Scudo Sports

Vites Sıralaması Shimano, Sram ve Campagnolo 2017-2018

Anıl Erdoğan

Forum Carbonbaşı
Tepki
1.838
İsim
Anıl ERDOĞAN
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlara herkese merhaba,
Vites sıralaması ile ilgili resimli bir görsel hazırladım. Hem Yeni üyelerimize bilgi amaçlı hemde yeni nesil vites sistemlerininde eklendiği bir görsel. Daha önce açılmış konularda çok eski olduğu için böyle bir konu açıyım diye düşündüm. Aynı zamanda Bisikletlerin kullanım amacına uygun güzel bir görsel buldum onuda ekliyorum.
(markaların kalite sıralamasına göre sıralanmıştır. KARŞILAŞTIRMA DEĞİLDİR)
Umarım işe yarar.
shimano (2).jpg

BikeTypes.jpg

Scudo
On numara olmuş eline sağlık

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
sram gx candır :)

güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Sıralama herkesin gönlüne göre değişir aslında, mesela ben Sram Red için kategoriler üstü diyorum.:islik:

Güzel hazırlanmış yalnız bir kaç satır hataya denk geldim. Çoğunluk kullanıcıya göre Rival 105'ten yeğdir. Hem teknoloji hem de hafiflik bakımından. Athena Rival'in üstü, Force'nin altı sayılıyor. Fiyatlandırmalar da dediklerime yakın şekilde. Potenza'yı göremedim. Hani şu Ultegra muadili çıkan. Yol grubunda yeni Record ve Süper Record'un sıralaması değişmez de, yeni elektronik Süper Record her şeyi değiştirebilir, spy foto gerçekse kablosuz gelecek çünkü.
Dağ grubunda Sram Eagle XX1'i göremiyorum, Kartal hepsinin üstünde uçuyor diye biliyorum, teknolojilerine bakınız diyorum, o da ne: Apex Sora ile denk tutulmuş, şaka mı bu?
neyse ben fazla kurcalamadan çıkayım

@MehmetAliB. Abi athene zaten rivalin üstü force altı, force üstünde chorus var. Onun bir üstünde gördüğün ise force Efs yani elektriklisi.Sıralamaları bende yurt dışı kaynaklı sitelerden aldım. Süper record efs en tepede mevcut. Sram Eagle XX1 zaten yukarıda var ancak fiyat da xtrdi2 nin gerisinde olduğu için yurt dışı forumlarda dahil xtrdi2 altında yazılıyor.
Zaten böyle birşeyin çıkacağını bildiğim için (markaların kalite sıralamasına göre sıralanmıştır. KARŞILAŞTIRMA DEĞİLDİR) diye belirttim.
Senin gibi profesyonellerin bu listeye ihtiyacı yok zaten abi ;). Dediğin gibi gönüllere göre değişir benim gönlüme görede XT hepsinden iyi...:D

@Anıl Erdoğan Estafurullah. Ha, evet cepten girdiğim için satır içindeki sıralamayı fark etmemişim. Bu durumda sıralama bir iki nokta hariç benim dediğimle uyuşuyor:harika: O bir iki nokta fark da gönüllerde zaten. Zevkler ve renkler hesabı.

Bak yine diyorum, Sram Eagle hepsinin üstünde uçuyor:D

@atasoy saolasın
maşalar çok derin bir konu yaa onu yabancı forumlarda bile çok iyi bulamadım. Ama aklımda, en azından bildiğim ve yeni bulduğum bilgiler ile öyle bir konu açmayı düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
hocam teşekküler, bende tam bununla ilgili bir konu açacaktım.

birde modellerin içinde bile modeller var. mesela arka aktarıcı olarak Tourney RD-TY300 -tourney tx800 var. sanırım tx 800 bir tık daha üstün diğerine göre. Bunları da gösteren bir rehber var mıdır ?

@Volume1 TX tourneylerin en iyisi ama zaten sonuçta tourney çok fazla bir değişkenliği olmaz
Yani bir Alivio acera farkı değil

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@atasoy
Abi maşa isi kolay ya
2 kategori acacaksin
1: Zoom zamanı.
2: Zoom sonrasi :D

@mariokaldato
Zoom zamanına zoomun çakması mode markasını da eklemelisiniz .

Çok güzel hazırlanmış bilgilendirici bir liste olmuş. Kafamdaki shimano sıralaması nasıl sorusunun cevabını aldım.

@MAERKEK mode yi hiç duymadım :D
güzel yorum için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
yol bisikletinde tourney vites çok mu kötü arkadaşlar ? 1000 tl ye carraro race 012 alacağım ama sistemi böyle.

SAKIN ALMA ! diyormusunuz ?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Benim takip edebildiğim kadarıyla, yurtdışında üst seviye bisikletlerde XTR'ı tercih eden ne firma, ne de bireysel kullanıcı kaldı. SRAM XX1 Eagle grupsetle toplanıyor bu tür bisikletler.

@korayg o kadar kötü değil fakat . Diğer üst serilere (claris , sora , xtr ) perfonması iyi olmaz. Claris set fiyatına bakın isterseniz değiştirirsiniz . Tourneyleri de yedek yaparsınız yada satarsınız . İlk yarış bisikleti mi ? O zaman salcano xrs 030 öneririm .

• Beğen
Tepkiler: korayg
Geri