Scudo Sports

Vites ayarı nasıl yapılır?

Süleyman.

Aktif Üye
Tepki
77
İsim
Süleyman
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar Daha İyi Rahat Ve Hızlı Sürebilmek İçin Nasıl Yapılmalı Vites Ayarları ?

https://i.hizliresim.com/yRE6na.jpg

Scudo
@Süleyman. Sanırım, hangi vites de daha rahat sürüş yaparım gibi bir soru sordunuz. L(Düşük) H(Yüksek) vites demektir. Yolun durumuna bağlı olarak vites atmanız gerekir, yokuş yukarı büyük vites 1 küçük vites 3-4 lerde olur. Yokuş aşağı hızlı gitmek için büyük vites 3 küçükse 7-8-9-10 larda olur.

konu güncel yardımcı olursanız sevinirim.

Eğer vites küçük dişlere geçmiyorsa saat yönüne cevireceksiniz teli .

• Beğen
Tepkiler: Süleyman.
Ben videolu olarak anlatırım zaten bi süredir vites ayarı videosu yapmak istiyodum bahanem olmuş olur :D

@Berkec.
Hadi bakalim videonu bekliyoruz. Basarilar dilerim.:harika:

@M.Furkan Kurt
Demek teli cevirerek bzú is hal oluyor. benim viteslerde 8-9a gecmiyor bu durumdada zit yönünemi ceviriyoruz.

@Berkec.
En kısa zamanda yapıp burayada atarsanız çok yararlı olur. :)

Bisikleti ters çevir eline bir tornavida al h l vidalarını bul aynakolu çevir ras gele vites değiştirip h l yi yukselt azalt 30 dakikada mantığını asilarsin kendine

Bisikleti ters çevir eline bir tornavida al h l vidalarını bul aynakolu çevir ras gele vites değiştirip h l yi yukselt azalt 30 dakikada mantığını asilarsin kendine

@Murat Cömez yok abi hani bende internetten okuduklarımla yazdım arkadasa yardimci olmak için :)

@Süleyman.
Bı mesajınızdan önce yazan arkadaşa nezaketen sormak istediğim tam olarak bu değildi diyerek cevap için teşekkür ederim diyerek daha sonra konu güncel mesajı yazmanız daha doğru olurdu düşüncesindeyim. Çünkü arkadaş emek vermiş vakit ayırıp size yardımcı olmak adına cevap vermiş. Sizin ki konu gücel demeniz sanki bisiklet satışı ilanı gibi olmuş. Birde soru sormuşsunuz birçok cevap var ama siz yoksunuz. Verilen cevaplar sizi tatmin etmeyecekse herkes emek vermiş olacak.

@Süleyman.
öyle yapıcam :)
yarın çekip atarım

• Beğen
@soneryen
Arkadaşın cevap verdiği gün özelden devam etmiştik konuşmaya o yüzden tam anlamadığım için güncel yazdım. + olarak ben zaten teşekkür edeceğim kişilerin yorumlarını beğeniyorum.yanlış anlaşılmışsam özür dilerim. @Osman Tuğrul teşekkürler ilgilendiğin için.

Videoyu çektim fakat ben pek beğenmedim söz verdiğim için çektim akşama montajlayıp yükleyeceğim
Yine de daha iyisini ve bir de v fren ayarını evde haftaya Cuma çekmeyi planlıyorum

• Beğen
Diyelim ki aynakol dişli sayısı 3, arka dişli sayısı ise 9, burda yapmanız gereken 9/3=3
1-2-3'üncü viteslerde sürerken aynakol dişlisi 1. vitesde olacak
4-5-6'ncı viteslerde sürerken aynakol dişlisi 2. vtesde olacak
7-8-9'uncu viteslerde sürerken aynakol dişlisi 3. vitesde olacak.

Diyelim ki aynakol dişli sayısı 4, arka dişli sayısı 9.burda yapmanız gereken 9/4= 2.25(Düz hesap 2)
1-2'nci viteslerde sürerken aynakol dişlisi 1. vitesde olacak
3-4'üncü viteslerde sürerken aynakol dişlisi 2. vitesde olacak
5-6'ncı viteslerde sürerken aynakol dişlisi 3. vitesde olacak
7-8-9'uncu viteslerde sürerken aynakol dişlisi 4. vitesde olacak

Diyelim ki aynakol dişli sayısı 3, arka dişli sayısı 7, burda yapmanız gereken 7/3=2.3(düz hesapl 2)
1-2'nci viteslerde sürerken aynakol dişlisi 1. vitesde olacak
3-4'üncü viteslerde sürerken aynakol dişlisi 2. vitesde olacak
5-6-7'ncı viteslerde sürerken aynakol dişlisi 3. vitesde olacak

Diyelim ki aynakol dişli sayısı 2, arka dişli sayısı 7.burda yapmanız gereken 7/2(düz hesap 3)
1-2-3'ncü viteslerde sürerken aynakol dişlisi 1. vitesde olacak
4-5-6-7'nci viteslerde sürerken aynakol dişlisi 2. vitesde olacak

Arkadaşlar vites ayarını elimden en iyi geldiği şekilde yaptım çoğu dişlide (orantılı kullanırsam) ses yok. Fakat aynakolu büyük dişliye aldığımda rublede malum o sırada 7-8 viteste oluyor. Hızlı gitmek için pedala yükleniyorum bir sürtme sesi tarzı bir ses geliyor. Arka vites telini gevşetiyorum-gerginleştiriyorum ses hala devam. Aynakoldaki o vites değiştirmek için bulunan metal parçayı biraz daha dışa alıyorum ses hala devam ediyor. Ki bu arada sol pedal yukarıdan aşağıya inerken pedaldan hafif tıkırtı gibi bir olay da oluyor. Hani duymazsın o sesi ama titreşim ile ayağınla hissedersin ya. Sanki içeride bilyeler dağılmış tarzı. Bu sorun hız kaybetmemek için pedala yüklendiğimde oluyor yoksa normal seyrinde gittiğimde bir problem yok. Ses gelincede lan bi şey olursa tedirginliği ile pek yüklenemiyorum tabi. Sizce neden kaynaklıdır bu? Yaklaşık 1.5 ay sonra ücretsiz bakıma götürücem orada da söyleyecem bu durumu ama halledebilirsem kendim hallediyim dedim

@Kunget

Pedalı bilmiyorum da arka vitesin sürtme sesi tekerlek mandalı gevşediği için olabilir. Tekerleği çıkart sonra güzelce geri tak. Tam oturduğundan emin ol mandalı da çok gevşek tutma. Bunun gibi bir ton sebebi olabilir bisikleti görmediğim için kafadan attım ama tutma ihtimali de var yani.

Kulağı da yamulmuş olabilir

@Kunget
Aynı durum bende de oldu. Benimkinde his şöyleydi; düşük viteslerde hiçbir şey yoktu ama 8-9 da sanki zincir bir yere sürtüyor gibi hissediyordum. Sonunda ayakta sürdüğüm bir anda tak diye bir ses geldi, pedal dönmedi. Neredeyse bisikletin üstünden uçuyordum.

Neyse sonuç olarak benim sorunum zincir uzamasıymış. Bisikletçiye kontrol ettirin. Belki sizin de öyledir

• Beğen
Tepkiler: Kunget
Önerileri dikkata alıp deniycem.
@Serkan Mıstınoğlu ilk o geldi aklıma o yüzden gerginlik ayarı ile oynadım biraz ama gene de geçmedi o yüzden sorma ihtiyacı duydum. Acaba yüklenince çok iyi bir set olmadığı için hafiften yük verdiğim tarafa esneme yapıyo olabilir mi? Joker sram x3, aynakol ise düz sram yazıyor model falan yok

Geri