Scudo Sports

VI. Uluslararası Antalya-Kemer Bisiklet Festivali 28 Eylül-1 Ekim 2017

Geçen sene ücreti sadece "bağış" olarak kabul ediyorlardı. Festival ücreti diye gönderilen havaleleri geri göndereceklerini, sadece açıklamaya bağış yazılırsa kaydın yapılacağını ve kayıt iptal işlemi yapmayacaklarını söylüyorlardı. Bu sene de durum aynı mı acaba?

Scudo
Arkadaşlar merhabalar, ben Denizli nin büyük bir ilçesinde ikamet ediyorum kendim esnafım, eşimle birlikte 26 jant mtb ile 3 aydır aktif bisiklet kullanıyoruz dağ ve köy turlarına katılıyoruz ve hayatımızda ilk kez bir festivalci abim sayesinde Antalya daki bisiklet festivaline eşimle katılımımız gerçekleşti, çok büyük bir beklenti içinde değiliz, ilk kez 2 kişi bir çadırda festival kamp alanlarında konaklayacağız yaşım 34 kilom 110, çadır da almadım belki yeri değildir ama hangi marka çadır ve ekipmanları tavsiye edersiniz? İnşallah katılırsanız eğer Antalya 6. bisiklet festivalinde tanışırız

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
@predator82d Merhaba, çadır konusunda Türkiye'de çok alterantif yok bence. Ortalama fiyatlara bakıyorsanız Decathlon'a gidin ve iki kişilik kolay taşınabilir bir çadır alın. Ama daha kaliteli çadır olur bütçem var derseniz Husky gibi markalar önereceklerdir size, ki ben önermem, Decathlon çadırları yıllarca işinizi görür. Gece sabaha karşı serin olur çiğ düşebilir, gündüz çok sıcak olur şeklinde düşünerek çadır alabilirsiniz.

Tasinabilir ve 4 mevsimlik olabilir

@predator82d
Uyku tulumu mat cadir kucuk yastik cadir aydinlatma uclu priz

@predator82d

Decathlon'nun çadırları evereste, uludağ'a yada Ağrı Dağına tırmanmayacaksanız her türlü işinizi görür. Fiyat/Performans oranı çok iyi. Kış ağırlıklı kullanacaksanız mümkün olan en küçük boy çadırı alın, yaz ağırlıklı kullanacaksanız kalacak sayısı +1 kişi olarak alabilirsiniz.

2 seconds çadırları çok güzel, klipsini açıp atıyorsunuz çadırı o kadar. Sadece bunların tamburları büyük olduğundan bisiklette taşıması zor. Heleki 3 kişilik XL modelini alırsanız bisikleti çadıra bağlayabilirsiniz.

Normal kubbe çadırları az biraz ağır ancak 89 lira fiyatıyla rakipsiz. Yedek olarak bundan bir tane kenara koydum ben. Bagajlılarını tercih ederseniz biraz daha rahat olur.

Yağmur konusunda garanti verebilirim. Aralık ayında karadeniz sahilinde yaptığımız kampta sabaha kadar karadeniz yağmuruna rağmen gram su almadı.

Sadece tulum konusunda iyi araştırın. Hava durumlarını geçmişe dönük inceleyerek kullanacağınız şartlara uygun bir tulum alın.

Mat konusunda da ben decathlonum 10 liralık matlarından 2 tane yere serip üstüne de kendinden şişen kapalı hücreli matını atıyorum. Hem konforlu hem yalıtımlı oluyor. Size de tavsiye ederim.

Barış arkadaş gayet açık yazmış çadıra tonla para vermeye gerek yok. Evereste çıkmıyoruz sounçta :) öte yandan uyku tulumu cidden önemli, Antalya deyip geçmeyin sabahın dördünde ayaklarınız sırtınız üşüyor ve piyasada satılan 30 liralık ince uyku tulumları pek işe yaramıyor. . ben kamplarda şişme yatak kullanıyorum. en küçük modellerden aldım bir tane, az yer kaplar konforlu uyku sağlar. carrefour da satılan en küçük boy tek kişilik şişme yatak fiyatı 39 tl.

öte yandan kendi çadırım artık çok eskidi, yeni çadır bakıyorum kendime. bivak tazrı decathlonda satılan Quechua forclaz 2 bakıyorum. bisiklette bu çadırı taşımak daha kolay olur gibi geliyor bana. fikri olan varsa zevkle okurum. üstelik şuanda indirimde kendileri. link aşağıda. kullanan var mı bisikletinde bu çadırı?

(link)

• Beğen
Tepkiler: bariss.t
@rknsycck

Unutmadan yazayım, tulumları katlayıp normal ev eşyası gibi kesinlikle saklamayın. Lazım olunca o kat yerlerinden kutup esintisi ile uyursunuz. Tulumu çantasına tıkın. Ara ara da çıkarıp havalandırıp tekrar tıkıştırın.

Kış kamplarında şişme yatak tavsiye etmem. Isı yalıtımı olmadığından sabah çenenizle telgraf çekebilirsiniz :) kapalı hücre diye geçen kendinden şişen matları tavsiye ederim. Hem yalıtımlı hem konforlu.

Ben ilk kampımı anlatayım, bodrumdan bulduğum 1982 model üçgen çadırı, en az 13-14 yıldır dolapta katlı duran tulumu aldım gittim. Çadırı kurdum, fermuarı kapatırken ikiye bölünüp elimde kaldı :koptum: Allahtan arabada skt'si 2002 olan ilk yardım setinde fazlaca çengel varmış, içeri girip kapıyı öyle tutturdum :D tabi kapıyı tutturmak yetmedi, tulumun içinde rüzgar esiyor. Sabah karşı da çadırın içinde yağmur yağmaya başladı. Nemden telefonu filan kullanmak mümkün değil :D

Bu modeli bilmiyorum ama malzemesi diğer çadırlarla aynı ise yağmurda sorun çıkarmaz. Bence çadırdan çok tulum daha önemli. Çadıra fazladan para bayılana kadar Husky'den -27 bir tulum alın, mümkün değil üşümezsiniz :D

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
Bende Antalyada yaşıyorum kesin gitmeyi düşünüyorum nerde olucak bu festival

@Bisiklet sever 93

Tekirova'da. Kayıt yaptırmadıysanız (link) adresinden kayıt yaptırmayı unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: Bisiklet sever 93
Peki yaş sınırı varmı

17 yaşında yım 18 yaş sınırı yok yani Tuğrul

@bariss.t bende aynı düşüncedeyim. en azından Antalya şartlarında çadırdan önemli olan uyku tulumu. Ağustos olsa bile kampa giderken içlik alıp gidiyorum. ucuz uyku tulumları ile olmuyor çünkü destek olarak içlik alıyorum. -27 uyku tulumu alsam evet kesin korur ama Antalya şartlarında biraz fazla değil mi? ya da -27 uyku tulumu alıp bir de normal bir uyku tulumu bulundurmak gereklidir. Çünkü ben Saklıkent e Gökyüzü Gözlem Şenliğindeydim on gün önce ve kesinlikle -27 uyku tulumum olsa harika olurdu 2500 metre rakımda.

• Beğen
@rknsycck

Evet. Rakım dışında antalya'da -27 tuluma çok ihtiyaç duyulacağını düşünmüyorum.bisiklet içinde çok hacimli. Kışın kamp atılacaksa çok güzel bir tulum.

Decathlon'un tulumları da güzel. ARPENAZ 15° OUTDOOR KAMP UYKU TULUMU - MAVİ : (link) bu tulumu 7-8 derecede kullandım. Limit 10 derece olmasına rağmen hala hayattayım. :koptum: 15 derece civarlarında oldukça konforlu kalınıyor. 12 derecede üşütmeye başlıyor, 7-8 derecede yaşatıyor :D

• Beğen
@bariss.t link verdiğiniz uyku tulumu Saklıkent'te işe yaramazdı eminim. Çünkü gece ısı 10 derecenin altına düştü 29 Temmuz 2017 yılı itirabiyle :) yanında yün battaniye bulundurmak gerekli olur ki ben ayağımda iki kat çorap, yün battaniye, içlik, üzerine eşofman, üstümde dört tane t shirt, onların üstünde bir uzun kollu t shirt, üstünde bisiklet binerken Tchibo dan aldığım rüzgarlık/yağmurluk, üstüne migrostan aldığım 30 liralık uyku tulumu ve abartısız söylüyorum üşüdü :) Şartlara göre evde iki tane uyku tulumu bulundurmak gerekiyor doğrusu.

@rknsycck

Hocam sende benim ilk kampta yaşadıklarımı yaşamışsın :) böyle durumlarda su kaynatıp şişeyle tulumun içine atmak bir süreliğine rahat ettiriyor. Birde şu ıstmatik cep sobaları var. Çok işe yaramasada 2-3 tane çantaya atmakta fayda var. İyi kötü bir ısı veriyor.

2 tulum konusu kışın kullanılacaksa mecbur gerekiyor. Yazlık tulum kışın yetmiyor, kışlık tulumda yazın bunaltıcı oluyor. Ben ilk önce yazlık olarak linkteki tulumu almıştım. Birçok yerde 3 mevsim kullanılabilir. Yazın hele tam açıldığından pike gibi de kullanılabilir. Decathlon'un 0 derecelik tulumlarıysa çok pahalı. Biraz daha ekleyince Husky'den güzel tulumlar alınabiliyor.

• Beğen
@bariss.t açık söyleyeyim ilk kampım değildi ama Salda Göl'ünden sonra en çok üşüdüğüm kamp 2500 metre Saklıkent oldu :) bu tarz kamplar için sıkı tulum almak şart. önümüzdeki eylül ayında Melikler Yaylasında kamp düşünüyoruz. Melikler Yaylası Isparta Anamas ile Yenişarbademli arasında bir yayla. orası için hazırlık yapmak şart olduğunu Saklıkentte anladım. Ortalama basit tulum o yükseklikle yazın ortasında bile işe yaraıyor. ciddi terdibat almak gerek.

• Beğen
Geri