Scudo Sports

Vites geçişleri

theoneking

Üye
Tepki
2
İsim
Tuğberk
Bisiklet
Salcano
Solda 1 deyken sağ 2-3 de gidiyorum
Sol 2 deyken sağ 3-4-5
Sol 3 deyken sağ 6-7 model salcano ng750
Bu geçişleri yaparken zincirden sesler geliyor tam geçiş yapmıyor sorunu nedir acaba ?

Scudo
@theoneking vites ayarı bozulmuş olabilir.
Bakımını temizliğini yapmamışsan ses ondan çıkıyor olabilir

Vites ayarında ufak bir kaçıklık varsa bu normaldir. Bir de yağlamaya dikkat etmek gerek. Zinciri iyice temizle, güzelce yağla. Tahminimce milimetrik olarak teli germen yada gevşetmen olayı çözecek. Yine yakınlarda bir bisikletçiye danış.

bu video işini görecektir İKİ TEKER BİR ADAM kanalına ait

ustad elıne saglık,benımde bıraz surdukten sonra pedalda tık sesi geliyo bunu sorsam sana tskler:)

• Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
@theoneking @yavuz öztürk bende de ng 650 var ve aynakoldan ses geliyordu insanı deli edecek bir ses. Değiştirdim aynakolu hem ses kesildi hemde performansta fark ettirdi tavsiye ederim değiştirmenizi.

2 yılda 2 kez vites ayarlattım küçük 8 lide 3.vites sıkıntılı 2 den 3 e atınca demekki ayar yaptırmak içinde iyi bir ustaya gitmek lazım

aynakol arızalanıyomu yanı ole hemen.sıkılcak ya da yaglancak bır gobek sesi gıbı gelıyo ınsana ama:)

ilk önce zinciri güzel bir temizle dişlileri gör herhangi bir yamukluk vs varmı dikkatini çeken sonra vites ayarı sonra güzelce yağla sorun hala devam ediyorsa göbeklerde sıkıntı olabilir

Geri