Scudo Sports

Vee Sonunda bisikletimi aldım (salcano 212HD) Bisiklet alacaklar için çok önemli

@can akıncılar

Can Bey, sizi anlıyorum bazı konularda hak da veriyorum ama geçmişte yaşayarak ileri gidilmez. Teknoloji çok hızlı gelişiyor, ayak uydurmak gerekir. bianchi o bahsettiğiniz zamanlarda 10 liralık bisikletleri 100 liraya satıp kazandığı büyük paralardan en azından bir kısmını teknolojik yatırımlara, ar-ge'ye yatırmış olsaydı aslında geleceğe yatırım yapmış olacaktı ve pazardaki lider marka pozisyonunu korumuş olacaktı. tıpkı zamanında tofaş'ın 131 leri Şahinleri satığı gibi, peşin para yatırılıp 5-6 ay şahin almak için bekliyordu insanlar, ne için? yürüyen teneke, her parçası dışardan alınıp burda sallapati montajlanan şahin için. bumudur yani? Nerde o zamanlar hiçbir rakibi yokken insanlar peşin para yatırıp 5-6 ay araba gelecek diye beklerken kazanılan o paralar? nerde? neden 1 gıdım yol alınamadı taa 1970lerden beri? İşte mantalite değişmedikçe ithal ürün kapısı herzaman açık olacaktır. Ucuz ve kalitesiz ürün üretilerek, ve hiçbir yatırım gelişim yapılmayarak gelecekte kaliteli ürün nasıl çıkaracaksın, nasıl marka olacaksın?

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Scudo
yok bizim bekçi maşallah benden zengin adamın 3 katlı evi var daha yeni 8000'e yalıtım yaptırdı. :D , demek istediğim bekçiye 200 desem gene çok gelirdi çünkü böyle bir kültüre sahip değil, ben size bir örnek vereyim mesela abimin bu aralar almak istediği bir serbest dalış paleti var ikinci eli 400 dolar civarı. şimdi serbest dalışla ilgisi olmayan bir adama bunu dersen 3 tarafı denizle çevrili ülkemde kıyı kesimde oturup yüzme bilmeyen güzide yurdum insanı en basit tabirle "uçuyomu" der. tabii ki zevkle sürmek bisikleti çok önemli. daha çok bisikletçi yapmak daha da önemli.

İkinci paragrafta bahsettiğiniz hammadde olaylarına bile hiç girmeyelim çünkü eti madeni bu hale geitrenler, kendi madenlerini işletememyip yabancıya satıp sonra kendi malının işlenmiş halini faiş fiyattan alınmasını sağlayanlar tutupta kimseyi ithal mal kulanmak ile suçlayamayız falan diyorsa kendi utansın (ki siyasi olarak taraf tutmam ben asla, çünkü aklın yolu birdir). bu ülke kendi uçağını bile üretip ihraç etmiş zamanında (hemde avrupa'ya) yani emin olun ülkenin çoğu alanda kendine yetecek hammaddesi var bu kadar ithalatın sebebi politiktir, jeolojik değil. Ama yine de tekrar söylüyorum ben siyaset konuşmayı sevmem çünkü siyasetçilerin hemen hemen hiçbirini sevmem ve burasının hiç böyle şeyler konuşulacak tartışılacak bir ortam olduğunu düşünmüyorum. Sizi yanlış anladıysam kusuruma bakmayın ama konunun buralara gelmesi inanın beni çok rahatsız etti.

Derdim marka kötülemek değil zaten al birini/vur ötekine hepsi birbirinden farsız dolayısıyla izin verirseniz ''Sesli Düşünmek'' istiyorum :mesela Kron XC... kadroların ağırlığı 1400 gram ama marka bir bisikletin aynı boydaki ve aynı alüminyum alaşımındaki kadrosu 1550-1650 gram şimdi hafiflik diye geberen bir gürühun nacizane bi üyesi olarak gidip Kron kadro almadım çünkü güvenemedim zira en temel konu ''Kadro'' halbuki bi test sürüşünü konu alan video yayınlasalar ve ben bunu görsem fikrim değişebilir tüm milliyetçi duygularımla güle-oynaya daha az para verir ve daha çok mutlu olurdum ama olmadı niye Ankara'dan kalktım İstanbul'da sözde Bisiklet fuarına gittim Kron standına uğradım sahibini gördüm ve bisikletle en ufak bir ilgisinin olmadığı aşikar Bey ile tanıştım ve Türkiye'deki herkes gidip yerli malı bisiklet alsa bu markanın bir yere varamayacağını anladım....şimdiiiiii sadece bu marka mı?maalesef değil Salcano standına gittim en pahalı bisikletini fuar alanının çatısına değdiresiye kadar yukarı asmışlar orda döndürüp sergiliyorlar yahu be kardeşim indir aşağıda göz hizasında millet görsün anlamasada biraz mıncıklasın oraya koyduğun bostan korkuluğu görevliye bir-iki soru sorsun millet bişiy öğrensin ....ama yok...Bianchi belki herkesin ilk göz ağrısı ama sonuç ne ana markayı geliştirmek yerine, Türkiye'de yıllardır en bilinen markaya emek harcamak yerine getir Whistle vs..'yi sonra oynamıyorum diye getirmekten vazgeç ne olacak bayiinin elindeki mallar ne olacak bu markayı alan müşterinin yediği kazık niye birdaha gelmeyecek bir markaya adam binsin ve niye bunun için satıp zarar etsin...ama emin olun marka bisikletlere tonla para verip alanlarda mutlu değil, çünkü kimse salak değil herkes kazıklandığını biliyor ve seçenek olmadığı için bile-bile alıyor, belki marka iyi ve daha az sorun yaşıyor ama bitarafı kalkan satıcı tıpkı yerli üretici gibi esnaflığına yatırım yapmıyor, kendini geliştirmiyor, elemanını eğitmiyor veya kalifiye eleman yetiştirmek yerine en ucuza nasıl eleman çalıştırım hesabı yapıyor ve olan gene bize oluyor o nedenle kim ne yapıyosa yapsın benim cebimde param oldukca ve bu yerli üreticiler de böyle oldukca ben gider yabancı markaı alırım hatta esnaf da adam olmadıkca gider şehir dışından başka bir esnafdan olmadı mı?yurt dışından alırım... herkes kaybeder ama ben sadece paramı kaybederim varsın kaybedeyim ama yeterki karşılığını alabileyim....o nedenle birbirimizi kırmaya hiç gerek yok hele ki bizi düşünmeyen üreticiler ve satıcılar için...sallayın gitsin bizden kıymetli mi yahu...kendinizi şımartın, paranızı sadece hakkettiğine inandığınız esnafa veya üreticiye verin, birinden-biri uymuyorsa değil alüminyumdan veya karbondan altından dahi olsa paranızı vermeyin arayın bulun cebinizde tutun adam gibi ürünü-adam gibi fiyata alabileceğiniz adam gibi bir adam bulduğunuz zamanda gönlünüzce harcayın...

onur ilk basta bisikletin hayirli olsun.Salcona astro serisi harikadir.Sakın pisman olma.cunku bende astro 242 srv almistim.gayet guzel.Fakat degisimle bisiklet perfonmasi ve zevki cok iyi olcak ben oyle yaptim.ilk basta sanırım sen hem asfalt hem arazi de kullniyorsun.ilk olarak 2.2 continental lastikler cok kalındır.cok kaliteli patlamaya direncli ama asfalta inanılmaz efor sarfedersin zevkin kacar.ilk olarak lastikleri hem arazi hem araziye uygun melez teker takman 1.75.sanirım.bontrager marka lastikler cst marka farketmez.tekerini asfalta ve araziye uygun perfonmans lastikler degistirmen.ben oyle yaptim farkı gorceksin vazgecemiceksin.trek marka olsun yolda gecmedigm bisiklet kalmadi:D.ikincisi bisiklet ayarların yapilmamis.iyi bisikletciye gidip butun vida sıklama kontrolu yaptir.cunku benimde aynı sorun vardı disk vidalarını sıklamamislar ses geliyordu dikkat:!tam kontrolden gecsin vidalar sıklama isi ayar da oyle ayrıca hidrolik yag kontrol ettir.balata ve frenlerdeki yagı.zincirini kaliteli yagla ile yaglamasi yapilsin akıskanlık saglancak.ayrıca astroda donanım iyidir bogaz gidon ritchey.bisikletin kadrosu hydroformed 6061 iyidir.21 vites her zaman iyidir fazlasi gereksiz.takintiya gerek yok asla.cunku en pahali bisikletlerde 20 vites vardir.cok vites ayar bozulma durumu var.özellikle cok sıcak havalarda genlesme gibi ikide bir ayar bozulabiliyor.arka vites icin bende megatrance shimano ruble taktim inanılmaz sistem.7 disli.ozelligi su bir carkı cok buyuk.buyuk olmasinin avantajı yokuslarda cok rahat yani 30 vites le esit oluyor capından dolayı.sistemle cok ilgiliyim bu arada.ucuz ve saglam fazla paraya asla gerektirmeyen sistemler yapmak daha iyi.oval cark bile test ettim.oval cark yumurta gibi oluyor.perfonmansı yokuslarda asla yormaz rahat surus keyfi uzun yol perfonmans superdir.yoruldugunu hissetmezsin.dizlerde agrı olmaz dizlere yapilan gucu baska kaslara dagitir ama kullanan az ya da pek gelismedi yinede arastirmak lazim.bunu gecelim belki saglık sorunu sonradan tespit edilmis olabilir.yoksa shimano oval cark kullnirdi.donanım her zaman shimano olmali sram asla tavsiye etmem.sram x4-sramx5 asla vites aktarmada sorun cıkar.sram x7 ve ustu iyidir tavsiye ederim.bisiklet moturu bile taktim onu bile denedim benzinli.avantajları bisiklet olarak kullniyorsun cok yokuslu yollarda ya da uzun mesefade super.dezevantajları 12 kilo net agirlik benzinle 2.5 litre 14.5 bisikletin 13.5 -12 kilo oldugunu sayarsak ortalama 27.5 kilo olur birde extra zincir cark 30 kilo:D ama surus de perfonmans dusuk.yine sporunu yapiyorsun hizlidir.60 km hıza cikiyor tavsiye etmem.bende takiliydi cıkardim neden derseniz hem agir hem motor oldugu icin teknik bilgin yoksa ugrastiriyor.ustesinden geliniyor ama yinede bunu tercih edenler var.zevki cok farkli buna dicegim yok.pahali bisiklete kimse takmak istemez.ilgisini cekenler varsa www.naztekmotor.com sitesinde bakabilir yedek parcalarida satiliyor.ama bayag pahalanmis yaw:D 66 cc yi 300 almistim simdi 600 olmus:D bu extra zevk.alternatifler cok var.Bisikletin gayet cok iyi.donanım ekleme yapilir.bilgi alisverisi her zaman guzeldir.

• Beğen
Tepkiler: onur tuna
Baki, yazinı yeni okudum ve yeni bilgiler edindim.cok guzel paylasim olmus.özellikle bende senin gibi milliyetci duygular besleyerek iyide kotude olsa param yabancıya gitmesin mantigindaydi.su yazinı okudum dusuncelerim degisti diyebilirim.ozellikle kron iddali en iyi yerli bisiklet ve 7005 alu kullanan omur boyu kadro garantisi veren firmanin sahibinin alakasiz tutumu ilgimi cekti sahsen.Bundan daha onceki yorumda da kron ortak sahiplerinin ayrılıslarını okumustum simdi nerede okudugumu unutdum.belki o anki durumunu bilemeyiz orasıda var.Burda aslinda mantik olarak su karar varmak gerek.Ekmekciye ekmek ver bir ekmekde üste ver.işin ehli, ciddi disiplinli çalisan kısacası mal alacaksan mal kendini hak edicek.Markanin özelligi zaten kaliteden asla ödün vermeyen,güvenilir olmasi,garanti kapsamı vb.dünya markası olmak demekki boşa soylenmemis.

gok yazın için çok teşekkür ederim sanırım sesinle ileride çok bilgi paylaşımımız olacak :D

arkadaşlar bende ikinci el olarak alcam bi arkadaşım satıyor 350 400 tl arası fiyata sizce alınmalımı garantisi daha devam ediyor her ay bakımına götürmüş bugun sürdüm bisikleti yolda akıcı gidiyor fren sistemi çok güzel ilk defa hidrolik disk fren kullandım çok güzel basınca hemen duruyor ve sadece 1 tane çizik var o da fazla büyük değil sizce 350 400 tl vermek mantıklımı kullanıcıların yorumlarını bekliyorum

iyi fiyat 350-400 verilir bence bendeki bisiklete.
bu arada bende bugün başka bir servise gittim ve servisten girer girmez iyi toplayamadılar değilmi bisikletini dedi. Dedim doğru yere geldim sanırım.
bir hayli saydı sövdü diğer bisikletçilere, iki bisikletle 3 tur atınca herkes bisikletçi oluyor falan dedi. haklıymışta, benim aldığım adam neredeyse hiçbir yerini adam gibi sıkmamış, bu bisikletçi uğraştı biraz güzel bir ayar çekti.
şu an bana hepinizin söylediği gibi ayarlar artık oturdu gibi, bisikletten abuk sabuk sesler duymuyorum artık, daha mutluyum artık :D

@onur tuna

aslında ben bisikleti çok istiyom bisiklet kırmızı beyaz internette bile rengi yok çok aradım kimse satmıyo hidrolik fren olması çok iyi ama piyasada en düşük hidrolik fren seti galiba ondan daha ucuzunu bulamadım kompenentler işimi görürmü aslında acera set almakistiyorum alınca birde 8x3 sisteme yani 24 vitese yükseltmek istiyorum ama kaç para tutar en az 200 lirayı çıkarmak gereklimi? ve bisiklette zincir koruyucu yok ve orda boya kalkması olmuş zincir yağı nedeniyle zincir koruyucu alırsam birazda olsa ordaki boya kalkmasını kapatabilir diye düşünüyom ve 400 liralık bisiklete(2. eli) 200 tl masraf yapmak (sadece vites sistemi için)doğrumu? ve bunun daha km sayacı koruyucuyu ön farı arka çakarı var ve onada 100 tl ayırsam toplam 700 tl masraf olucak onun yerine daha iyi bir 2. el bir bisiklet alınabilir aslında ama daha 15 yaşındayım parçalara bisiklete biraz alışayım öyle değiştirmek istiyorum sizce doğru kararmı 400 tl bisiklet 300 tl masraf ve bir lastik üstünde 2.2 race king lastik var bence gereksiz eğer izmir asfaltında kullanıcaksam bence 1.75 lastik almam gerekicek onun içinde 50 tl ayırsam etti sana 750 tl ama işte zamanla parçaları alcağım için şimdi bu bisikleti alayım ve km sayacını fln 450 tlyi gözden çıkarmam lazım (nasıl sa 15 yaşıma gircem bu ay doğum günüm var belki babm kıyak geçerde hepsini birden alırım)sizce şimdilik 450 tl o bisiklete verilirmi büyüklerime danışayım dedim:D

@mehmet cankurt

cebini fazla zorlamadan bir bisiklet alır ve hakkını vererek kullanırsan ileride baban da bunu görüp kesenin ağzını daha da çok açar :D bence ucuz bir bisiklet al önce bir süre kullan otursun bisiklet iyice, sonra yavaş yavaş kendi emeğinle (internet gibi bir dünya var elinin altında , youtube'da hemen her şey gösteriliyor nasıl yapıldığı vs.) bisikletin komponentlerini yavaş yavaş yükseltirsin. hem ailende emeğini görür ve bu sana çok büyük artı yazar.
eğer bunları yapmaz sıkılırsanda cebinizden çok para çıkmamış olur.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
@onur tuna

o zaman ilk bir bisikleti alıyımda sonrasına bakarız hesabı yani zaten bende sizin gibi düşünmüştüm doğum günüm diye alıcak galiba başka zaman olsa almaz diye düşünüyorum hem şimdi maddi durumumuz biraz sıkıntılı .Ve 80 lerin yarış bisikleti vardı beyaza boyadım babamın döneminden kalma bisiklet onu satmayı düşünebilirim hem babama katkı olur ama fiyatı ne kadar eder acaba ? bisikletin resimlerinin linki
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=100377&p=1314921#post1314921

satma bu bisikleti fıstık gibi işte bakımlarını yaparsın kullanırsın. Satsan kimse ederini vermez eski diye.

Düşüncelerini paylaştığın içi çok teşekkür ederim ben de Astro 212 hd almayı düşünüyorum. Yazdıklarında hoşuma giden şeyler de oldu kafamı kurcalayan kısımlar da oldu hayırlı uğurlu olsun bu arada güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: onur tuna
bende salcano kullanıcısıyım ama asla önermiyorum salcano gerçekten çok adi bir bisiklet.Her sene başka parçalar takıyorlar bisikletlere hiç bir zaman taktıkları parçaların bir üst seviyesini takıp geliştirmeye çalışmıyorlar resmen parça satışı yapıyorlar.Önermiyorum önermiyorum ve tekrar önermiyorum. ne varsa avrupa markalarında var

Geri