Scudo Sports

Vites kablosu ucu

teyteydragon

Daimi Üye
Tepki
375
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Alakalı bir başlık bulamadım.. Bisiklet vites kablolarının ucunu kapatmak için kullanılan şuradaki ürünlerin Türkçe adı nedir bilen var mı? (link) 20 dakikadır arıyorum, bulamadım.

Vites kablosunu ayarlerken üçü çıktı, şimdi eskisini takmak zor, yeni sini de bulamıyorum adını bilmediğimden :) Teşekkürler şimdiden.

Scudo
O şekilde arattığımda alakasız ürünler çıkıyor. "Kablo kapağı", "kaplo ucu", "tel kapağı", "tel ucu" denedim.

Teşekkürler, o şekilde oldu. Başka merak edenler varsa bazı linkleri aşağıya koyuyorum.

(link)
(link)
(link)

Teşekkürler, o şekilde oldu. Başka merak edenler varsa bazı linkleri aşağıya koyuyorum.

(link)
(link)
(link)
Bunların hepsi aynı işi yapmıyor. İlki tel başı biyere takılmasın batmasın diye kapatmak için. İkincisi ve üçüncüsü kablo kanalının kadroya takıldığı kısımda telin geçtiği bölüm için kullanılıyor. İçinden tel geçiyor yani, sonlandırma işlemi için değil.

Teşekkürler, yanlış ürünü sipariş ettiğimi farkettim.. İlki lazımdı bana :koptum:

Vites dış kablosunun ucuna takmak için Shimano'nun aşağıdaki kablo uçları var (kapsül de deniyor sanırım). Bu uçlardan kullanan var mı? Sudan ve tozdan korumak için kullanılıyor diye düşünüyorum ama emin değilim, onu sormak istedim. Tam olarak kullanım amacı nedir?

44081.jpg

Vites dış kablosunun ucuna takmak için Shimano'nun aşağıdaki kablo uçları var (kapsül de deniyor sanırım). Bu uçlardan kullanan var mı? Sudan ve tozdan korumak için kullanılıyor diye düşünüyorum ama emin değilim, onu sormak istedim. Tam olarak kullanım amacı nedir?

323971 dosyayı görüntüle
Açık olan kablo kısımları için kullanılır.

• Beğen
Tepkiler: ratm
Evet ama amaç kir toz ve nemden korumak mı?
Evet bu kapsülün amacı toz, kir, nem den korumaktır. :harika:

Daha da korunaklı olmasını istersen, kablo için kullanılan makaronlar var. Tel kalınlığına göre alarak açıkta kalan telleri koruma altına alabilirsin. Görsel olarak güzel görünecektir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ratm
Geri