Scudo Sports

Vites sorunum

Kayacan

Üye
Tepki
0
İsim
Kayacan gürkök
Bisiklet
Carraro
Merhaba benim bisikletimin giderken vites değiştirme sırasında sadece aktarıcısı oynuyor ama vites ne bir üst dişliye ne bir alt dişliye bir türlü geçmiyor ön aktarıcısı aynı şekilde ne yapmalıyım acaba

Scudo
Bunu sorduğuna göre bayağı bir yenisin. Şu anda hiç kurcalama, bir bisikletçiye götür. Zamanla öğrenirsin.

Ayarı tutturamassan kaza yaptırır çünki .

tel gerginliği ile ilgili sıkıntı var gibi,ilk önce koldan aktarıcıyı 1.vitese al sonra vites telini aktarıcıdan ayır,ayırdıktan sonra ön ve arka vites 1'de iken ön aktarıcıdaki L(low) vidasını sıkıp-gevşeterek ayar yap,daha sonra vites telini tekrar tak,ön ve arka vitesi en sona getir ve H(high) vidasını ayarla,muhtemelen dediklerimden hiç birşey anlamadın:D youtube'da arama yapmanı tavsiye ederim geziniyo kanalında anlatılıyordu sanırım

@kutsaruzgar bu arkadaşa katılıyorum.. Hiç kurcalama.. ben hala kendime güvenmiyorum ince vites ayarlarında bir anda kaş yaparken göz çıkarıveriyorsun.. deneyim ile olacak birşey..

@Kayacan Hiç korkma vites ayarını kendinde yaparsın, kanalıma gir orada anlattım oturup iyice izle adım adım yaparsın...Yalnız baştan uyarayım yarısını seyredip abi yaptık olmadı diyenlere kalan yarısıyla ilgilş spru sorduğumda cevap veremiyorlar :D

Fırat bey ben videoda verdiğiniz mail adresinize de aynı soruyu sormuştum bakabilirsiniz daha yeni sordum

@kutsaruzgar

Evet forumda ismi bir acaip baslik cok basit sekilde gordugum mesajlardan biri bence yine.
sanirim forumu canli tutmak icin yapiyorlar. Yazma dili genelde ayni... su bisiklet mi bu mu ... su calismiyor neden vs.. sonra altina yuzlerce yorum geliyor ama basligi acandan ne tesekkur ne geri bildirim var yuksek ihtimalle fakee

@Kayacan
çok değişik bi sorun, ilk defa duyuyorum, yani aktarcı istenilen dişliye geliyor ama zincir geçmiyor öylemi, o zaman tek vitesli mi kullanıyosun yani ?
yok eğer istediğin zamanda geçmiyor, sürekli vites değiştirmek ister gibi tıkır tıkır sesler çıkarıyorsa o zaman sorun vites ayarı, bi arkadaşın bisikleti kaldırsın ve vitesleri kontrol edin, her vites seçeneğinde dişlinin tam olarak altında olması lazım, diğer taraflara kaymaması lazım, eğer bu kısımda sorun varsa yine vites ayar videolarına bakın.

*bisikletçiler kıl oluyodur bize eminim, her şeyi kendin yap diye öneride bulunuyoruz, bisikletçi nereden kazanacak :)

bu arada naçizane bi öneri, ufacık bişey için bile bisikletçiye gittiğinizde hizmet bedelini sorup ödeyin, "bişey vermem gerekiyo mu ?" gibi sormayın, yaptığı iş ne olursa olsun işini itinayla yapan ustaları desteklemek taraftarıyım. hatta @Kayacan bu ayar için bisikletçiye gidip, o yaparken izleyebilir ve açıklamasını isteyebilirsin, çok bişey tutmaz zaten, hem de civarındaki bisikletçilerle tanış olursun, bi noktada illa ki ihtiyacın olacak ve tanışırsan sorularını yöneltebileceğin bi tanıdığın olur.

• Beğen
Tepkiler: selket
Gerginliği ayarlarken üstten 4. Dişliye getirip yapmaniz daha doğru olacaktır(shimano yetkili servis sağolsun)

Geri