Scudo Sports

Vites kolu kırılması

Batuhan Kara

Aktif Üye
Tepki
76
Sanırım biraz fazla abandığımdan dolayı vites arttırıcıyı kırmış bulunmaktayım. Bisikletcilerin bu soruna çözümü iste yeni bi fren-vites kolu almak yani 200-300 liraya geliyo. Bunu başka bir şekilde halledemezmiyim ufak bir plastik parçası bana o kadaramı mâl olacak :(

https://i.hizliresim.com/glN55N.jpg

https://i.hizliresim.com/9X6458.jpg

Scudo
marka model nedir hocam belki ikinci el bulunur ?

Ben böyle durumlarda ebay'dan ayni parcanin bozuk olanini takip edip aliyorum ve kirik olan parcayi degistiriyorum. Misal parca 100TL ise bozuk olani ebay de 10TL. :in:

Yurdışından daha ucuza yeni kol bulabilirsiniz.crc'de var ya da ebay'dan bakın.

(link)

Burdada cifti yeni olarak 75euro anlasmali fiyat.
(link)

Bu halde yeniside 250 lira civarında tutuyo, şansımız varsa bozuk parçasını yada tek kol olarak bulup alıcaz kötü oldu.

Türkiyeye gelmemiş olsam (link) şunu alır getirirdim hocam sana bi şekilde hallederdik. 30 euroya çifti satıyo adam ama malesef genelde kargodan çok elden teslim yapmak istiyorlar. Türkiye'ye zaten göndermeye yanaşacaklarını sanmıyorum. Avusturyada okuyan tanıdığın falan varsa belki getirebilir senin için alıp :)

Keşke böyle bi imkanım olsaydı ilgilendiğin için çok sağol :)

Bir çözüm bulana kadar epoxy yapıştırıcı türünde bir şeyler deneseniz. Belki geçici bir çözüm olur. Tam da kökünden kırılmış ama. :(

@perizag
Bu ilanda malesef adam sadece 9'lu kolu kullanilmis ve hafif cizikleri olarak satiyor, cifti degil.
(link)

Batuhan Bey satış ilanınızı gördüm. Konuyu kirletmemek için oraya yazmadım.

Sırf sol kolun artırıcısı kırıldı diye komple bisikletinizi mi satıyorsunuz? Yoksa satmak zaten planlarınız içerisinde miydi?

Daha önce ilana koymuştum aslında sonradan vazgeçtim, ama üstüne kolda kırılınca işte...

Yine de sizin kararınız. Fakat Murat Bey'in gönderdiği linkte komple kol 30€ demiş. Ben olsam bisikleti komple satmak yerine, maddi durumum olmasa bile birkaç ay sol kolu kullanmadan binerim. Bu süre zarfında da para biriktirir yeni bir sol kol alırım.

Sizinkisi pire için yorgan yakmaya benzemiş. Bisikletten memnun değilseniz ya da sıkıldıysanız ona diyecek lafım yok.

O sağ kolu satıyo bana sol kol lazım 2 li için. Yoksa o kadarda değil :)

Merhaba bisikletimin koldan çevirmeli vites kolu var bisikleti uzun zaman kullanmadım kullanmaya bu yıl başladım bisikletin aynakolu vites kolu dönsede oynamıyordu bende bakiyim dedim kabloyu oynattım kablonun içindeki çelik tel koptu paslanmış ben de vites kolunu tamamen sökmeye çalıştım ama vida falan yok kırdım onu yeni vites kolu ve tel alarak tamir edebilirmiyim tamircide ne kadar tutar birde arka aktarici oynamiyor vites kolu atsada bunlarin hepsi ne kadar tutar

Geri