Scudo Sports

Vites 1'e geçmiyor

YavuzAkbay

Aktif Üye
Tepki
43
İsim
Yavuz
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar benim arka vites 1e geçiyor fakat pedalladıkça çıt çıt diye bi ses duyuyorum bende kendi kendime sanki 2ye geçmeye niyetliymiş ama geçemiyomuş gibi dedim L vidasını gevşettim ama olmadı neredeyse vidayı sonuna getirdim yok arkadaş halen ses geliyor sizce bu sıkıntı neden kaynaklanabilir 2 de de aynı sorunu yaşıyorum diğer viteslerde yok..

Scudo
vites kolundan ayarlamayı dene bide.

Bu videoyu izleyerek vites ayarını yapabilirsin.Eğer yapamazsan bir bisikletçiye götürüp yaptır.

vites telini biraz daha germen gerekiyo

Valla arkayı yaptım ön patlak verdi önü yaptım arkadaki 6-7 patlak verdi mecbur bisikletciye götürücez.

tel gerginliğini kontrol ettinmi

Vites ayarında ki püf nokta arka artırıcının limit ayarlarıdır. H ve L limitlerini öncelikle ayarlamak lazım,
Sonra telin vidasını gevşetip boşalmasını sağla,
Vites kolundaki gervi vidasını tam sıkmak lazım ve
vites ön 1 arka 1 olaak şekle getir.
telin boşluğunu alarak teli sık
ondan sonrası kolay

Sadece en önemlisi arka limit ayarıdır
Ön vites limit ayarı bozuk yaparsan en fazla zincir atar ama arka limit ayarını yapamazsan artırıcı janta girer ve istenmeyen sonuçlara sebep olur ama sen elin tornavida tutuyorsa ısrarla düzeltmeye çalış baktın olmuyor sök tel vidasını tamirci ayarlasın.

Birde tel rahat hareket ediyor mu ?
Telin geçtiği kapsüller sağlam mı?

Merak iyidir karıştır bence

Arkadaşlar bayağı karıştırdım sonucunda yaptım fakat nasıl yaptığımı bilmiyorum ama yaptım :D Yardımlarınız için teşekkürler sanırım H-L vidalarından yapabildim.

@Yavuzos Senin adına çok sevindim. :)
ama mantığını kavrarsan çok uğraşmadan sıkıntıyı çözersin.

@Asusmune
Bana da öyle geldi. Yeni başlıyorum bu bisiklet işlerine yavaştan öğreneceğim.

her sey zamanla olacak :) ama tavsiyem orta aktarıcıya arka aktarıcıda tecrube kazandıktan sonra ayar yapmayı dene orta aktarıcı cok hassas milimetrik ayarla calısır bunuda dip not olarak düsün :)

Geri