Scudo Sports

Vİtes Kendİ Atiyor

Tepki
2
öncelikle herkese merhaba aranıza yeni kaltıldım 10 senden beri bisiklet kullanıyorum şimdi sorunuma geleyim düne kadar herşey güzeldi arka lastikle ön lastiğin yerini değiştirmek için söktüm ve işlemi tamamlayıp monte ettim sonra vites 1.vitesten 2 ye bir müddet sonrada 2den 3 e atmaya başladı ve 7 . dişleye takınca sıkışıyor ve o yüzden dün akşam zincirim koptu zinciri yaptırdım şimdi ne yapmamı önerirsiniz

Scudo
bu arada bisiklet bianchi ares çift amortisörlü arka vites ve dişliler shımano

Arka jantı tam olarak takamamış olabilirsin, yada takarken vites ayarını bozmuş olabilirsin. Atlamalar vites ayarının bozuk olduğunu gösteriyor. Sıkıştığı anda zorlayınca zinciri koparmışsın...

• Beğen
Tepkiler: burakgulsan
@oxsy

evet lastik banada yamuk gibi geldi akşam çıkınca düzelticem vitesi nasıl ayarlayabilrim

Zincirin kendi kendine en yukarı tırmanması vites ayarının bozukluğuyla açıklanamaz. Tekerleği söküp takmakla da ayar bozulmaz zaten.

Tekerleğin ve rublenin yamuk durması ile mümkün olabilir. Jantın kadroya monte edildiği yer uzun bir aralık şeklindedir diye tahmin ediyorum. Burada, kadro ile aynı hizada olmacak noktaya monte etmelisin.

Arka jantı takmayı bilmeyen biri takmayı deneyince vites ayarı genelde bozuluyor...

@oxsy

daha öncede söktüm hiç olmamıştı ama neyse sorun halloldu sağolun

Geri