Scudo Sports

Venge pro karoset için aynakol

TontonCocuk

Daimi Üye
Tepki
817
İsim
murat
Bisiklet
Bisan
Merhaba arkadaşlar. Canyondan bisiklet almak ile bisiklet toplamak arasında gidip geliyorum. hedefim venge pro kadroset. Maliyetleri karşılaştırıp karar vereceğim.

(link)

bu kadroseti aldığımda ultegra grup set takabilir miyim?
kadrosetin üstünde orta göbek ve rulmanlar varmış verdikleri bilgiye usbb diye geçiyormuş. ultegra aynakol olur mu veya hangi aynakolu takabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
.

Ultegra ayna kollarin iki çeşidi var biri holloetech digerib pressfit. Siz Pressfit tipte ultegra takabilirsiniz.
Hatta shimano veya sram'in pressfit çeşidi her ayna kolu uyar.

@Ozan k. çok teşekkür ederim hemen inceleyeceğim

@Ozan k. lınk var mı acaba bakabılecegım bır yer

Googleda ultegra press fit vs hollowtech diye aratirsaniz bulursunuz.

@TontonCocuk bisiklet topladığında maliyet her zaman çok daha yüksek olur.
venge kadro + grupset + jant + gidon,boğaz + sele
maliyeti 10 bin liraya dayanır. 8 bin küsürde de kalabilir, nasıl kalır. gidip de bu kadroya shimano r500 jant takarsan, aluminyum gidon, boğaz takarsan, ucuz da bir sele alırsan. Garip olur yani :)

Düşündüğün Canyon'un maliyeti ne kadar olacak? ona göre kararını vermelisin

Hocam almanya'ya gitme ihtimaliniz var ise bence toplama işine girişmeyin. :)

@TontonCocuk anladığım kadarıyla çok kararsız birisiniz bayadır takip ediyorum sizi. bence artık bi karar verin ve fikrinizi değiştirmeyin yoksa bu işin sonu yok çok uğraşırsınız. eğer bide toplama bisiklet yaparsanız herbir parça için saatlerce kafa patlatmak zorunda kalacaksın. sana nacizane tavsiyem canyon al rahatla ;)

Evet çok kararsız kaldım hep durumları değerlendirdim ama eldeki imkanlar hiç el vermedi. Tam canyon alacağım derken bu sefer aeroad teslım tarıhı haziran ayına çekildi. ultimateye bakmaya başlamıştım. Dayıma dedim ver kartını alıcam bunu stokta da var. Tam o sırada venge al yarısını ben karsılarım kadrosetın dıyınce ısın rengı degıstı. Bır nevı kıyak yaptı bana. Şimdi hemen hemen 8 bingibi bir rakkama gayet güzel bir bisiklet toplayabileceğimi düşünüyoruım. E tabi sizinde yardımlarınza başvuracağım inş.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@TontonCocuk

Venge Pro frame set'in kendisi 6 bin tl. Gerçi yurt dışında 2900$'a satılıyorken bu fiyat nasıl bu kadar düşük olabiliyor onu da sorgulamak lazım, neyse.

6 bin tl kadro için desek, kalan 2 bin tl'nin 500tl'sı ile, 2.el mavic aksium jant alsanız, kalan para ile Ultegra 6800 set'i sıfır olarak yurt dışından almanız bile zor ihtimal. Gidon ve diğer şeyleri yazmıyorum. 8 bin tl'sına bu iş zor görünüyor. Yol yakınken kararlarınızı gözden geçirin diyorum.

@Erdal YILMAZ erdal bey zaten su anda 8500 tl param mevcut :) üstüne meridam var ve 3000 tl de destek alacagım. ama bır sey gozume takıldı sıtelerde bısıkletlere bakarken. erdoğanlar bısıklet venge expert ultegra set ıle satıyor 10 bın lıraya. acaba dıyorum bunu alıp onun uzeırnde mı guncelleme yapsam. Aslında ıstedıgım sey 7 kg cıvarında aero kadro bır bısıklet. elımdekı para ıle bu kg a ulasabılcegımı bılsem merıda yı bıle dura ace set ve karbon jant ıle guncellerım. Bısıkletı hıc sokup olcmedım kac kg su an kadrosu bılmıyorum. Yurt dısındakı sıtelere baktım ama bulamadım.

Ne gerek var ?

Suanki bisikletin veremediği ama 15bin olanın verebileceği hicbirsey olmayacaktır.

@Erkin Kalender ağustosta inş triatlona katılacagım bunun ıcın hazır olmaya calısıyorum su anda aslında

Geri