Arkadaşlar arka aktarıcımdan özellikle 1. Ve 2. Viteste çok ses geliyor pedal çevirdikçe. Arka aktarıcı sanki rubleye çok yaklaşıyor. Bunu nasıl çözerim?
muhtemelen düşük vites limit vidası (L vidası) ayarını yeniden yapmak gerekiyor, gerekli bilgiyi internetten bulabilirsiniz, kendim yapamam derseniz bir bisikletçiye gösterin
@Shams aklımda biraz canlandırmaya çalıştım ama düşündüğümü açıklayım;
örnek olarak normalde vites 2 de iken zincirin 4 baklası rubleyi tutmakta iken sizin vitesinizde 5-6 veya 7 bakla tutuyor, düşüncem doğrumudur? eğer doğru ise bazı orta-üst seviye arka aktarıcılarda L ve H vidası dışında aktarıcıyı aşağı yukarı oynatan 3.bir vida var, onu kurcalamanız gerekebilir.Eğer zincir rubleyi olması gerekenden fazla sarıyorsa ses yapar.Aktarıcınızın modeli nedir?
linkteki fotoğrafta H vidasının hemen üstünde isimlendirilmemiş vida aktarıcının yayını gerginleştirip-gevşeymeye bu sayede de zincirin rubleyi sarma miktarını ayarlamaya yarıyor, eğer aktarıcınızda böyle bir vida varsa onu kurcalamak lazım şayet yoksa aklıma alternatif bir çözüm gelmiyor
@Cem cm kulağın yamulduğunu düşünmüyorum hocam, öyle olsaydı tüm viteslerde ses yapardı.Birde rubleden anladığım kadarı ile bisiklet daha çok yeni, kargo sırasında vs. darbe almadı ise kulak yamulmaz
o vida aktaricinizda var iyi bakin resmin en saginda tel kablosunun altinda bahsettiginiz vida.Resimle isaretleyecektim ancak site yuklememe izin vermiyor.O vidayi sola cevirseniz aktariciniz rubleye yakinlasir ve saga cevirirseniz uzaklasir diye biliyorum.