Scudo Sports

Vites Koruma Demiri?

L

lacarkaca1

Silinmiş hesap
Arkadaşlar Bisiklet çarptığımda veya ödünç verdiğim kişi düşürürse vitesi koruma amaçlı vites koruma demiri işe yararmı tecrübeli arkadaşlar bilgilenirirseniz? 1 adet edineceğim gerçekten vites koruma demiri işe yarıyormu ?

Scudo
Her küçük kazada, düşmede vs vites zarar görmüyor. Çok sık olmasa da illaki zarar gördüğü durumlar oluyor. Koruma demiri tabii ki işe yarar. Çok eski zamanlarda demir olan bisikletimi kaldırıma çıkarken vitesini vurmuştum demir sayesinde zarar görmedi. İllaki yararı var.

@Evliya

İntarnet Sitelerinde 7 - 10 TL değişiyor. Bayiden alacağım için fiyat bilmiyorum

Ben şimdiki bisiketimde vites bozuldu yeni almak istediğim bisiklet büyük ihtimal yol bisikleti olacak onlara takılıyormu ?

@AhmetAlyakut
Teşekkür ederim

@Gökhan Semiz

Hocam peki ben alıcamda kendim takmak istiyorum nasıl takmalıyım kron xc 150 MD bisikletim ?

Vites koruma demiri çocukluk dönemimde her bisiklette vardı diye hatırlıyorum. Aslında takılma amacına bakarsak pratikte çok işe yarar diye düşünüyorum. Forumdaki bisikletlerden yolda gördüğüm bisikletlere kadar kullananı görmedim. Sanırım kozmetik odaklı düşündüğümüzden kullanmıyoruz. Ya da teknik olarak takılması mümkün değil? Cidden merak ettiğim bir konudur. xtr kullanan bir bisikletçi neden bu aparatı kullanmıyor? Arka attırıcı en çok hasar gören dinamiklerin başında geldiğinden koruma altına almamak neden ?

Bu demir gördüğüm kadarıyla teker göbek vidasına takılıyor. Kullanılmamasına gelince sanırım ağırlığı veya görüntüsünden dolayı tercih edilmiyor olabilir.

http://www.ykbisiklet.com/images/VITES%20KORUMA%20DEMIRI%202.jpg

Bisikletim Siyah Koruma Demirinide siyah almayı düşünüyorum bana göre şu gösterdiğiniz resimdeki koruma demiri siyah olsaydı yakışmışdı ama dielim aldım nasıl takıcam onu bilmiyorum vidayı çıkardığımda mekanizma çıkmasın'dan şüpheliyim sonra uğraş dur :) takması kolaymı yoksa arka teker göbek vidasını çıkardığım yeremi takıcam kolaymıdır takması :kötü:

Şu konuyu buldum vites korumalığı - BisikletForum

Bence bu demir yeni bisikletlere de takılabilir. Takılmasa hala piyasada çokça bulunmazdı diye düşünüyorum ama yanlış da düşünüyor olabilirim. Ama yazarken aklıma geldi; bu demiri taktığımızda acaba somun fazla mı dışarda kalır?! :) Bence sen bir bisikletçiye git onlarda taktır. Mekanizma falan çıkmaz:) Sadece somunu çıkar tak ama somunun çok dışta kalırsa bence doğru olmaz. Yine de bilenlerimiz varsa onlar yazarsa daha doğru olur. Siyah olması içinse nikelajlı olanları alma derim. Onlar boya tutmuyor diye biliyorum.

@AhmetAlyakut

Bazı koruma demirlerinin takma yeri yarık şeklindedir bazılarının delik şeklinde. Yarık olanlar göbeğin somunu gevşetilir arasına sokulur tekrar sıkılır. Delik şeklindeyse göbeğin milinin somununu sök demiri tak somunu üstüne sık. Fakat demiri koyduktan sonra göbek mili kısalacaktır. Çok kısa kalırsa olmaz.

Bisiklet sağ tarafa doğru yattığında ilk darbeyi gören yerlerden biride arka değiştiricinin olduğu kısımdır.
Bu yüzden kuruma demiri işi görür, almakta fayda var. Zira benim gibi 10-20 gram'ın hesabını yapan biri için gereksiz.

Ben aldim fakat vida falan yok yaninda.Tam olarak ne tarz malzeme gerektigini söyleyebilecek var mi takabilmem icin ?

@Onur İlker Gündoğdu

Hocam bisikletin kendi somunu ile tutturacaksınız.

@sarkihalindekal
Ah sagolasin ben hangi kafayla baktiysam bosluga nasil takicam diye dusunmustum yapamayinca atmistim bi köseye :D

• Beğen
Tepkiler: Şevket Akça
Kiralama için kullandığım 30 tane bisikletim var. Hepsinde kullanıyorum. 1 yıldır binbir türlü insan bisiklete biniyo ama 1 tane attırıcı değiştirdiğimi hatırlamıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: sarkihalindekal
@sarkihalindekal
Yanliz somunu çikaramadim.Gereken aletin adini biliyorsaniz netten bir bakayim

@Onur İlker Gündoğdu

Hocam hiç arka tekeri çıkartmadınız mı, yada o arkadaki vidayı sökmediniz mi? 13-14 yada 15-16 anahtar ile sökülüyor sanırım yada ingiliz anahtarı varsa onla da sökebilirsiniz ama dikkat edin yalama yapabilir.

@sarkihalindekal
Küçükken kullandigim bisikletin tekeri hiç patlamadi , bunu da alali daha 30km kullandim :D Sagolasin gereken aletleri toparlayayim ben

• Beğen
Tepkiler: sarkihalindekal
Geri