Scudo Sports

Vsf fahrrad manufaktur bilgi tecrübe ve resim paylaşım başlığı

@ozgurgokalp katılıyorum size ama üç gün fazla gibi geldi sadece... 250km yapıp dinlenip uyuyup sonra 150km yapayım diyorum.
Aslında şöyle de sorulabilir, yol bisikleti ile 120km yolu dört saatte yapan birisi aynı efor ile tur bisikletinde kaç km yapar?
Hiç tur bisikleti sürmediğim için böyle bir soru soruyorum, yanlış anlaşılmasın. İddialaşmak değil amacım :)

Scudo
@Ahmetgitar tahmini söylüyorum, bizzat denemedim ama iki tür bisiklete de sahip arkadaşlarımın derecelerine bakınca yol bisikletinde 30 ile giderken harcadığınız eforla tur bisikletiyle 23 24 gibi bir ortalama yaparsınız.

@ozgurgokalp umarım Koga bu farkı biraz daha kapatır.
Diğer yandan yokuş inişlerinde düz yola girildiğinde hafif yol bisikleti rüzgar direnci ile daha çabuk yavaşlarken tur bisikleti gibi daha ağır bisikletler daha uzun süre boşta ilerliyor.
Birgün yolda koga süren bir bisikletçiye denk geldim. Yokuş aşağı hızlandık ve ardından o daha uzun süre pedal çevirmeden yüksek hızla seyretti...

@Ahmetgitar mubala etmiyorum okadar kalite kokuyorki resmen asik oldum bu bisiklete ,koydugum resim dogru dimi senin almak istedigin sanirim,rengi mukemmeldi mat camurluk falan bayildim istersen fiyati soyliyim :):):)

@wenom
Benimki bu,
(link)
:)
Bir ara kaçacağım o tarafa, denemek lazım. Ama maalesef ellerinde benim istediğim modelden yokmuş. 6-8 hafta içerisinde geliyor ben onay verince.
Bakalım hayırlısı :)

Uzun yolda bisikletin ağırlığı değil sürüş pozisyonunuzun ne kadar rüzgar tuttuğu önemli. Bisiklette en büyük hız kesici etken rüzgar. Rüzgar direnci sizi en fazla yavaşlatan faktör olacak. Ha ben bütün yolu eğilip giderim derseniz o ayrı.

@Ahmetgitar benim koydugum resim aluminyum olan aynisi degilmis senin begendiginde cok guzel,bisikletgezginine guvenebilirsin mukemmel insanlar istersen ankarayada kargolarlar ama sana gore ayarlarini yapmalari daha iyi olur,benim resim cektigim kogada siparis gelmis birisine koga santos vsf vs hepside kaliteli markalar

@wenom Aşkolsun, insan VSF tx400 fotosu da çeker hazır gitmisken.

@ilker
Haklısınız ama ben o ağır meditasyon halini bagajlı çadırlı uzun turlara bırakayım diyorum.
Öncelikli amaç gece bir yerde kalmaya ihtiyaç duymadan bisikleti teslim alıp Ankara'ya gelmek. Yol uzun. 300 km olsa olacak da 400 büyük mesafe...
:)
Ya da B planını devreye sokarım: Ankara'dan eşyalarımı çöp torbasına koyup otobüsle İstanbul'a gider orada kıyafetleri yepyeni tur çantasına koyar, onları yepyeni Koga'ya takar ve Gelibolu istikametine doğru Ege turuna başlarım. Yavaş yavaş :)

Hayali bile ne güzel yaf!

@ilker soz sana en kisa zamanda cok guzel tx400 fotosu cekecegim tx400de bambaska tabi

• Beğen
Tepkiler: ilker
@Ahmetgitar bence en sagliklisi varsa arabanizla gelip bisklet tasiyiciniza koyup rahat rahat eve donmeniz olacak. Araba yoksa da bir gunlugune kiralarsiniz :)yol bisikletiyle bile surekli 30 km ile pedal cevirmek zorken ( malum yollarin egim vs durumlari) tur bisikletiyle epey uzun bir yolculuk olur, ustelik yuklu sayilacak sekilde. Tur bisikletine kadansina biraz alistiktan sonra km leri yukseltmenizi tavsiye edicm. Sonra keyf izdiraba dinebilir .

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@herman karakasli araba var da arabayla alacak olsam zaten kargo ile de getirtirim :)

Bakalım...

Arkadaşlar bir sorum olacak, normal vitesli bir tur bisikleti rolhoff'lu hale getirilebilir mi?
Normal deore alsam da ileride rolhoff'a çevirsem diye bir fikir oluştu kafamda...

@Ahmetgitar o iş çok sıkıntılı oluyor. Eğer imkanınız varsa mutlaka rohlofflu olan modele yönelin. Sonradan taktırmak çok zor ve çok daha masraflı.

@Ahmetgitar vites sistemi icin benim tx400 den ornek vereyim. Rolhoff a donusturuluyor ama sonradan takildigi icin adaptor gibi birseyler kullaniyirlar bu da sistemin artilarindan birini ortadan kaldiriyr. Rolhoff da cikintili bir yapi olmadigindan otobusle vs ile tasimalarda kirilan ezilen biparca olmuyr ama normal sistemlerde bu skinti var. Maalesef sonradan takilan rolhoff larda da buna benzer bir negatif durum oluyr.

Geri