@rknsycck
Unutmadan yazayım, tulumları katlayıp normal ev eşyası gibi kesinlikle saklamayın. Lazım olunca o kat yerlerinden kutup esintisi ile uyursunuz. Tulumu çantasına tıkın. Ara ara da çıkarıp havalandırıp tekrar tıkıştırın.
Kış kamplarında şişme yatak tavsiye etmem. Isı yalıtımı olmadığından sabah çenenizle telgraf çekebilirsiniz

kapalı hücre diye geçen kendinden şişen matları tavsiye ederim. Hem yalıtımlı hem konforlu.
Ben ilk kampımı anlatayım, bodrumdan bulduğum 1982 model üçgen çadırı, en az 13-14 yıldır dolapta katlı duran tulumu aldım gittim. Çadırı kurdum, fermuarı kapatırken ikiye bölünüp elimde kaldı

Allahtan arabada skt'si 2002 olan ilk yardım setinde fazlaca çengel varmış, içeri girip kapıyı öyle tutturdum

tabi kapıyı tutturmak yetmedi, tulumun içinde rüzgar esiyor. Sabah karşı da çadırın içinde yağmur yağmaya başladı. Nemden telefonu filan kullanmak mümkün değil
Bu modeli bilmiyorum ama malzemesi diğer çadırlarla aynı ise yağmurda sorun çıkarmaz. Bence çadırdan çok tulum daha önemli. Çadıra fazladan para bayılana kadar Husky'den -27 bir tulum alın, mümkün değil üşümezsiniz