vites kolu gidondaki vitesi yükseltip arttırdığın yerdir ve frenin yanındaki alettir.vitesin atmama nedeni vites ayarının olmamasıdır muhtemelen.o seste muhtemelen zincir ön vitese çarpıyodur.iyi bi bisiklet tamircisi 2 dkkada halleder.iyi forumlar.
arka viteste kablonun girdiği yerde yani başlangıcında bir başlık var onu saat yönünün tersine doğru yani sola doğru gerektiği kdr çevir bu şekilde bozukluk gider.
anlaşılan sana "bırak bisikleti, 4 saat sonra gelip al" demiş normaldir, adamın o sırada başka işleri varsa seni de bekletmemek için öyle demiştir. yoksa shimano xt gibi bir komponentin ayarını yapmak bir bisikletçi için çocuk oyuncağı, maksimum 15 dakikada halletmiş olur...
biraz oyanadım son durum şu:
olması gerekenden bir dişli üstte duruyor. en alta hiç inmiyor, en üste çıktığında hala attıracak bir vites kolum olmasına rağmen atmıyor..
vitesin üstünde iki tane vida var hangisi olduğunu bilmiyorum ama onlardan yapıcaksın ama dediğim gibi sağlam bi bisikletçiye götür taş gibi yapsın.(link) ama illa bende öğrenmek istiyorum diyorsan bide buraya bak.(link) ve buraya.