Scudo Sports

VSF karmaşası..

Rafet Ç.

Üye
Tepki
150
evet arkadaşlar öncelikle tüm bisiklet severlere iyi akşamlar diliyorum.

benim sizler gibi bisiklet konusunda çok tecrübem yok. onun için bu konuyu açma gereği hissettim. ben ailemle birlikte tarihi şanlı her metre karesinin gezilmesi gerektiğine inandığım gelibolu'ya taşındım. ilk işim kendime ayağımı yerden kesecek bir bisiklet almak oldu. tabi bu konuda hiçbir bilgim olmadığı için eşimde benimde binebileceğim bir bisiklet al telkininden sonra salcano nova marka değişik bir bisiklet aldım. :) fakat buralarda gezdikçe bu bisikletin benim hissiyatımı karşılayamadığını gördüm. ben burada ki imrendiğim arkadaşlar gibi uzun soluklu turlar yapamam. kampçılık, balıkçılık, serbest dalış beni şu aşamada hayattan zevk almamı sağlıyor. bende bunun için bir bisiklet arıyorum.

istediğim, gelibolu yarım adasında ufak turlarla gezmek, istediğim yerde durup kamp yapmak. hatta ilk tur rotamı şu şekilde belirledim.

(link)

bunun için forumda değişik konu başlıkları arasında dolaştım durdum. fuji, surly gibi yol bisikleti tarzı touring bisikletlerini pek beğenmedim. (tabirlerimi maruz görün.) VSF tarzı bir bisiklet almaya karar verdim. scottun ventureydi yanlış hatırlamıyorsam onuda çok beğendim.

http://www.bikeandoutdoor.com/FO,8042,11,2013-scott-venture-40-sehir-ve-tur-bisikleti.jpg

lakin fiyat 2658 tl.

bisiklet gezgininde vsflere baktım. kafam karıştı.

t-50 shimano acera 24 -- 500 euro

http://shop.bisikletgezgini.com/wp-content/uploads/2014/08/VSF-T50-v-fren-510x600.jpg

28″ tur bisikleti.

Acera vites grubu,
Renk: siyah
Kadro: Aluminyum 6061

Ağırlık: 15,8 kg

bu bisiklete baktım fiyatı benim için makul. sonra 600 euroluk T-50 Shimano Acera 24 vites HS11 Magura Hidrolik Fren bisikletini gördüm. ya arada 100 euro var almışken daha iyisini mi alsak durumu oluştu. tabi hidrolik frenin mahsurlarını değerlendirdiğim zaman,

700 euroluk :)

http://shop.bisikletgezgini.com/wp-content/uploads/2014/04/22_T-100_Shimano_Alivio_27g_Dia-1024x568-510x568.jpg

28″ tur bisikleti.

Alivio vites grubu
Renk: siyah, lacivert
Kadro: Cromo çelik

Ağırlık: 15,6 kg

T-100 Shimano Alivio 27 vites yi gördüm. almışken alivio vites gruplusunumu alsam diye düşünmeye başladım. ama bunun sınırı yok 100 euro daha 100 euro daha derken kafam karıştı.

umarım kendimi anlatabilmişimdir. ben kısa turlarla geze geze kamp kura kura gezebileceğim, arka çantama kamp malzemelerimi koyup 2-3 günlük turlar planlayıp, bunları gerçekleştirebileceğim bir bisiklet arıyorum. ve almışken tur mesafelerimi artırdığımda beni yarı yolda bırakmayacak bir şey arıyorum. tabi benim gidebileceğim en fazla 250-300 km.lik turlar olacaktır.

sizce ne yapmalı, ne satın almalıyım? teşekkürler..

Scudo
madem kısa turlar yapacaksınız, bu kadar paralar "bayılmanıza" gerek yok. demir bisan ve tourney sistemle 43 gün balkanlar adriyatik italya turu yapan abiler var.
maddi durumunuz çok iyiyse bilemem. zevk meselesidir. ancak bütçeniz belirli limitlerdeyse başka bisikletlere yönelebilirsiniz.

kullandığım bisiklet olan mosso 771 dmv, carraro sportive serileri, sedona 320, merida crossway300 (bayan versiyonuda var) gibi modellere yönelin derim.

hamit bey öncelikle ilginize teşekkür ederim. mosso 771 i inceledim daha önce 1050 tl. şu anda. vsf t-50 1400tl. arada uçurum denecek bir fiyat yok. zaten arka bagajıydı çamurluğu falan aynı hesaba gelecektir. bide siz daha iyibilirsiniz ama ben böyle racing tarzı gibi geliyor mosso fuji touring.. bilemiyorum tabi. peki bu vsf de dikkat ettiyseniz acera ve aliveo viteslerinde 200 euro fark var bu bana fazla gibi geldi. benim seviyede gereksiz bir ayrıntımıdır sizce?

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/29/167674e927af02a8eaa344ca4b5df0a4.jpg
İkinciel olarak aldigim giant crs 0 karbon maşa deore set ile
1300tl 10.5kg

Simdilerde sram x7 2*10 set brooks sele taktim 10kg dünya turu yapar

hayırlı olsun güle güle kullanın. pek güzel bir bisiklet kendisi.

Güle Güle kullanın yorumlarınız neler bisiklet hakkında? Kısa tur yapıp değerlendirme yapabilir misiniz kısaca? Akıcılığı,sağlamlığı,kullanışlılığı vs.

hayırlı olsun güle güle kullanın bide resimlerini koysanızda baksak

Rafet Bey, mutluluklar dilerim VSF ile. Gelibolu yarımadası bisikletle gezmek için yaratılmış bir cennet, hem tarihi hem doğasıyla. Eminim çok keyifli turlar gerçekleştireceksiniz.

Bisikletle ilgili izlenimlerinizi Bisiklet Gezgini'yle olan diyaloğunuzu merak ediyorum, tur bisikleti seçiminde karar sürecinde olanlara çok yardımı olacaktır yazacaklarınızın....

Hayırlı olsun bol gezmeler...

Evet resim ve inceleme bekliyoruz bu arada kazasız belasız güle güle kullan..

çok resim ve kullanıcı tecrübe yorumu bekliyoruz. eksiler ve artılar

@Ahmet F.ELBİR

http://pedalum-mobile.de/wp-content/uploads/2012/06/VSF-T-300_Shimano_Deore-620x426.jpg.pagespeed.ce.7aH7g3UvCR.jpg

https://www.flickr.com/photos/matthieucalu-be/3450953692/in/photostream/

bisiklet böyle birşey. elime ulaştığında detaylı gönderim yapabilirim.

@Okan A

Okan bey öncelikle çok teşekkür ederim. bisiklet ile ilgili tüm izlenimlerimi ve fotograflarımı paylaşıcam. sanırım siz tx-400 istiyordunuz ama t-300 benim seviyemde yeter diye düşünüyorum. siz bu hafta deneyecektiniz? şahsen sizinle ilgili düşüncem VSF almanız. size yazdıklarınızdan tanıdığım kadarıyla VSF yakışır. tx-400 zaten kendini kanıtlamış bir bisiklet. sizin olgunluğunuza yakışır bir bisiklet. fuji touring tarzı yol bisikleti görünümlü tur bisikletinin yakışmayacağı kanaatindeyim.

tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.

@Rafet Ç.

Hayat gailesi yolculuğumu engelledi Rafet Bey. 15 Kasım günü Bisiklet Gezgininde olacağım. Bu arada siz bisiklete kavuştuğunuzda izlenimlerinizi yazarsanız memnun olurum.

Vsf yi alırsan seni dünya turuna bile çıkarır

Merhaba arkadaslar ; Bende VSF Arayisi icindeyim fakat bisiklet gezgininden sonra sanirim kimse getirmiyor artik Turkiye'ye . Ya da getiriyor ben bilmiyorum ? Bu konuda bir bilginiz var mi ?

2 gün önce sarı renkli ikinci el sitesinde tx400 2018 modeli 5.000 tl den gitti sanırım ilan kaldırılmış

Geri