Scudo Sports

Vites teli yeterli mi?

orneken

Aktif Üye
Tepki
106
İsim
Engin O.
Bisiklet
Corratec
Merhaba. Bisikletimde biraz değişiklik yapıyorum. Ruble, arka vites, zincir değişecek. Ruble 12-25 ten 12-27 ye , arka vites 105 kısa bacaktan uzun bacağa, zincir de hg-50 den kmc x73-9 -116 bakla- değişecek. Bu parçalar değişeceği için vites telini değiştirmem gerekir mi yoksa tel yeterli gelir mi ? Şuan da 5 cm lik bir kullanılmayan uç kısmı var zaten.

Scudo
Vites teli zaten periyodik olarak degismesi gereken parcalardan.

@Saikou Bisikletimi ikinci el aldım. Satıcı kişi kullanımları 1000 km yi geçmemiştir dedi. Zinciri kontrol ettiğimde uzama yok, rubleler aşınmamış. Bisikleti eşi kullanmış, sanırım yanlış vites kullanımından en çok deforme aynakolda var ama çok değil. Zincir teli ömrünü tamamlamıştır diye sanıyorum. Bir de tel nasıl değişir bilmiyorum. Önce bu montajları bunun üzerinde yapayım sonra değiştireyim o zaman. Peki teknik olarak bir yetersizlik olur mu ?

@orneken MTB vites kollarinda degisim cok kolay ama yol viteslerini bilmiyorum. Saniyorum o da kolaydir. Eski telde deneyebilirsin.

@orneken
O kadar masraf ve iscilige girmisken 2 kurusluk tel masrafindan cekinmeyin. Sıkıldıgı noktada ezilme vb. olmustur zaten. Yeni malzemeyle gicir gicir ayarli bir telde takin, sonradan ''yaaa keske degistirseydim'' pismanligi ile degistirmeye usenip usenmeme, sonradan degistirip bastan ayarlama derdiyle ugrasmayin bence :)

@Saikou Benim bisiklet de düz gidon. Zorlanmam o zaman.

@suat akman Haklısınız. Bunu da değiştireyim de sonradan iş çıkarmasın. Teşekkürler yardımlarınız için.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Tuguj Evet sağolsun onu da anlatmış, yeni gördüm ben de.

Merhaba Arkadaşlar,
6000 km'deki Shimano Tourney TX35 arka vitesimin tel gerginliği ayarı tam olmuyor. Ya vites düşürürken zorlanıyor ya da teli azıcık gevşettiğimde bu sefer vites yükselirken zorlanıyor. Tam olarak ayar tutmuyor. Acaba telin ömrü mü bitti?

Telin geçtiği kabloyu sok yağla

Çelik teldir ömrü bitmez en fazla uzar başka bişey olmaz

teli yağlamanız lazım.Sıcak soğuk hava değişimi telde esneme , gerilme yapar .Ayar birazda bu yüzden bozulur.Yaza girerken bir ayar, kışa girerken bir ayar lazım.

Mesela teli degistirme imkanini varsa daha saglikli olabilir yada herhangi yag ile yaglayiniz. (Yemek yagi aycicek tereyag haricinde )

İnşallah problemin çözülür kolay gelsin

Geri