Scudo Sports

Vites - Zincir sorunu

Mert Ahmet

Daimi Üye
Tepki
224
Merhaba Arkadaşlar :)
Benim Bianchi Speed 1000 bisikletim var. Vitesi ön taraf 2 arka taraf 4-5 şeklinde kullanıyorum şehir içinde ama ben 4e getirince koldan zincir bir süre 4te kalıyor sonra 5e geçiyor, aynı durum 5te de öyle 5e getiriyorum 6ya kayıyor. Bisikletçiye söyledim abi böyle böyle diye zinciri gergin kullanıyosun dedi ama bilemicem :S ben ön 2 arka 5 yapıyorum arka6ya atıyor kendini. Ne bozukluk var bunda ?

Scudo
vites ayarında sıkıntı var, arka aktarıcının üzeride bulunan tel gerdirme somununu sola çevir, bunu deneyerek yapman gerekir...

• Beğen
Tepkiler: Mert Ahmet
Arka aktarıcıda zincir aşağı atıyorsa ayar telini gerdirmeniz, tel yukarı atıyorsa ayar telini gevşetmeniz gerekiyor. (alt ve üst ayarlarının doğru olduğunu varsayarak)

• Beğen
Tepkiler: Mert Ahmet
@sonerveozer
cevap için teşekkürler ama orda 3 tane somun var :D deneye deneye bulcaz artık :D

@Gökhan Toros

teşekkürler yarın deneyeceğim :)

Merhaba
benim sorunum arka vites sisteminde en büyük dişlide iken en küçük dişliye alamıyorum.Aynakoldan vitesi küçük dişliye alıp ondan sonra arkadaki vitesi değiştirebiliyorum.Sorun neyden kaynaklarıyor olabilir?

@nihat ezer

zincir kısa kalıyor olabilir. bakmadan pek fazla yorum yapamam ama tahminimce zincir kısa geliyordur.

• Beğen
Tepkiler: nihat ezer
@nihat ezer
Merhaba Nihat,
Bu sorundan çıkarttığım sonuç, arka değiştiricinin vites telinin fazla gergin olmasından kaynaklı olabilir. Eğer anlamıyorsanız hiç kurcalamadan bir bisikletçiye uğramalısın, anlıyorsan sağ vites kolundaki gerginlik ayar vidasıyla gerginliği azaltıp deneyebilirsin veya arka değiştiricinin vites telini tekrardan ayarlayıp deniyebilirsin.

@nihat ezer
Ben kendim kurcaladım daha berbat oldu ayarları :) Daha sonra bisikletçiye götürdüm, telde problem varmış teli değiştirip ayarları yaptılar. 10tl vermiştim ama daha ucuza yaptırabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: nihat ezer
evet doğru zincirden olabilir zaten eski bir zincir değiştirmem gerekiyor teşekkür ederim :)

Aslında benim aynakol'un en ufak dişlisi darbeden yamuldu o yüzden düşük viteste kullanıyorum.Bendeki aynakol 42 dişli bir aynakol ve bunu ben 44 dişli bir aynakol alsam artırıcıyı da değiştirmem gerekir mi?Biraz farklı konudan girdim ama verdiğin bilgiler için teşekkür ederim :)

Aslında bende kendim uğraşmayı isterim boza boza yapmayı öğrenicez :) teşekkürler:)

Aslında bende kendim uğraşmayı isterim boza boza yapmayı öğrenicez :) teşekkürler:)

pardon aynakol küçük dişilsi yamulduğu için düşük viteste kullanamıyorum

Geri