Scudo Sports

Vites arka aktarıcıdan gelen ses

Shams

Üye
Tepki
6
İsim
Burak Kuşcu
Arkadaşlar arka aktarıcımdan özellikle 1. Ve 2. Viteste çok ses geliyor pedal çevirdikçe. Arka aktarıcı sanki rubleye çok yaklaşıyor. Bunu nasıl çözerim?

Scudo
muhtemelen düşük vites limit vidası (L vidası) ayarını yeniden yapmak gerekiyor, gerekli bilgiyi internetten bulabilirsiniz, kendim yapamam derseniz bir bisikletçiye gösterin

Limit vidaları yatay doğrultuda değişiklik sağlamıyor mu? Benim sorunum düşeyde sanki yanlış mı düşünüyorum?

Yani biraz daha açacak olursam, zincir rubleye geçiyor doğru şekilde fakat aktarıcı altından bastırıyor sanki

@Shams aklımda biraz canlandırmaya çalıştım ama düşündüğümü açıklayım;
örnek olarak normalde vites 2 de iken zincirin 4 baklası rubleyi tutmakta iken sizin vitesinizde 5-6 veya 7 bakla tutuyor, düşüncem doğrumudur? eğer doğru ise bazı orta-üst seviye arka aktarıcılarda L ve H vidası dışında aktarıcıyı aşağı yukarı oynatan 3.bir vida var, onu kurcalamanız gerekebilir.Eğer zincir rubleyi olması gerekenden fazla sarıyorsa ses yapar.Aktarıcınızın modeli nedir?

Evet doğru canlandırmışsınız bir türlü anlatamamıştım :) shimano tourney tx

linkteki fotoğrafta H vidasının hemen üstünde isimlendirilmemiş vida aktarıcının yayını gerginleştirip-gevşeymeye bu sayede de zincirin rubleyi sarma miktarını ayarlamaya yarıyor, eğer aktarıcınızda böyle bir vida varsa onu kurcalamak lazım şayet yoksa aklıma alternatif bir çözüm gelmiyor:koptum:

(link)

04c089446a187593bd9b0be196679c57.jpg

Malesef yok. Neyse teşekkürler yine de :)

sorunu tam olarak çözemedik ama rica ederim yine de

@Cem cm kulağın yamulduğunu düşünmüyorum hocam, öyle olsaydı tüm viteslerde ses yapardı.Birde rubleden anladığım kadarı ile bisiklet daha çok yeni, kargo sırasında vs. darbe almadı ise kulak yamulmaz

@Neil deGrasse Tyson

Katılıyorum bisikletle henüz 18 km yaptım öyle bir şeyden şüphelenmiyorum ama bir bisikletçiye götüreceğim artık.

aklıma başka birşey daha geldi, arka vites 1-2 de iken ses yaptığı sırada ön aktarıcı kaçıncı viteste?

@Neil deGrasse Tyson

+1

o vida aktaricinizda var iyi bakin :D resmin en saginda tel kablosunun altinda bahsettiginiz vida.Resimle isaretleyecektim ancak site yuklememe izin vermiyor.O vidayi sola cevirseniz aktariciniz rubleye yakinlasir ve saga cevirirseniz uzaklasir diye biliyorum.

@Neil deGrasse Tyson

Ben de düşündüm. Ön aktarıcı da 1. De idi, 2. Ye de aldım ama aynı şey... zaten 3 e alsam bu sefer çaprazlanıyor ve başka sesler de geliyor.

@Zen.eren

O vidanın ne işe yaradığını tam çözemedim biraz kurcalamıştım ama tekrar deniyim.

Bisikleti ters çevirip bakıyorum. Düz çevirince baya azaldı ses[emoji16] biraz gevşek aktarıcı bence

Aktarının kadro kulağına baskı yapan bir vidası var. Bağlantı vidasının hemen altında. Onu sıktıkça aktarıcı rubleden uzaklaşacaktır.

Geri