Scudo Sports

Venezüella'da yaşanan olaylar

venezüella altınları türkiye ye geliyor. abd ye karşı 1 taşta 2 kuş vuruyorlar. buna deliren abd venezüella nın ekonomisini mahvettiği yetmezmiş gibi petrollerine çöreklenemediği için darbe yaptırıyor. bisikletforumun solcu elit üyeleri de sırf uzun adamla iyi geçindiği için venezüellanın yanında yer alamıyor/almak istemiyor. sözde che hayranları :D

Scudo
@sirrunu
Yok valla ben ilk ve belki de son defa uzun adamla aynı çizgideyim. Rüyamda görsem inanmazdım

seçim mekanizması aşağı yukarı tüm demokrasilerde şöyle işliyor. siyasi ticari sosyal içeriği olan olmayan bir parti kuruyorsunuz. iktidara ya da ana muhalefete oynuyorsanız, misal izmir için adayım diyorsun, partiye yardım et diyolla. sen de peki diyosun, veriyorsun 1 millon dolares, hop 1 numaralı adaysın, diğeri geliyor basıyor 3 milyon dolares otomatikman sen 2 numaralı aday oluyorsun. sonra liste ahalinin önüne gidiyor, buyrun seçin diye. işte bu adamlar içinden yapılan seçime demokrasi diyoruz. dağdaki çobanı oy hakkı var ve oy veriyor ama yılkı yılkı atları binlerce baş sürüleri yoksa biraz zor seçiliyor.(nah seçiliyor, aday bile olamıyor).

@Mehmet Metin Levent
Haydaaaaa. Bız bitmişiz desene hocam...

Benzinin gerçekten de sudan ucuz olduğu Opec ülkesi petrol zengini Venezuela'nın bu hale gelmesindeki asıl sebep yine o sari kafalı şımarık adamın yönettiği ülkedir..

Maduro, mağdur olmuştur her ne kadar kendi yalnışları olsa da..

Tam bir ameriKAN sömürge taktiği latin amerikada itaat etmeyen ülke bırakmayacak.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
arkadaşınızda gezi zekalılardan galiba.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Venezuela'da neler olduğu ve olacağı hakkında detaylı bilgi edinmek için okunacak iyi bir yazının linki var aşağıda. Uluslararası İlişkiler alanında çalışan akademisyen Esra Akgemci'nin Latin Amerika hakkındaki yazılarını takip etmenizi bilhassa öneririm.

(link)

"Maduro, bugüne kadar attığı adımlarla tercihini “ne pahasına olursa olsun” iktidarda kalmaktan yana kullandı. Ancak bu tercih, devrimin kazanımlarını riske attığı gibi Maduro’nun da meşruiyetini büyük ölçüde kaybetmesine yol açtı. Kurucu Meclis’i oluşturarak Trump’ın eline çok büyük bir koz veren Maduro, ülkesinin ambargo altında ezilmesi karşısında çaresiz kaldı. Bugün Venezuela o kadar büyük bir uçurumun eşiğinde ki, bir yandan Maduro’nun iktidarda kalmasının bedeli Venezuelalılar açısından her gün biraz daha ağırlaşacak, diğer yandan Maduro iktidardan düşerse Bolivarcı Devrim’in tüm kazanımlarını süpürmeye yönelik çok sancılı bir dönüşüm süreci yaşanacak. Böyle bir çıkmazın içinde Venezuela’nın geleceği epey karanlık görünüyor."

Venezuella'da yaşanan olaylar yeni değil. Kısa bir özet geçmek gerekise, Venezuella'nın yakın tarihi şu şekilde:
1992: Yarbay Hugo Chavez liderliğindeki cunta, iki kez darbe teşebbüsünde bulundu ve başarısız oldu.
1998: Huga Chavez cumhurbaşkanı seçildi.
1999: Chavez'in desteklediği yeni anayasa kabul edildi.
2002: Chavez'in reformlarından rahatsız olanların darbe teşebbüsü başarısız oldu.
2013: Chavez ölünce yerine yurdımcısı Maduro geçti. Yapılan başkanlık seçimini az bir farkla Maduro kazandı.
2014: Petrol fiyatlarının düşmesi zaten iyi yönetilmeyen ülkeyi ekonomik olarak büyük sıkıntıya soktu.
2015: Meclis seçimlerinde muhalefet çoğunluğu ele geçirdi, ancak Maduro bir takım ayak oyunları ile meclisi tamamen etkisizleştirdi.
2018: Kuzey Kore'yi bile kıskandıracak kadar demokratik bir biçimde yapılan seçimlerde Maduro %68 oy aldı.
2019: Geçen seneki seçimin sonucu olarak Maduro'nun yemin edip ikinci dönemine başlaması gerekiyordu, ancak meclis başkanı Juan Guaidó "seçimler meşru değildi, geçici olarak başkan benim" dedi.

Meselenin özü ise şu:

@soner kalaycıoğlu
İkibinbeşyüzliraya kitap satanlar Latin Amerika tahlili yapıyor?

@ippon
Niye yapamasın?Siz daha iyi tahlil yaparsanız,buyurun meydan boş..
O satılan kitapların parasıyla da,köylerdeki çocuklara kitap dağıtılacakmış..

Her ne kadar maduro iğrenç bir diktatör olsa da kendini başkan ilan eden adamdan bir pislik çıkacak.O petrolü halka yedirmezler.Bence venezüella'nın kesin kurtuluşu bir halk hareketi oluşturup yurt dışına bağlı olmayan kendi içlerinden bir siyasetçiyi yerleştirmek.Sonra da bilim hukuk vs alanlarında reform yapmak.Ama söz konusu örgütün yozlaşması ihtimali de var iktidarı görünce.Yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal...

Şu bir gerçek, abd ve diğer vahşi emperyalist Ülkeler bir yer de durdurulmadıkça hiç bir Ülke kendi zenginliğini Milleti ile paylaşamayacak. Bir kaç sene sonra Akdeniz de gaz ya da petrol bulduğumuz da aynı senaryo bizi de bekliyor. Ne yapılabilir bu konu da cidden bir çıkış yolu kendimce bulamıyorum. Milletin bilinçlenmesi de kurtuluş olmuyor, içeri bir çürük elma bırakıp, yöneticileri satın alıp bilinçleri de darmadağın edebiliyorlar. Tek bir yol geliyor aklıma her türlü ihracat ettikleri pisliği kendi Ülkelerine taşımak.

Solcusu beni sağcı, sağcısı beni solcu, dincisi beni kemalist, kemalisti beni bağnaz sanıyor. Nesin sen dediklerinde antiemperyalistim sadece diyorum. Hepsi ama hepsi kitlenip kalıyor. Hepsi birbirini düşman bellemiş, asıl düşmanı görmüyorlar. Araya fitne sokanı göremezseniz gölge ile savaşır enerjinizi tüketirsiniz.

Geri