Scudo Sports

Vergi indirimleri

dolar düştü ama çoğu firma fiyatta düşürmedi , kdv ötv indiriminden hiç umutlu değilim ülkemizde bisiklet bilinci yokki

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Pawcraft
Scudo
İndirimle filan ekonomi yönetiliyor..Vergileri indirdik filan..Vay,ekonomi şahlanacak demek..Bu ne ya:D

Bisikleti bilmiyorum ama ev düzmem gerekiyordu fırsatçı satıcılar indirm yapmak yerine daha karlı sarmaya çalışmaz umarım

Arkadaşlar tamda bunları yazdığım sırada bizim aldıklarımızda vergi indirimi olsun diye maliye bakanına cimer üzerinden yazdım. Konuyu buraya açmamdaki amaç görenler 1kaç laf edip şansımızı artırsın diye. Yardımlarınızı bekliyorum...

(link)
Başvurunuz incelenmiş olup,
KDV oranları, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 2007/13033 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı'na ekli (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 1, (II) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 8, bu listelerde yer alanlar hariç olmak üzere vergiye tabi işlemler için % 18 olarak tespit edilmiştir.
Mal ve hizmetlere yönelik uygulanacak KDV oranlarının düşürülmesi yetkisi Cumhurbaşkanı’na ait olup, bu yöndeki talebiniz yapılacak mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere not edilmiştir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.

1-Bisiklette indirim yok; nedeni otomobil ve buzdolabı gibi geniş kitlelerin tüketim eşyası değil. Eğer devlet indirim yaparsa geniş kitlelerden bir beklentiye girer (oy) o yüzden devlet bisiklet fiyatları ile ilgilenmez.
2-hadi indirim oldu diyelim, yıllık %25 e varan (reelde daha çok) enflasyon oranı ile bu ülkede indirim olmaz bindirim olur!
3-Hadi indirim oldu enflasyonda düştü diyelim 19 martta kadar döviz artış riski nedeniyle yine hüsran.(dolar 7,50 üzeri olur)

@caner adsız denedim o kadar

(link)
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir.
4760 sayılı özel Tüketim Vergisi Kanununun (12/1) maddesine göre, özel tüketim vergisi, Kanuna ekli listelerde yer alan malların karşılarında gösterilen oran ve/veya tutarlarda alınmaktadır. Aynı maddeye göre Kararname değişikliği gerektiren başvurunuzda yer alan araçlarla ilgili öneriniz, yetkili makamlara iletilmek üzere not alınmıştır. Öte yandan, bisikletler ÖTV'ye tabi değildir.
Vatandaş odaklı, katılımcı ve şeffaf hizmet anlayışı çerçevesinde, belirttiğiniz konu veya diğer konu ve sorunlar hakkında talepleriniz olduğunda kurumla rahatlıkla iletişime geçebileceğinizi belirtir; hayatınızda başarılar ve esenlikler dileriz.

Geri