Scudo Sports

Ve ölü dirildi, Naif artık yollarda.. (Restorasyon bitti)

Çok güzel olmuş Aydın. Eline, emeğine sağlık.
Kazasız belasız kullanman dileği ile.:)

• Beğen
Tepkiler: Aydın
Scudo
Tebrikler. Restore etmeye karar verdiğiniz bisikletin fotoğrafını forumda gördüğümde bu bisiklet adam olmaz diye düşünmüştüm. Ama çok güzel olmuş. Yeterince emekle o vaziyetteki bisiklet bu kadar güzel gözükebilen bir bisiklete dönüşebiliyormuş demek ki. Helal olsun diyorum ve eski ama yeni bisikletinizde kazasız belasız zevkli sürüşler diliyorum.

• Beğen
Bitmiş halini görünce tebessüm etmemek zor... İşkence edilmiş çelik bir kadroyu bu kadar güzel ve özenli bir şekilde hayata döndürdüğünüz tebrik ederim. Çok sade, güzel ve samimi bir bisiklet... Darısı başıma...

• Beğen
@aydin

Aydın'cım merhaba

Elerine sağlık, uzun zaman uğraştın ama uğraştığına değmiş.
Hurdaya gidecek bir bisikleti yollara yeniden kazandırdın.

Güle güle bin, aman unutma mtb nin geçtiği mazgallardan bunlar geçmiyor :eek:

Sevgi ve selamlarımla.

• Beğen
@aydinGenel olarak geometrisi -sanki- sele borusu açısı 65-66derece, ön taraf ise 70 derece gibi. Aslında sportifden çok gezi tipinde. Biraz sportif istiyorsan set-back olmayan yani dik bağlanan bir sele borusu seçebilir ve direksiyonu epeyce alçaltabilirsin.

Dinamo tutamaklari demissin, sorma ustadim, en cok o noktalarda muallakta kaldim. Kessem mi, kesmesem mi diye elli kere düsündüm. Sonra "gidon darligi" aklima takildi, gidona pek birsey takilamaz malum bu halde, ben de o tutamaga minik bir lamba takarim dedim soyle uygun birsey ve oyle de biraktim. Hos cok kafami bozarsa hala da kesebilirim yani :) Bunda haklısın, minik bir far için kullanılabilir. Bir de şu orijinali bozmama takıntısı acayip bişey, bazen beni de bağlıyor.Renk kombinasyonu benim de hosuma gitti. Dün gece bir sandalye atıp izlemedigim kaldi velespiti :) Selamlar, saygılar..
Yahu benim hanım da arada beni bu pozisyonda yakalıyor... Bilmiyorum belki de doktora görünmek gerek. ;)

• Beğen
aydın abi'ye o kadar da dediler bu kadro kır pas içinde "bundan adam olmaz"diye ama o hurdadan ölü dirilti
eline sağlık abi çokta güzel olmuş
keyifli gezintiler...

• Beğen
Hepinize tekrar teşekkürler. Darısı yapanların/ yapacakların başına (Miura hocam senin velespiti de merakla bekliyorum bu arada)

Gurol ustadim, valla kadro acilari masallah neredeyse 90 derece oldugundan iki katli bir bisikleti suruyormusum hissine kapildim dun :) Dun gece bir 15 km kadar bindim Karşıyaka sahil yolunda. Sanırım gidonu aynen bu şekil bırakacağım, bu haliyle bile yeterince sportif sürüyorum :) (boy 1.80 civarı olunca kadro biraz büyük geliyor :)

Ender abi, lastik ve jant seçiminde beni en çok düşündüren şey mazgallardı. Zaten o yüzden jantı yol jantı değil de daha bir genişçe jant seçtim. (iç çapı 19 mm) Lastiği de bu çapa uygun olarak 700*28 olarak seçtim. Mümkün olduğunda dikkat etmeye çalışacağım artık, teşekkürler uyarın için.

Bu arada dün akşam Bostanlı'dan dönüşte araç yolundaki mazgalların çevrildiğini gördüm, normalde içine düşülüyordu, tebrik ettim belediyeyi. Darısı diğer tüm belediyelerin başına.

Bu da dün akşamki gezintiden ufak bir kare. (Biraz kötü ama)

http://img147.imageshack.us/img147/200/dscf0048up1.jpg

Fren için başka çözüm yokmuydu ?
Bir de arka freni göremedim...?
KM saati de ekleyebilirsin...
Güle güle kullan hocam.

Dipnot : Naif kelimesini ben saf anlamında biliyorum. Hep kendime sorup durdum acaba neden bu ismi seçtin diye...:)

Keyifle sürdüğünüz her halinizden belli.Bu arada sakallar da yakışmış.:cool: Avatarda sakalsız olunca bi an oryante olamadım.

Gokdal azizim,

Fren için önde -mecburen long reach tabir edilen uzun bacaklı fren ayakları kullandım.

Arkada ise bisikleti mümkün olduğunca basit kılması ve sağlamlık, uzun ömürlülük gibi etkenleri de hesap ederek coaster brake- kontra fren sistemi kullandım, haliyle arka fren göbeğin kendi içinde ve pedal geri çevrilmeye çalışıldığında frenliyor.

Bunlar da kontra sistem ile ilgili birkaç link;

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: lindemann
bir şey sorucam.. bende de aynen bi depo bisikleti var......bende boyayıp bi yenilemek istiyorum...kısaca hocam cebinizden nekadar para çıktı?

Tebrikler, biten restorasyonları gördükçe heyecanlanıyorum. Darısı başıma :) Vitessiz topladığınız için ayrıca tebrikler, basit, sade, mis gibi olmuş...

Hayırlı olsun eline sağlık Aydın kardeş bir emektarı tekrardan hayata kazandırmış oldun ve bizlerin gözünde en büyük sevabı işledin Allah daimini göstersin diyorum.O vitesleri çok beğendim ben onları saklamalısın.

@bigboss.fatih

Fatih mesajını yeni farkettim, kusura bakma.

Valla depo bisikletinden kastın toplanmaya değer bir velespitse ve de bitirdikten sonra her daim bineceğim diyorsan uğraş derim.

Para olarak net birşey demem yanlış olur. Çünkü her bisiklete gereken malzemeler farklı. Ben misal 10 liralık lastik yerine gittim 50 liralık Specialized aldım. Dolayısıyla seçime göre fiyatlar da farklılık gösterecektir.

Boyadır verniktir vs. çok tutan şeyler değil. (ben toplamda bir 30 ytl civarı harcadım boya vs. için) Ama bunda şöyle bir ince husus var. İşçilik çok ama çok uğraştırıyor kendim yaparım dersen. Ben (2) ay vakit harcadım bisikleti boyaya hazır hale getirmek için. Yeri geldi gece uykum kaçıyordu, kalkıp zımpara yapıyordum.

Dediğim gibi öncelikle depodaki bisikletin adam olmuş halini gözünüzde canlandırın ve değip değmeyeceğini kendinize sorun. Ben bisikletin kötü halini gördükten sonra bunu mutlaka adam edeceğim dedim ve de yaptım, tabi içimde tek vites hevesi ile yanıp tutuşuyordum.

Şimdiden kolay gelsin diyeyim eğer işe girişirsen. Biz burdayız danışacağın bir husus olursa.

Aydın

• Beğen
Tepkiler: Volkan Bilirli
@bicylerace

Teşekkürler, elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştım, yapabilmişsek ne mutlu

• Beğen
Tepkiler: bicylerace
@Miura

Miura ustad asil senin restorasyanu bekliyoruz bak hala :) Vites meselesine gelince evet aslanlar gibi, dert yok tasa yok, ses hiç yok, tıkır tıkır maşallah. :D

Bu arada bir dipnot: Geçenlerde gezerken biraz fazlaca hızlanıp devir artınca pedallarda, parmaklarımla vites arandığımı farkettim :D

bu bisiklettin azda olsa yürür olanı bende var ne zamandır nasıl yaparım diye
düşünürken sizin sayfalarınız gördüm benimkinde kaynak yok parçaları ne kadar tutar ve nerden temin edebilirim manisadıyım izmirde bulabilirmiyim bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim başka yol bisikleti alacak durumum yok şimdiden teşekkürler

Geri