Scudo Sports

Vites ve dişli hakkında teknik bilgiler

Dün zinciri temizleyip yağladım.

Bugün bı 30 km sürüşe çıktım. Aynakol dönerken tam üst tarafa gelirken çıt diye ses çıkıyor. Hep aynı yerde yapıyor. Yanlış anlamadıysam sağ taraftan geliyor ses hep. Bunun sebebi ne olabilir. Yağlamadan önce farketmedim böyle bı ses hiç.
Kimsenin fikri yoksa bisikletçiye gidiyorum

Scudo
Kimsenin fikri yoksa bisikletçiye gidiyorum
Yağlanma ile alakalı olduğunu sanmıyorum.
Zincirin ön vites aktarıcısına sürtmediğinden eminmisiniz ?
Kalitesiz zincirler çok düzgün olmadığı için bir noktasında ufaktan sürtme yapabiliyorlar.

Yağlanma ile alakalı olduğunu sanmıyorum.
Zincirin ön vites aktarıcısına sürtmediğinden eminmisiniz ?
Kalitesiz zincirler çok düzgün olmadığı için bir noktasında ufaktan sürtme yapabiliyorlar.
Vites ayarı bozuk vites en yumuşakta iken sürtüyor. Ama özellikle baktım ona sürtmüyor. Aynakol hep aynı yere geldiğinde yapıyor. Aynı pozisyonda iken

2x11 ön taraf büyükde yani 2 de iken arka da tam ortada giderken de yapıyor ön 1 de iken de. Vitesden bağımsız sürtme yapmadığına eminim

2x11 ön taraf büyükde yani 2 de iken arka da tam ortada giderken de yapıyor ön 1 de iken de. Vitesden bağımsız sürtme yapmadığına eminim
ozaman zincirde de problem olabilir tam bilemiyorum ...

• Beğen
Tepkiler: myasins
Dostlar 105 setli bisiklet var. Ön vites 1. Viteste sürtüyor. Bisikletin önünde kablolarda bı silindir kutu var o ön vitese bağlı sanırım onunla ayarı yapabilir miyim? Yapacaksam bu durumda sıkmalı mıyım gevşetmeli miyim?

Ayrıca yarım vites muhabbeti var o sıkıntı olur mu ayarlarsam bozulur mu

Dostlar 105 setli bisiklet var. Ön vites 1. Viteste sürtüyor. Bisikletin önünde kablolarda bı silindir kutu var o ön vitese bağlı sanırım onunla ayarı yapabilir miyim? Yapacaksam bu durumda sıkmalı mıyım gevşetmeli miyim?

Ayrıca yarım vites muhabbeti var o sıkıntı olur mu ayarlarsam bozulur mu
Bisikletinin 10 aylik oldugunu yazmissin ve dün bir sorun oldugunu, bugünde baska bir sorun oldugunu yaziyorsun. Allah askina 10 aylik bisikletin garantisi yokmu da burada sorunlari cözmeye ugrasiyorsun. Götür bir bayisine onlar ugrassin.

Bisikletinin 10 aylik oldugunu yazmissin ve dün bir sorun oldugunu, bugünde baska bir sorun oldugunu yaziyorsun. Allah askina 10 aylik bisikletin garantisi yokmu da burada sorunlari cözmeye ugrasiyorsun. Götür bir bayisine onlar ugrassin.
Komşu şehirden aldım oraya gitmem lazım.

Ayrıca vites bence kendim ayarlayabilirim danışmak istedim ne var ki bunda. Yanlış bir şey yapmak istemediğim için soruyorum. Bu forum tam olarak bunun için değil mi?

Ayrıca vites ayarının garantiye girdiğini dusunmuyorum

Komşu şehirden aldım oraya gitmem lazım.

Ayrıca vites bence kendim ayarlayabilirim danışmak istedim ne var ki bunda. Yanlış bir şey yapmak istemediğim için soruyorum. Bu forum tam olarak bunun için değil mi?

Ayrıca vites ayarının garantiye girdiğini dusunmuyorum
Vites telinde bir miktar uzama oluştuysa, gerginlik ayarı bozulmuş olabilir. Ayarlamayı youtube'taki videolardan veya forumdaki konulardan bulabilirsin. El becerine güvenmiyorsan, lokal bir bisikletçi hemen halledecektir. Olay, her bisiklette olabilecek bir şey, işçiliği pahalı ve alengirli bir durum değil.

Vites telinde bir miktar uzama oluştuysa, gerginlik ayarı bozulmuş olabilir. Ayarlamayı youtube'taki videolardan veya forumdaki konulardan bulabilirsin. El becerine güvenmiyorsan, lokal bir bisikletçi hemen halledecektir. Olay, her bisiklette olabilecek bir şey, işçiliği pahalı ve alengirli bir durum değil.
Teşekkürler YouTube da bulamadım ön ksblolardaki silindirik şeyi ondan buraya sordum

Teşekkürler YouTube da bulamadım ön ksblolardaki silindirik şeyi ondan buraya sordum
Basit bir gerdirme işlevi var onun. Arasını, çevirerek açarsanız iç tel gerginliği artar ön ve arka aktarıcıları üst dişliye yaklaştırır. Tam tersine çevirirseniz de, tel gerginliği azalır , alt dişlilere yaklaşırlar.

Basit bir gerdirme işlevi var onun. Arasını, çevirerek açarsanız iç tel gerginliği artar ön ve arka aktarıcıları üst dişliye yaklaştırır. Tam tersine çevirirseniz de, tel gerginliği azalır , alt dişlilere yaklaşırlar.

İngilizce anlamadım galiba deneme yanılma yoluyla öğrenme zamanı geldi inşallah bozmayiz

Herkese selamlar peugeot f10-d katlanır bisikletim için ruble ve zincir değişimi yapmak istiyorum , rubleyi hem son hız hemde yokuş performansını bir nebze daha arttırmak için , zinciri ise daha yumuşak ve sessiz geçişler için istiyorum ,
bisikletin üzerinde gelen zincirin modeli sanırım bu "Ybn S52 S2 7-8'Li Zincir"
bu zincir hem ses yapıyor hemde çok dengeli bir düzlükte olmadığı için ne kadar ayar yaparsam yapayım yer yer ön aktarıcıya değip ses çıkarıyor , bu yüzden shimanonun Hyperglide li bir zincirine geçmek istiyorum.

bisikletin mevcut rublesi : SHIMANO HG200-8 12-32T
bisikletin arka aktarıcısı : SHIMANO ALTUS M310

Bisikletimi şu parçalarla güncellemek istiyorum
Ruble : Shimano Acera CS-HG41-8 Ruble 11-34T
Zincir : Shimano Zincir Cn-hg40 6/7/8 Vites

acaba bu iki parça benim bisikletim için uyumlumudur ?
yada sizin önerebileceğiniz aynı özelliklere sahip daha uygun bir ruble ve zincir modeli varmıdır ?

İngilizce anlamadım galiba deneme yanılma yoluyla öğrenme zamanı geldi inşallah bozmayiz
autotranstlate ile Türkçe altyazı açılıyor, ikincisi telefonun kamerasını açıp yapay zekayla işlemi yönlendirmesini sağlayabilirsin, sana direk vidayı sık gevşet vs diye söyler.

Herkese selamlar peugeot f10-d katlanır bisikletim için ruble ve zincir değişimi yapmak istiyorum , rubleyi hem son hız hemde yokuş performansını bir nebze daha arttırmak için , zinciri ise daha yumuşak ve sessiz geçişler için istiyorum ,
bisikletin üzerinde gelen zincirin modeli sanırım bu "Ybn S52 S2 7-8'Li Zincir"
bu zincir hem ses yapıyor hemde çok dengeli bir düzlükte olmadığı için ne kadar ayar yaparsam yapayım yer yer ön aktarıcıya değip ses çıkarıyor , bu yüzden shimanonun Hyperglide li bir zincirine geçmek istiyorum.

bisikletin mevcut rublesi : SHIMANO HG200-8 12-32T
bisikletin arka aktarıcısı : SHIMANO ALTUS M310

Bisikletimi şu parçalarla güncellemek istiyorum
Ruble : Shimano Acera CS-HG41-8 Ruble 11-34T
Zincir : Shimano Zincir Cn-hg40 6/7/8 Vites

acaba bu iki parça benim bisikletim için uyumlumudur ?
yada sizin önerebileceğiniz aynı özelliklere sahip daha uygun bir ruble ve zincir modeli varmıdır ?
Selamlar,
Seçtiğin parçalar tam uyumlu herhangi bir sorun yaşamadan kullanabilirsin. Bu tercih ile gözle görülür seviyede fark olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: myasins
autotranstlate ile Türkçe altyazı açılıyor, ikincisi telefonun kamerasını açıp yapay zekayla işlemi yönlendirmesini sağlayabilirsin, sana direk vidayı sık gevşet vs diye söyler.
Bu hiç aklıma gelmedi. Normalde buraya yazmadan yapay zekaya soruyorum ama cevabı tatmin etmedi ondan sordum

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Geri