Scudo Sports

VMware Workstation "CPUIDEarly power on failed." Hatası

Eray BAYĞAR

Daimi Üye
Tepki
327
İsim
Eray
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Cyclocross
Merhaba hocalarım, forumdaşlarım. Bugün kali linux yüklemek için VMware workstation'ı kurdum fakat her kali linux'u açmaya çalıştığımda karşıma bu hata çıkıyor;

Ekran Alıntısı.JPG

Yaptığım ayarlar;

a.JPG

Bilgisayarın özellikleri;

b.JPG

Config dosyasında yazanlar;

c.JPG

Diğer forumlara vs. baktım fakat sorunu nasıl çözeceğimi bulamadım. Muhakkak forumda bu konu hakkında bir şeyler bilenler vardır diye düşünüp buraya yazmak istedim. Eğer bu konu daha önce açıldıysa yaptığım kirlilikten dolayı özür dilerim. Şimdiden çok teşekkür ederim. Hepinize iyi günler dilerim...

Scudo
Eski islemcilere bu hatayi veriyormus. Config den bir iki satir degistirince bazisinda duzrliyormus ama 2dk bekletiyormus bu seferde.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
İşlemcinin Vt-x özelliği var ama kapalı gibi. Şu videoyu takip ederek aktif hale getirin;

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
İşlemcinin Vt-x özelliği var ama kapalı gibi. Şu videoyu takip ederek aktif hale getirin;

Hocam benim bilgisayarım windows 7 burada gösterileni yapamadım. Başka videolara baktım işlemci sanallaştırmayla alakalı ve orada bios menüsüne girip yapıyorlardı. Benim bios menümde videolarda veya diğer forumlarda gördüğüm seçenekler yoktu bu sebeple de işlemcimin sanallaştırmayı desteklemediğini düşündüm ve araştırdım fakat internet üzerinde desteklediği yazıyordu.

Bazı forum ve videolarda buranın içinde olduğu gösteriliyordu;
8b227625-5d9a-4c0d-a808-7369ab2e5fe2.jpg

Eğer orada yoksa bunun içinde olabileceği deniyordu;

b.JPG

Fakat ne ilk gösterilen yerde ne de burada sanallaştırma ayarlarını bulamadım;

a.JPG

Geri