Scudo Sports

Vites Ayarı - Tel gerginliği

tarık akman

Daimi Üye
Tepki
52
Deore aynakolumu aldım ve taktırdım. Şuanki vites sistemim Deore Aynakol - Deore Arka Aktarıcı - Deore Ön aktarıcı - Shimano Vites Kablo Seti - Deore Hg53 Ruble - Deore Lx Hg73 Zincir - Deore Vites Kolu

Kozmetik olarak hepsi iyi. Bir sorunları yok diye biliyorum. Zaten aynakol, zincir ve teller(kablolar) yeni değişti. Vites ekipmanları yakın zamanda temizlendi ve yağlandı. Vites sorunum ise şu;

Normalde arka vites büyük dişliden küçük dişliye (vites kolunda 3den 4e, 4den 5e gibi) sorunsuz olarak geçiyor. Fakat en küçük dişten bi büyüğe geçmiyor (vites kolunda 9dan 8e, 8den 7e) Bunun için bir sürü yazı okudum. Yapmam gereken vites kolundaki vidayı hafif hafif dışarı doğru sökmem gerekiyormuş. Söküyorum çeyrek çeyrek fakat yine çıkmıyor. Tam çıkıcak gibi oluyor artık ses gelmeye başlıyor, bu sefer de koldaki vida söküldü tamamen. Durum nedir? Ne yapmam gerekir? Şu bisikletin tam performanslı çalışması için ne yapmalıyım?

Scudo
aktarıcının kablosunun girdiği yer var o şeyi de sola doğru çevir ve uygun ayarını bul

vida sonuna kadar açıkken düşüyorsa telin bağlı olduğu yer vardır orayi gevşetip tele 0,5-1 cm arası asılıp tekrar sık. Böylece o ayari yapabilirsin.

stı kolda vites tel gerginliğini nasıl ayarlarım ön aktarıcıda ayar vidasını bulamadım acilll

öyle ama ince ayar yapmam gerek stı koldan yapılıyor mu vites tel gerginlik ayarı

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
hocam şimdi de ön stı koldaki vites yükseltme tuşu çalışmıyor 4 gün önce aldım mosso cavalier ,servisine götürdüm yapmak yerine ağzına etti bisikletin, ilk aldığımda da ön stı biraz zorlanıyordu basarken napcam bilmiyorum

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-09-06 at 13.01.52.jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-06 at 13.01.52.jpeg
    109,6 KB · Okunma: 24
Merhabalar;
Şöyle bir sorunum var. Öncelikle bütün ayarlara başlamadan önce alttaki gerginlik için bir vida var. O ne durumda olmalı.Üstteki vites kolundaki gerginlik vidası ne durumda olmalı. Ben bildiğiniz viteslerin ayarını bozdum.
Sorunum şu. Direksiyondaki vites kolunda vites 1 i gösteriyorken arka aktarıcıda 2 de duruyor ve hiç bir şekilde 1 e düşmüyor. Yine vites kolunda 7'yi gösterirken de çoktan 9 a inmiş oluyor. Nasıl hallederim bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim.

Merhabalar;
Şöyle bir sorunum var. Öncelikle bütün ayarlara başlamadan önce alttaki gerginlik için bir vida var. O ne durumda olmalı.Üstteki vites kolundaki gerginlik vidası ne durumda olmalı. Ben bildiğiniz viteslerin ayarını bozdum.
Sorunum şu. Direksiyondaki vites kolunda vites 1 i gösteriyorken arka aktarıcıda 2 de duruyor ve hiç bir şekilde 1 e düşmüyor. Yine vites kolunda 7'yi gösterirken de çoktan 9 a inmiş oluyor. Nasıl hallederim bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim.
Bu videoyu izleyerek sıfırdan yapmanızı öneririm.

Bu videoyu izleyerek sıfırdan yapmanızı öneririm.
Video için teşekkür ederim ama ingilizcem maalesef bu kadar iyi değil.
En kötü videoyu takip ederek yapmaya çalışacağım..
Tekrar teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Video için teşekkür ederim ama ingilizcem maalesef bu kadar iyi değil.
En kötü videoyu takip ederek yapmaya çalışacağım..
Tekrar teşekkür ederim.
Şöyle özet geçeyim o zaman, takıldığınız yerlerde yine yardımcı olayım.
1. Vites teli gerildikçe attırıcı büyük dişli tarafına gider. Gerginliği azaldıkça düşük dişli tarafına gider.
2. L vidası attırıcının düşük dişli tarafındaki limitini (gidebileceği son nokta) belirler. H vidası da büyük dişli tarafındaki limitini belirler. Vidaların üzerinde H-L yazmıyorsa veya okunmuyorsa çok az döndürün. Attırıcını gezdiren vida L. H'yi döndürürseniz attırıcıda bir hareket görmezsiniz.
3. Sizin vites kolunuz en küçük dişlideyken attırıcı bir üzerinde duruyorsa problem L vidası olabilir. Eğer L vidası da son konumundaysa teli fazla germişsinizdir. Gerginlik vidası ile biraz salmayı deneyin. Gerekirse teli sabitleyen hex başlı vidayı gevşeterek teli elle salın, sonra tekrar sabitleyin. Attırıcı aşağıya yaklaşacak.
4. Buradan adımlardan sonra tekrar konuşalım :)

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Geri