Scudo Sports

Vergi indirimleri

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Hükümetin bazı sektörlere harekt kazandırmak için K D V ve Ö T V de indirim yapıyor.

Acaba bu indirim bisiklet sektörünede yarar mı yaramalı mı? 19 Martta açılacak olan bisiklet fuarında bu indirimi görebilek miyiz?

Scudo
Motosikletler için %22 'den %11'e düşmüş. 3 ay sürecekmiş. acaba bisikletler de etkilendi mi bundan ?

Eğer bisiklet için de vergilerde indirim yapılmışsa(ben pek sanmıyorum, akıllarına bile gelmemiştir) güzel haber diyelim.

Bisikleti fasulyeden sayan bir anlayış olmadığından böyle bir indirim yok. Zaten indirimin stokları eritmeken öte başka amaçları olduğu apaçık ortada.

vatandasa hizmet babinda yapilmiyor ki... olsaydi güzel olurdu....

bugün erdoğanların sitesinde gördüm 711V 350 eurodan 310 euroya inmiş bu indirimi kim yaptı ? :D

Hepsinde indirim olmuş ama ÖTV ile alakası olduğunu sanmıyorum. Sedona herkesden bu kadar tepki gelince bisikletler üretimden çıkıp bayilere ulaşmadan indirim yapalımda biraz bisiklet satalım demiş:)

• Beğen
Tepkiler: Murat İLK
büyük patronların isteği üzerine yapılıyor bu kdv indirimi bence arabalar ellerinde patladı devlet büyüklerimizin bisikleti ulaşım ve de spor aracı olarak gördüğünü sanmıyorum

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Vergi indirimleri devletin talep yanlı genişletici maliye politikalarından biridir. Vergi
oranlarını indirerek ürünlere olan talebin artması sağlanır.

Önce bisikletten özel tüketim vergisi(ÖTV) alınıyor mu onu sorayım.
Laf olsun diye değil bu ÖTV kimden nasıl alınıyor açıklayabilecek var mı?

• Beğen
Tepkiler: sadana
@Şahin BULUT

Arkadaşım çok doğru bu bisiklet veya diğer malzemeler için değil tr giren hekzan kimyasalı var.Bu kimyasalı biz daha önce
ÖTV= kğ :0,05 ykr alıyorduk.
hekzan kğ: 1,53 ykr/kğ bir zaman sonra
ÖTV-KĞ : 1,6750 ykr/kğ oldu.
ve bu olmadan büyük fabrikaların çalışması olanaksız..
İşletme'nin bir günlük duruş maliyeti,kapasiteye göre çok büyük meblalar tutar..
Zaten geçenlerde genel bir toplantı YAPILDI.Ondan dolayı geçici olarak düşürüldü.yani bisiklet 350$ iken 310$ oldu falan değil.Bence malzemeler 2008 olarak kalmadan firmalar elinden çıkarmak.
Bu tabi kişisel düşüncem..tşk ler hayırlı forumlar

• Beğen
Tepkiler: globaldriver
Devlet vergide indirim yaptı ancak bu defa otomobil firmaları zam yaptılar. Bu gün arkadaşım takip ettiği ve almaya karar verdiği otomobilin 1.050,00TL zamlandığını gördük. Acaba bu zam rutin bi' zam mıydı insanın aklına şüphe düşüyor ve soruyorum; benzer olayda bisiklet üretici firmalar nasıl bir karar alırdı? (Geçtiğimiz aylarda birkaç firma fiyatını açıklamıştı)

• Beğen
Abi bence ticaret vur kaç tekniği.Önce şu bizden şu indirim..Sonra insanlar akın ediyor,piyasa canlanıyor ve hemen zam...Bisiklet firmaları da bir değişiklik olmaz yazın gelmesi talep çok olacak değildir.Çünkü insanlarda alım yok..Daha doğrusu alım gücü yok.Bu krizde birde zam yaparlarsa kış sezonu gibi sezon geçirirler. bence tabii...Tşk ler ...İyi forumlar....

Yorumların İçin Tşk ler.

• Beğen
Tepkiler: seyrencem
Devletin tüm gelirleri kısılıyor bütçede ilk 3 ayda bir yıllık açık oluşuyor sonu nereye gider merak ediyorum.

• Beğen
Vallahi ALLAH Sonumuzu Hayır etsin demekden başka çaremiz yok.

• Beğen
Tepkiler: Murat İLK
pek sanmıyorum indirim olacağını
tv alıcaktım araştırdım bu sırada ötv indirimi filan haberleri geldi.ama sadece haberleri... teknosa da bile aynı fiyatlardan satılıyor ürünler.
bi şekilde vergi düşünce fiyatı arttırma gibi daha çok kar etme peşinde millet.

• Beğen
Geri