Scudo Sports

vites atmıyor

Excited

Üye
Tepki
1
mrba arkadslar
2 hafta önce aldıgım bisikletimin orta vitesinden tıkır tıkır sesler gelliyor
ilk aldıgımda zincir vites'le temas etmiyordu zamanla vites ayarları karıştı sanırım bunu düzeltmemin bi yolu varmı acaba ?

Scudo
Bu kadar yeni bir bisiklette eğer bir darbe yoksa, yetkili servisin ücretsiz bu arızayı gidermesi gerektiğini düşünüyorum.

yetlili servisin bana söyledigi budur :
1 hafta geçmiş bisikleti alalı tekerlekler yere deymeden ilk bakımı yaptırmak zorundaymışım yoksa bisiklet garanti dışı kalıyomuş ki öyle oldu zaten

Yetkili servis kafasından atmış!
Tekerler yere değmeden yapılan işlem, bisikletin toplanması, yani montajdır. 100-150 Km'lik binişten sonra yapılacak işlem ise ilk bakımdır ve ücretsizdir.

Belki servisin iddiası, montajın yetkili bir servis tarafından yapılmadığını öne sürerek bisikletin garanti dışı kalması olabilir.

Bence yanına şöyle iri yarı sağlam bir adam al, öyle gir dükkana. Bir daha söyle, bakalım yapmıyorlar mı?:) Şaka bir yana, bu durumu ben de yaşamıştım, biraz bastırınca yapıyorlar. Nedense ücretsiz bakım hizmetini vermiyor bazı yerler. :mad: Yerse yer hesabıyla desteksiz sallayıp, türlü bahaneler sunabiliyorlar. Altta kalmayın, ısrarcı olun, ilk bakım ücretsizdir ve bu sizin hakkınızdır...

Ya bilmeyen insanları başlarından ne güzelde savuyorlar,arkadaşlar hakkınızı arayın birde bu olay yer yer çok fark ediyor tanınmış bir yer bunu yapamıyor ama kendi kabuğunda bir müessese yapabiliyor işte

@Excited
bahsettiğiniz yeni bisiklet,avatar'ınızdaki ise..
vites ayarının bozulması,yada vitesin bozulması çok şaşırtıcı gelmiyor bana
Lütfen yalnış anlamayın,bu tür (uyduruk markalı ön ve arka vitesler) çok çabuk miadını dolduruyor,ve hiç bir verim sağlamadan size veda edebiliyor.
Bisiklet ile çok eskilerden beri,en alt seviyeden başlayıp bir çok parçayı kullanan biri olarak gözlemlerimi yazdım
saygılar

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
@İdris ACA

Güzel arkadaşım uyduruk demişsin ama markasını bilmeden etmeden yorum yapmıyalım lütfen , vitesin markası shimano.
vitesin üstünde 2 vida var arkadaşım o vidaları kurcaladıktan sonra bu sorun başıma geldi geri eski haline getiremiyordum ve servise götürdüm sonuç olarak halledildi
ilginiz iiçin tşk ederim ...

• Beğen
Tepkiler: İdris ACA
Sorun büyük ihtimal ön aktarıcıdadır. Ayar yapılması gerekir, isterseniz kendinizde uğraşabilirsiniz.

Ön aktarıcıda iki tane vida bulunur bunları sıkın gevşetin bişeyler yapın ben de tam bilmiyorum bisikletçi yaparken görmüştüm.

önce ayarı bozuk demişsiniz sonra ise vidalar ile oynadım sonra eski ayarına getiremedim demişsiniz,yoksa servisin bu durumdan haberimi var acaba bilmem

Benim bisiklette yeni (xc1000) ve 105 km yaptım ,yetkili servisler bana uzak olduğu için ilk bakımı yaptırmadım; kutuya nasıl konmuşsa o ayarlarla biniyorum ve bugün arka rublede birşey oldu. Zincir arkada 3. dişlideyken kendi kendine 4.ye.. 4 teyken de 5. geçiyor . Ön rublede ise sorun yok. Bunu nasıl halledebilirm; H ve L vidalarıyla ayar yapılabilir mi?

@stratus
Arka viteste,dış telin girdiği ayar vidasını yarım tur gevşetin

@İdris ACA
Teşekkür ederim, sorun halloldu da bu sefer de başka birşey oldu; 24. visteste zincir hafif hafif ön aktarıcıya sürtmeye başladı,önceden sürtmezdi. Acaba bu yaptığım ayardan mı olmuş olabilir?

@stratus
Ön vitesteki sesin arka vitesten dolayı ses yapması düşük bi olasılık,
Ön viteste zincirin vitese çarpan tarafını yazarsanız daka kolay yardımcı oluruz.:)
Zincir ön vitesin sağ bacağına mı çarpıyor yoksa sol bacağına mı?
kolay gesin

@İdris ACA
sağ bacağına çarpıyor, gerçi H vidasını sola çevirdim birşey değişmedi. çok sürtmüyor, hafif hafif sürtüyor.

@stratus
ön vites telini vites kolundaki ayar vidasından yarım tur kadar gidona doğru döndürün,telin gerginliği artacak ve bu şekilde ön vites en büyük dişlideyken biraz daha dışa çekilmiş olacak

@İdris ACA
Bilgiler için teşekkürler, deneyip sonucu burada paylaşırım

@stratus
Bu iş de başarıyla sonuçlandı,tüm bilgiler için sağolun; bu arada çok geçmiş olsun.

Geri