Merhaba arkadaşlar başlığı ben de takip ediyorum. 1,5 yıldır tx400 kullanıyorum. Bisikletimden çok memnunum. Birkaç tur da yapma imkanı buldum bu sürede. Bisiklet konusunda çok bilgini biri değilim ama cevaplayabileceğim sorular olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Çanta tercih konusunda bir kaç kelime edeyim. Ortlieb tercih ettim ben, çok da faydasını gördüm yağmurlu turlarda ancak Vaude'yi daha çok öneririm çünkü iç bölmelere sahipti incelediğim kadarıyla Vaude modelleri. Ortlieb'in bu modelleriyle 4-5 gün gidince eşyalar karman çorman oluyor ne kadar organize etsenizde. Onun dışında oldukça sağlam ve çevre koşullarına dayanıklı çantalar Ortliebler de.
gidon konusunda ise ben kelebek gidon seçtim. Dropbar için tx400'un magura frenleri drop bar uyumlu değildi, drop bar seçeneği için bu konuda bir çözüm üretmek gerekiyor diye biliyorum.
Turlardan bir kaç fotoğraf ekliyorum.
Çok güzel bir başlık olmuş.
Bir bisiklet ya da tarzına özel bir başlık açmak o konu hakkında daha detaylı bilgi paylaşımlarını sağlıyor.
Ben de bir süredir tur bisikletlerine bakıyorum. Tabi bisikletle birlikte kamp malzemeleri vb de ilgi alanım içerisinde.
Bir gün uzun bir tur yapabilirsem çok önemli bir hayalim gerçek olacak.
Ankara yerine İstanbul'da yaşasam böylesi bisikletleri daha yakından takip edebilirdim. Hatta sırf bu sebeple bir günlüğüne İstanbul'a
Bisiklet Gezgini mağazasına uğramayı düşünüyorum.
Ben Koga Randonneur bisikletlere bakıyorum (VSF de ilgi alanımda elbette, özellikle 30'lu 105 olan). Acaba aranızda kullananlar var mı? Varsa Koga için de bir başlık açmanız mümkün olur mu?
Bir de Sayın @Okan A bisiklet ve fotoğrafları çok güzel. Yaptığınız turlarla ilgili varsa yazılarınızı takip edebileceğimiz bir bağlantı mevcut mudur?
@Ahmetgitar Hollanda turumu (link) bloga günü gününe yazmıştım. Türkiye içinde yaptığım turları yazmadım, telefondaki fotoğraflardan yükledim. Koga ile ilgili şöyle bir şey yaşadım. Turumu Venlo'da tamamlayıp trenle Almanya'ya dönerken aynı vagona iki Hollandalı emekli bindi, Koga tur bisikletleriyle. Rolhoff göbekli enfes iki bisikletle Güney Fransa turuna gidiyorlardı. Düsseldorf gar çıkışında bisikletlerden birini çok kısa süre denedim açıkçası benim tx400'den daha akıcıydı ama bu his elbette Rolhoff'un da katkısıyla oluşmuştur. Koga konusu açılsa da okusak
@Okan A Nedir bu akıcılık hissi, biri anlatabilir mi acaba? Ankara gibi kuş uçmaz kervan geçmez ( kuş yerine tur bisikleti de diyebiliriz) bir yerde rolhoff gibi makinelerin ne olduğunu sadece sizlere sorarak öğrenebiliyoruz.
@Ahmetgitar Rolhoff vites sistemleri kapalı bir sistem olduklarından geçişlerde hissettirmeden geçiş yapar, durduğu zaman bile vites değişimine imkan tanır, çevresel koşullardan etkilenmediği için daha dayanıklıdır vs. vs. pek çok avantaj sunar. Sürüşe de epey olumlu etkisi vardır ama tahmin edersiniz daha pahalıdır (benim aldığım modelde 1000 euro civarı fark yaratıyordu), daha ağırdır. Handikapları daha az, getirisi çok olan pahalı bir sistem kısacası http://www.vakantiefietser.nl/px/producten/rohloffbinnenwerk.jpg
@Okan A evet evet, biliyorum. Sadece sürüş hissiyatı nasıl onu merak ettim. Bu sadece vites geçişlerinde bir olumluluk mu acaba? Bir de bu sistemin ağırlığı diğer taraftan eski usül vitesin olmaması sebebiyle bir dengeleme sağlamıyor mudur? Ama dediğim gibi ben sürüşle ilgileniyorum. Yoksa 15kg verdim zaten, bisiklet ağırlığı eskisi kadar sorun değil
@Ahmetgitar akicilik hissi anlatilmaz yasanir akici olarak tabir edilen durum,bisiklete uyguladiginiz pedal gucune karsi bisiketinizin daha rahat yuvarlaniyir , kayiyor hissi vermesi diyebiliriz en kaba sekille. Tabi akiciligi etkileyen faktor cok lastik yapisi, jant gobekleri,ayankol yapisi gibi. Birde kadro rigitligi varki oda bambaska bir konu ...
@herman karakasli
Teşekkürler, demek ki iyi bir şey
Bir kere tur bisikleti alıp tam alayım istiyorum , o sebeple araya girmiş oldum. Cevap için çok teşekkürler.
Konuyu takipteyim.
is donusu bir fotograf cekeyim dedim ,verdigim parayi sonuna kadar hakeden bir bisiklet bugun trafik felcti resmen hayat kurtardi asfaltta akiciligi mukemmel ve cok rahat bir bisiklet
@wenom evet, bana bir İstanbul yolu görünüyor gibi...
Doğrusu önümüzdeki birkaç yıl için maddi yol haritam Mart ayı sonuna kadar belli olacak. Herşey yolunda giderse seçimlerimi daha rahat yapabilirim.
Yoksa yol bisikletimi vb elden çıkararak bir tur bisikleti alma yoluna giderim ama bu yine de stresli bir dönem olur.
Bir de konuyu böldüğüm için özür dilerim ama bu kadar turcu arkadaşı bir arada görmüşken sorayım, bisiklet harici, bir tur ekipmanı bütçesi ortalama düzey için kaç lira civarında oluyor? Çanta, mutfak gereçleri, çadır ve diğer tüm gerekli ekipmansıfır olarak ortalama kaç liraya toplanır? Konuyu çok bölmeden yanıtlar verilirse mutlu olurum. Malum çokça böldüm başlığı...
@Ahmetgitar estafurullah oncelikle sonucta hepimiz ayni amaclar icin burdayiz,insallah senin icin hayirlisi ve istedigin gibi olur,uzun tur yapmadigim icin bu sorulari yanitlayip seni yaniltmak istemem tecrubesi olan arkadaslarimiz yanitliyacaktir zaten,bu arada bisiklet gezginini normal bir bisikletci olarak dusunme sahipleri zaten hepsi turcu butun sorularina cevap bulacaksin normal bisikletcilerde utanarak sikilarak soruyoruz ve dogru cevaplar bulamiyoruz burda istedigin modelleri test edip kafana takilanlari ogrenebilirsin cunku tecrubeliler,burdan ne alirsan al memnun kalirsin cunku cok iyi tur bisikleti markalarini getiriyorlar yakindan gormeni tavsiye ederim
@Ahmetgitar Ahmet çadır vs almak ya da kamp yapmak için bisikleti beklemene gerek yok. Bence araçla da olsa gidip küçük kamplarla kendini denemelisin. Burada tek tavsiye ileride bisikletle de kullanacağın için malzemelerini biraz küçük ve hafif olanlardan seçmen olacaktır. Bu işte örneğin tek bir tulum alayım da idare edeyim diye bir şey yok ki. Mevsimine göre 2-3 tane ediniyor insan zamanla. Ya da aynı şekilde mutfak malzemelerin bile yapacağın etkinliğe göre değişir.
@Ahmetgitar bu arada yazdiklarinizdan bir yol bisikleti sahip oldugunuzu farkettim sayet maddi durumunuzu dengeliyrbilirseniz tur bisikleti alimi icin yol bisikletinizi elden cikartmamaya clissin. Bende tx400 un yanisira. Orbea avant yol bisikleti kullaniyrum her ikiside cok ayri disiplinlerde ve kiyaslanmayacak kadar farkli zevkler sunan bisikletler turleri, tarzlari.
@wenom Cözümünü bisiklet sahibinin bulmasi lazim gelen bir soru bence.evin icinde garajda yada üstü kapali bir yerde yada acikbir yer ise branda ile üstü örtülebilir.isyerinde duruma göre degisir mesela benim calisdigim yerde bisikletim kapali yerde.Aklima gelen bunlar