Evi sigortalatıp, bisikleti de içinde gösterirsen , alırsın parasını.bisikleti eve çıkarın, sorun çözüldü.Eve de hırsız girerse ona çözüm yok.
ben hollanda ordusunda subay iken ordudan atılmış bir türk ile tanıştım bundan bir kaç ay evvel . sohbet hollanda, belçika ve bisiklete geldi dayandı . dedim ki : o taraflara giderseniz temiz bir ridley filan denk gelirse ikinci el alalım . ne gerek var almaya 50 euroya çaldıralım demişti![]()
gelişine bir daha yazayım o zaman .. ben tanıştığım kişinin sözlerini aktardım. hollanda'ya gitmişliğim yok ,bisiklet hırsızlığının ne şekilde gerçekleştiğini de bilmem .Arkadas kaba tabir ile gelisine yazmis.
Simdiye kadar 2 bisiklet caldirdim, bunlar standart gundelik kullanilan yol bisikletleriydi. Birisi apartmanin kapisinin onunden, birisi de apartmanin icinde evimin kapisinin onunden gitti. Ikisi de kilitliydi. Yol bisikletleri disarida birakildigi icin olasi bir durum ama kac yildir Hollanda'da yasiyorum, yol bisikletini evinin disina birakan gormedim.
Fixieye cevrilmis, retro yol bisikletleri var gundelik kullanilan onlari birakiyor insanlar ama ridley ayarindan bir bisikleti Hollanda'da yasayan birisinin disari birakmasi imkansiz.
gelişine bir daha yazayım o zaman .. ben tanıştığım kişinin sözlerini aktardım. hollanda'ya gitmişliğim yok ,bisiklet hırsızlığının ne şekilde gerçekleştiğini de bilmem .
ben bisikletimi evimin dışına bırakmam evin içinden çalınırsa da yapacak bir şey yok.
Bisikletin 22:00 da çalındığı kaydına ulaştım Fiat UNO veya TİPO tarzı eski hatchback bir araca konulup götürülüyor fakat görüntü kalitesi çok düşük hava karanlık olduğu icin plaka görünmüyor. Yapan kişiler oldukça profesyonel 3 kişi 1 bisiklet için gelmek uzun süredir bu işi yaptıklarını gösteriyor güvenlik amaciyla artık bisiklet camiası olarak sürekli iletişimde kalmak en mantıklı çözüm olacak sanırım polis eğer ciddiye almıyorsa gerekirse CİMER'e kadar yazılmalı iş çığırından çıkmış belli ki...Büyük geçmiş olsun inşallah bulunur bisikletleriniz hırsızların esgalleri ortada ancak polis bisiklet kelimesini duyunca ciddiye almiyor maalesef. Benim de 2012 Model 8 yıllık Sedona 321'im çalındı 8 Şubat günü akşam 20:00-23-00 arasi apartman girişinde kilitli haldeydi. Bugüne kadar Eskişehir'de dahi kesilip kirilamayan kilidi kesmişler ve kesik kilidi bile almışlar yapanlar profesyonel parmak izi vs birakmiyorlar. Fotoğraflarını bırakayım başlık açamıyorum FATiH/YEDİKULE'den çalındı. Yöneticilerden biri görürse mesaj yoluyla bana ulaşabilir sizlerden gören duyan olursa 0554 746 19 91 no'lu telefon numarasından bana ulaşabilirsiniz. Ayırt edici özelliği jantları Shimano WH-500 set,selesi turuncu btwin yırtık ve bantlı halde her yeri siyah/mavi gidon boğazı gümüş renk SCOTT, arka port bagajı var, camurluklari var,sele altı çantası var...
ithalatçı hırsız yani..Sahibinden sitesinde 2. el bisiklet satan bazı satıcılar var. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum ama, ilan formatı aynı kalmak kaydıyla sürekli farklı bisikletler ilana çıkıyor. Aynı arkaplan fonunda (duvar, kapı vs.) çekilmiş fotoğraflar, birbirinin tıpkısı açıklamalar (yurtdışından hediye geldi, Hollanda'dan gelirken dayımlar getirdi) vs. Bisikletlerin menşei de çoğunlukla Hollanda, Belçika. Bu ülkelerde çalınan bisikletler TIR ve kamyon şoförleriyle anlaşma yapılıp ülkeye sokuluyor ve burada satılmaya çalışılıyor gibi bir intiba uyandı bende.
Bu sistem ters yönde işliyor da olabilir Yani Türkiye'de çalınan üst düzey bisikletler TIR ve kamyonlar vasıtasıyla Avrupa ülkelerine taşınıp orada satışa çıkıyor olabilir. O yüzden yukarıda bir arkadaşın da yazdığı gibi, bisikleti çalan kişiyi bulabilirsiniz belki ama bisikletiniz kuvvetle muhtemel bir TIR'ın dorsesinde başka bir ülkede satılmak üzere yola çıkmıştır bile.
Selamlar, hirsizlar yakalandi. Su anda bostanci karakolundalar, mahkemeye cikacaklar. Bisikletlerden henuz haber yok, bisikletlerden de haber gelsin ondan sonra paylasayim diye bekliyordum.@shereboy
Hırsızlara ilgili gelişme olursa haber verebilir misiniz bunlar benim de bisikletimi çalanlara benziyor
Tamamdır, umarım bisikletlerle beraber benimki de bulunu. Konuyu takipteyimSelamlar, hirsizlar yakalandi. Su anda bostanci karakolundalar, mahkemeye cikacaklar. Bisikletlerden henuz haber yok, bisikletlerden de haber gelsin ondan sonra paylasayim diye bekliyordum.