Scudo Sports

vites sisteminde boşluk sorunu

yusuf bekar

Forum Bağımlısı
Tepki
256
merhaba arkadaşlar ben 2010 xtr vites seti kullanıyorum çalışma sistemi çok mükemmel ama 27. vitese attığım zaman bisikletle giderken arka dişliden boşluğa düşüyo bunu bir türlü çözemedim diğer viteslerde öle bir şey yok ama 27. viteste çeyrek pedal boşluğa düşerek çat diye ses geliyor arka dişliden ne yapılabilir yardımlarınızı bekliyorum

Scudo
olayı ben tam anlıyamadım belki benen kaynaklıdır ama istersen zincir arka rublede mi düşüyor önde mi tam söylersen daha ayrıntılı olur ama senin söylediklerinden anladığım zincir gitmesi gerekenden fazla hareket ediyor boşluğa kayıyor diyorsan aktarıcıların her ikisindede tahdit(sınırlama) civatası vadır l-r şeklinde oradan aktarıcının maksimum çalışma mesafesini ayarlarsın benim anladığım gibiyse fazla gidiyorsa o tarafı biraz sıkacaksın o kadar.

• Beğen
Tepkiler: yusuf bekar
yok o değil 27. vitesle giderken arka dişliden gelen çat sesiyle boşluğa düşme yapıyo olay bu

vallaha dostum ben senin söylediğinden hala kafamda birşey canlanamadı inşallah bir anlayan çıkar.Arka dişliden çat sesini anladım ama pedal boşluğa düşüyor kısmını çözemedim zincir mi atıyor pedal yarım tur boşta gibimi oluyor geri eski halini alıyormu sanki göbek kaçırıyor gibi birşeyi tarif ediyorsun ama sadece 27 demişsin rublenin 27 nci dişlisini bir kontrol et derim yada olayı senın ağzından tam anlayan varsa onun yorumunu beklemekte fayda var ben çözemedim tam olarak :)

Dediğiniz şeyi vites ayarı yaptırmadan önce yaşıyordum. Uzun süre de geçmedi. Bahar ayında yaptırdığım bakımdan sonra bu sorun bitmişti. Yani bi elden geçirtseniz bakıma verseniz çözümlenebilir sorununuz. Profesyönel olmadığım için bende tam olarak ayar yapmasını bilmiyorum. Ancak bunu önerebilirim.:)

hocam attırıcının arkasında halatın girdiği bi vida var. o muhtemelen tamamen kapalıdır. onu dışarı şekilde 1-2 tur çevirin ve bi deneyin. eğer bu seferde diğer viteslerde problem yaparsa azar azar eski haline doğru çevirin. ama size tavsiyem pek eliniz yatkın değilse ve setiniz xtr ise aldığınız yere götürüp bi el attırmanız.

Aynı sorunu ben de 7.viteste yaşıyorum. Hatta bu konuda başlık açacaktım.:)
7.vitesteyken pedala biraz yüklenince çat diye bir ses ile birlikte boşluğa düşüyor. 7.vitesi kullanamıyorum bu yüzden. Adam gibi bir servis de yok maalesef. İş bana düştü. Her türlü önerilerinize açığım bu konuda.

Geri