ise zevkler de ona göre şekilleniyor.. durum bundan ibaret..

NOT : bu videoyu izlemişsinizdir.. Body yapan biri ile bilek güreşi sporu ile ugrasan bir muhterem kapısıyor.. Kazanan cok kaslı bodyci abimiz değil, Bilek güreşçi oluyor.. Çünkü her sporun kendi içinde püf noktaları var.. O adama desen 150kg bench gir, o da onu yapamaz.. her yiğidin farklı yogurt yiğişi var anlayacagınız.. bu da ne alaka ise gece gece :)

(link)

@suat06

Yanlş anlaşılma olmasın. Şu an 2 saatlik antremandan geldim. Halat egzersizinden tut crossfitine 2 saat yüksek nabızda sırılsıklam oldum.Hareketin her türlüsü iyidir ama kas yapayım derken hareket kabiliyetini azaltmaya gerek yok.Kişisel düşüncem.Yanlış anlaşılmasın,polemik olmasın.

Bu da benim doğru bulduğum spor tanımı;İnsanların ferdi veya toplu olarak fiziki, ruhi ve düşünme kabiliyetini kendine ve bir rakibine karşı, önceden belirlenmiş bir düzen içinde başarı kazanmaya yönelik ve mücadele heyecanını yaşamak için yaptığı beden hareketlerinin bütününe verilen genel isim.
Türkiyede onlarca salonda spor yaptım ama yüzde 90 spor yapmıyordu maalesef.(ya da bilinçsizce yapıyordu diyelim)
neyse çok uzatmadan,güçlü ve çevik olmak, bunu hayatımıza yansıtmak güzeldir.Kim nasıl yapıyorsa yapsın :) kolay gelsin

@Enes Gürel

sporu kücümsemekle ne ilgisi var. sen kafanı bozmussun bununla. ben senin hitap şeklinden bahsediyorum. karşındakine saygılı olacaksın. fikrin varsa bu çerçevede hitap edeceksin body spordur değildir hiç umrumda değil. ayrıca evet eğitim spordan önce gelir benim için. arada sende dene bişeyler okumayı. cahil adam tartışmayı bırakır saldırmaya başlar karşısındakine. nasıl hitap etmesini bilmeyen adam dar kalıplardan bahsediyor :)) herneyse herkesin dünyası dönüyor. hayatta başarılar

@Soner Közen

hareketi kısıtlayacak bir vücudu bende sevmiyorum ama yapanlar var seven var. adamın hayatı spor ve sadece bundan para kazanabiliyorsa en iyi olmak için mecbur yapıyor da olabilir.. 50 cm kol yapıyorlar sonra adam elini arkaya götüremiyor o da onun derdi :D

spor salonunda çoğu kişi yalandan yapıyor.

1.si adam spor salonuna ortam kovalamak için geliyor,
2.si yaptığı sporun ciddiyetinde değil veya sporda ileriye dönük bir hedefi yok,
3.sü hocalar da pek bakmıyor açıkcası. bi kere söylüyor gidiyor. spor yapan kişi de her gün 'bu nasıldı şu nasıldı?' demekten sıkılınca kafasına göre takılıyor işte..

bir de spor devamlılık isteyen bir olay.. fitness yapıyorsan vücudu koruman lazım, dövüşüyorsan kondisyonu düşürmemek lazım vs vs..

@suat06

tüm bu yazdıklarına karşı bu videoyu koyuyorum elini arkaya götüremeyen 50cm li bir abimiz :)

(link)

Geri