Scudo Sports

Vites sistemimi yoksa jant seti mi?

Hangisi

• Jant

• Deore

• Maşa

• Toplam katılım
    40
  • Anket kapanışı .

M.Furkan Kurt

Forum Demirbaşı
Tepki
123
İsim
Furkan
Bisiklet
Carraro
Abilerim ablalarim kardeşlerim bi sorum olacak
Sizce şu jant setinimi alayım

Yoksa bisikleti deoremi yapayım

Bide bi sorum daha olacak deore 610 serisi güzelmi?

Scudo
Arkada acera önde altus

Bisikletinizin eksiği neyse onu geliştirin. Nedir bisikletin üzerindekiler

Linkdeki verdiginiz ön jant 15mm sokma mile sahip, sizin bisikletin üzerindeki masaniz 15mm sokma mile müsade veriyormu? Yoksa sadece 9mm qr baglantilimi ona dikkat etmeniz gerekiyor.

Carraro big 827 bisiklet öyle yazayım ben en iyisi :D

@Murat Cömez Abi nereye bakmaz onun için? tam bir bilgim yokda :)

Ne yetmiyosa onu değiştirmek lazım. Ben tourney kullaniyorum bana yetiyor bakımını aksatmıyorum saat gibi çalışıyor. Benim derdim jantlarımda basit bi jant seti aldım elden yetti.

Jant geliştirmek daha mantıklı. birde bisikleti ne amaçlı kullanıyosunuz oda önemli. Mtb yi yolda kullanıyorsanız jant setine lastiklere para harcayın araziyse kullanım yeriniz ben araziye girmediğimden bişey diyemem.

Edit: bisikletinize şimdi baktım. Xcm maşa ağırdır arazide kullanıyosanız havalı bi maşa alın. Yolda kullanıyosanız yola uygun lastik ve düz maşa alın. En mantıklısı bu gibi.

@M.Furkan Kurt
Senin masaya 15mm sokma mil olmuyor malesef. Bu durumda deoreyi almak senin icin daha iyi olur senin bisikletin üzerindekilerden tabiki daha iyi ama bunlardan önce ben senin yerinde olsam masayi degistirirdim.
Bisikletinin üzerindeki vites sistemi yeterli ama masan pek yaramaz. Jantsetini tanimiyorum, bir sey diyemem.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yeri geldiğinde arazi yeri geldiğinde asfaltta kullanıyorum :)

@Murat Cömez Abi ne onerirsin masa olarak ?

Masa olayi bütcene bagli bir sey, ben sahsen su üc secenek icersinde secmeni tavsiye ederim. Rockshox, FOX ve DT Swiss.

• Beğen
Su an ki vites sisteminde oranlar yetmiyorsa sana (son hiz dusuk olabilir, yokusta yetmeyebilir) vites sistemini degistir ama sirf deore diye almak istiyosan tavsiye etmem. Tavsiyem su anki sistemin eskidikce yenilersin.

O yuzden jant seti diyorum :harika:

• Beğen
Tepkiler: M.Furkan Kurt
@M.Furkan Kurt
600 Bütcen varsa @SerkanH bir danis derim.

@M.Furkan Kurt Ben sana crossone yerine crossride ı öneririm illa jant alıcam diyorsan. Ben burdan aldım şuan gümrükte. Hatta şuan ki fiyattan 11 dolar fazla :(
(link)
Seninle aynı şeyleri yapıcam bende yakın zamanda. Amacım sadece ayna kolu deore yapmaktı ama onu yaptım mı sistem mecburen 10V ye dönüyor.

• Beğen
@M.Furkan Kurt Açıkça çok dikkat etmedim. Ama onunla birlikte gelen aparatlar var. Sanırım onlarla bu sıkıntı ayarlanabilir. En kötüsü sıfır jant satarım ;) Bu arada bende carraro big 929 var. Bilen arkadaşlar bana da bu konuda iyi veya kötü haber verebilirler mi?

• Beğen
@ilker Coşkun Bisikletinizin şuan sokma mil için uygun değil.Ama zaten ilanda sokma mil ile uyumlu istiyorsanız mesaj atınız denmiş yüksek ihtimal QR olarak gelecek ki buda sorun teşkil etmiyor ama sorum şu bu set için vergi ödeyecek misiniz ?

@Uğur Sabuncu şuan gümrükte. Sorunsuz geçme ihtimaline güveniyorum. Yarın belli olur nasipse. Sokma mil muhabbetini şimdi anladım. Yavaş yavaş cahilliğim azalıyor. Benim bisikletimde de quick relaese. Zaten bu jantları bana biri önermişti ki bisikletten gayet iyi anlar, ekstra birşey olsa beni uyarırdı.
Uğur bey cevabınız için teşekkür ederim.

Geri