Scudo Sports

Vitesde kolunda boşluk.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
(link) Arkadaşlar vitesim bu vites mesela sol taraf 3.de iken sağ taraf 8de ama yinede en küçük dişliye geçmiyor orta ve arka aktarıcı ayarlarım tamam sonra araştırdım vitesde boşluk yada başka bir sıkıntı olabilirmiş açsam acaba tamir edebilirmiyim.

Scudo
@Oğuz kurt

Açmadan önce arka vitesi en küçük dişliye alın , sonra teli gerin ve sıkın , sorun düzelecektir :)

Enes'ciğim onu zaten yaptım dostum:) eğer elim yatkın daha önce aynı dertten müzdarip olup içini açıp tamirini yapabilen varsa belki bir fikir verir diye düşünmüşdüm. yoksa alacağım yeni vites sistemi.

Sorunu pek anlayamamak ile beraber bir çözüm önereceğim aktarcıların üzerinde 2tane vida oluyor biri H biri L.L yazan vidayıgevşetin belki olur...

Umut'cuğum sorun şuu tık ,tık vites atıyorsun yaaa vitesim 8'li en son 5-6 da kalıyor ve bir boşluk var daha ileri atmıyor boşuna ileri gidiyor atarken ama nafile hep aynı arka ve orta aktarıcı ayarlı zaten.

@Oğuz kurt

Oguz bosluk viteskolunun bozuklugundan kaynaklanmiyor. Ya arka aktaricinin ayari bozulmustur yada kadro kulagi egilmistir. Bosluk zaten aktaricin 6'da kaldigi icin, vites kolu 6dan sonra 7 ve 8inci vitese bos geciyor. Bu durmda arka aktaricinin teli bosalmasi gerekiyor. Arka aktaricini yada kulagi bir baktir. Tabiki kesin birsey görmeden diyemeyiz ama senin anlatmana göre durum bu.

NOT: Bisikletciye dikkat et ve sadece gözkarari sana yok egri deyil yada egri diye söylemesin. Kulagin egriligini test etme aleti var onunla ölcsün.

Kulak böyle ölcülür...
[video]http://bike-channel.tv/film/ausrichten-des-ausfallendes-mit-dem-richtigen-werkzeug[/video]

Murat zincir küçük dişlilerden1.ci'ye ve2.'ciye inmiyor mesela 8 'e alınca en küçük dişliye geçmesi lazım yaa en sona gidiyor 8 oluyor ama hala en küçük ve bir büyüğünde kalmıyor dişlinin.

Simdi oguz ben seni söyle anladim, zincirin so iki kücük disliye gemiyor...
Fotografa bak ve dogrumu anlamisim bana söyle...

http://img713.imageshack.us/img713/6141/w7cr.jpg

ve burdan itibaren vites kollarin bosa atiyor. Dogrumu?

Eger dogru ise benim sana yazdiklarimi yapmalisin, %90 hata benim dedigim ginidir.

Kolun içinde kalan kısımdan vites teli parça parça olmaya başlamış da olabilir. Bir seferinde aynı durumu yaşamıştım, sorun tel kopmasıymış. Gerçi ilk seferinde bu şekilde son 1-2 dişliye zincir geçmemeye başlamış, 100-200 km sonra falan ara vitesler de atmamaya başlamıştı. Ama kolun kendisi çalışıyordu. Hani bir ihtimal, kontrol etmekte fayda var bence.

Not: Murat Bey ile aynı şekilde anladım durumu. Farklı bir durum için geçerli olmayabilir yazdıklarım. Ama kontrol etmekten zarar gelmez. :)

Eğer mekanik ayarlar tam ise bisikletin vites tellerini çıkartıp,yani en arka vitesi en üst dişliye al ondan sonra pedalı çevirmeden vitesi 8'e kadar at kumanda'dan sonra kabloları yerinden çıkar vites tellerini bir güzel yağla sonra tekrar yerine tak.Benim bir ara 7 8 sorunlu geçiyordu böyle düzelmişti kablonun içi hep kurum toz olmuş.

@murat cömez

Aynen dostum evet en ufak ve bir büyüğüne geçmiyor hep yokuş modunda büyük dişlilerde kalıyor.

@can akıncılar

Evet bir bakacağım sağol.

Geri