Scudo Sports

Vites teli fren teli ve sele. acil fikir lazım!..

SerkanH

Forum Bağımlısı
Tepki
2.210
Merhaba arkadaşlar. Ben de bisikletimin o klasik görünümünden sıkılanlar arasındayım. Piyasada renkli vites ve fren telleri bulabilirmiyim? Metal rengini sevmediğimden dolayı değiştirmek istiyorum. Aynı şekilde sele de siyah renkte. Boyamak istersem ne önerirsiniz? Seleyi boyamak için sprey boya uygun mu? Vites, fren tellerini ve seleyi renkli bulamazsam boyamanın çözüm olabileceğini düşünüyorum. Fikirleriniz benim için önemlidir. Şimdiden teşekkür ederim.. :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Scudo
Ben hiç görmedim renkli vites ve fren teli görmedim ama bence olabilir, yani bakmak lazım. Kesin vardır demiyorum ama yoktur da demiyorum. Belki vardır belki de yoktur. Yoksa da bence boyatılabilir. Daha önce deneyen olmuşsa da ona sormak lazım.

seleyi ise hırdavatçıdan alacağınız yağlı ve plastik boya ile boyarsanız su da geçirmez ve süper olur

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Merhaba @master06 bu plastidip denilen boyalar sizce nasıl. Sanki ikisinin karışımı gibi çağrıştırıyor. Yağlı boya ile sprey boya karışımı gibi..

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@SerkanH merhaba size de. Plasti dip adı üstünde plastik boya kutularının diplerinde kalan boyaları biriktirip basınçlı kutulara kouyuyorlar içine de wd40 katıyorlar. ben kokusunu çok seviyorum.

@SerkanH WD40 kullanmanıza gerek yok wd40 zaten plastik dip boyanın içinde var

@SerkanH ben boyadım sonra mahalledeki tüm tinerciler abi bi tur biniyim mi bisiklete vallaha kaçırmayacam camiinin oradna dönüp geliyorum dediler. seleyi verip bisikleti kurtarmıştım. Tavsiye etmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Engin er. ve Tuguj
sevgili kardesim atip tutan tavsiyeleri bos vet dolu al....siz benim gibi ustadlara kulak verin,elma verin,armut verin ve saglam akil alin derim. oncelikle ne renk isto
iyorsunuz,sakin cirtlak mavi,sekerli pembe, cirtlak nejla rekleri yerine. karalarin karasi yada sut kuzusu sutu gibi rekler olursa bir ihtimal yardimci olurum ( of ya, yazdiklari tekrar okuyunca bu adamda kim boyle seyler yaziyor diye kiziyorum,,,acaba diyorum da neyse mi ne parantez kapa, sokak kapi ac ) insallah guzel kardesim yardimci olacagim ama bi soluklanayim.

@SerkanH
Serkan, vites ve fren tellerini sanayide bir boyaciya ver, önce zimpara yapsin sonra bir kat astar atsin ve metalik bir firin boyasida yaarsa cok iyi olur. Selene gelince üzerine marketlerden güzel renkde bir poset sec ve yapistir.

• Beğen
@Murat Cömez
Murat bey bilip,bilmeden tavsiyede bulunmayalim,rica ederim...bi kerem, iki kerem yada kerem yağ. poset tavsiyenizi lutfen gözden geçirin, bence çicekli,bocekli 100 de yüz yanem face to face pamuklu yada yada yüzde 5 keten karisimli carsaf tavsiye edelim derim. bakalikm siz ne diyeceksiniz.

@Asusmune
Siz geregini yazmissiniz, bize artik laf düsmez diye düsünüyorum ve bu yüzden bir sey demiyorum.;)

• Beğen
Aslında bu konuda bi video çeksem sanırım iyi olacak konu açıklığa kavuşur :)

Çarşaf fikri daha cazip sanki ama seleye nasıl dikeceğim? Dikiş makinası ile olur mu?

@SerkanH
dikis cok banal geliyor bana, biraz cocukluk,biraz nostalji açısindan uhu mis gibi uhu kokulu sele...ohhh mis gibi. şimdi canim uhu çekti yavvv.

@Anonim
üstad 3 boyutlu,beş boyutlu olursa dadindan yenmez,hele yaninda patlamiş misirda veriver gari.

@Asusmune

Yapıştırmak daha temiz iş gibi görünüyor. Bu fikir güzel geldi.

@Murat Cömez vites tellerini Zımpara yaptım. Sanki biraz inceledi gibi ama zaten boya yapınca eski kalınlığına ulaşır sanırım.

Geri