Scudo Sports

Vites ayarı nasıl yapılır?

Setle ilgili problem oldugunu sanmiyorum :snzdglsn:
Vites şuan buyuk aynakol ve arkada 7-8 dislideylen on aktariciya baktiginizda zincir tam ortasindan mi geciyor aktaricinin?

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu tam ortası değil tam ortaladığımda vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum. Acaba tam ortada olmadığı için yüklendiğimde esneme oluyor da o yüzden mi o sesi duyuyorum?

@Kunget ön aktarici telini tamamen bosandirip sifirdan ayarlamaya calisin bence on aktarici sebebiyle sorun yasiyorsunuz :naslyany: Benim tahminim bu, görmeden anca bu kadar :):islik:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Serkan Mıstınoğlu tamamdır teşekkür ettim bütün önerileri deniycem en kötü işin içinden çıkamazsam giderim decathlona veya iyi bir bisikletçiye anlatırım durumu :)

@Serkan Mıstınoğlu

Shimano Sis ön ve arka aktarıcım var. Zincir ön aktarıcıya, 2. dişlide, arka küçük viteslerde iken sürtmüyorsa büyük viteslerde sürtüyor, ya da tam tersi. Yeni sistemler gibi vites konumları sabit olmadığından dolayı ön vitesi ince ayarlarla konumlandırabiliyorum, ancak yine de yazınıza göre ön aktarıcının konumlanmasında problem var, düzeltilmesi gerek diye anlıyorum. Umarım anlatabilmişimdir. :)

• Beğen
Tepkiler: Kunget
Arkadaslar ve abiler selamlar,
bTwin rr540 model bisikletim var ve uzun zamandir memnundum. Ancak geçenlerde anlamsiz bir düşüşle ne fren ayarı kaldi ne de vites ayari. Vitesi atıyorum kafasina gore geçiyor falan. Disk frenler de sürtme yapıyordu hal böyle olunca ben de decathlona gidip derdimi anlattim ve diskte bir şey yok dedi ordaki abimiz vites ayarini da sözde yapti. Çıktıktan 10 dk sonra vites eski haline döndü. Tekrar decathlona gitmek istemiyorum ama başka bildiğim yer yok Mersin'de. Sizce bisikletçi bulup sağlam elden mi geçirteyim yoksa decathlona gidip şansa mi bırakayım. Teşekkürler şimdiden

@batuhan33 merhaba. Muhtemelen dusmeye bagli kadro kulagi yamulmus olabilir. Kendi kendine vites atlama yapıyorsa genellikle bu yuzden oluyor. Disk frenlerinin surtmesi icinse, rotorlar darbenin etkisiyle egilmis olabilir. Direkt iyi bir teknik servise goster bisikletini derim. Ben de yardimci olabilirim :)

Geri