Scudo Sports

Vites teli

Oğuz Ziya

Üye
Tepki
0
arkadaşlar astro bisikletimde ön vites teli ön vites 1 deyken cok bol oluyor vites 3 teyken ise cok gergin oluyor bu normal mi ? kopmasından korkuyorum... acil cevap verebilir misiniz?

not : 2 de bile cok gergin oluyor 3. ü düşünün yani ... 1 de ise cok bol oluyor :S daha bol yapsam :S 3 e geçmiyor :S

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
o teller hemen kopacak teller değiller.aktarıcı vitesi büyüttükçe daha çok gerilir.bu yüzdende telin gerginliğinin artması normaldir.rahat ol.

şimdi vites 1 deyken cok bol oldugu için bi noktaya kadar vites kolu boşta gibi oluyor ve bosuna itiyorum 1 de de gergin yapmak istiyorum 2 de daha cok gerilicek 3 de dahada cok gerilicek herangi bir hasar oluşmaz demi ?

arkadaşım bence bilmiyosan fazla kurcalama iyi bir bisikletçiye götür yapsın 3 dakikalık bir iş zaten ben öyle düşünüyorum.

olmaz ama vites geçişlerini ayarlayabileceksen gerdir birşey olmaz.sonra vites kullanımında sorun yaşama.GAMEBİT nikli arkadaşa tavsiyem bisiklet tamirinden anlamaya çalışmasıdır.

teşekkürler zaten vites ayarları yapılmamış bu bisikeltin ben yaptım hepsini ... sadece bu kaldı bunu çözemedim ..

Abiler ablalar arkadaşlar merhaba ; 1 hafta kadar önce lanetli Görükle (Bursa) turumu 2 lastik patlatarak tamamlamak üzereydim ki final olarak da arka vites teli koptu :) Şimdi bu yol bisikleti olayın da ilk defa başıma geliyor sorum şu resimde gördüğünüz üzere kopuk tel görseli mevcut soru biraz komik olacak ama bu koldan vites teli sökülüp direk değişim oluyor değil mi ? yoksa kol değişecek içerisinden kırılmış kopmuş derlerse maddi olarak 4 -5 aydan önce imkanım yok malesef düşüncelerinizi alabilirmiyim ? iyi günler şimdiden teşekkürlerIMG_20191209_103100.jpgIMG_20191209_103100.jpg

Kolu değiştirmenize gerek yok. Biraz uğraş gerektirebilir bazen mekanizmaya dolanıyor vites kolunun kauçuğunu sökerseniz muhtemelen içinde vidalanmış mekanizmaya ulaşabilecek bir kapak olması lazım. En kötü durumda orayı açarak kurtarırsınız. Genelde vites teli kopmaları bu şekilde olur zaten. Ortalama bir bisikletçi halleder. Siz de halledebilirsiniz fakat ilk defa böyle bir sorunla karşılaştığınız için çok sağlıklı olmaz. Haricinde arka vitesin de tekrar ayarlanması gerecek.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Geri