ben gerçekten zorlanıyorum artık anlatırken. siyaset kavramının içini böyle boşaltmayı bırakın, siyaset öcü değil, hayatın kendisi siyaset. militan kelimesine de bozulmayın, o şikâyet ettiğiniz eğitim sisteminin ideolojik tandanslarına sıkıca bağlanıp despotluk taslayanların militanlığı karşısında çağdaşlık, çakma düzen, palavra bilgiler, çakma modernizm gibi yaftalarla temsilî kavramların ve olguların karşısına çıkmak da o derece militanca. bu kelime de bu kadar rahatsız etmesin sizi, militanlık, militarizm ile ilgili bir hâl. militer bir tutum sizinkisi, bunu söylüyorum. milis gibi davranmaya gerek yok, diyorum, bir yanlışa karşı çıkarken bir başka yanlışı dogmalaştırmayın, onun milisine dönüşmeyin diyorum. kelimeleri tehdit ve tehlike olarak algılamak hızla yaygınlaşıyor toplumda. yakında aydınlanma diyene anarşist, demokrasi diyene terörist, çoğulculuk diyene bölücü derlerse, ki diyenler de var, şaşırmayalım hiçbirimiz. kelimeleri rahat bırakın, ait oldukları yere yavaşça teslim edin. sözlükleri sevin, yan anlamları kucaklayın, bağlamına özen gösterin. ne kadar çok kelimeyle hemhâl olursak o kadar az alınır güceniriz.
unutmayın arkadaşlar, ortalama eğitim yaşı 7-8 olan bir toplumdayız, yani milletçe ortaokul terk durumdayız hâlihazırda. buna rağmen, çoğunluğun tutumunu ve dayattığını sorgusuz sualsiz normalleştirdiğiniz sürece çocuklarınızın geleceği tehdit altında demektir. eleştirel düşünelim, sorgulayalım, araştırıp okuyalım.
ilim çinde de olsa alınız.
hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?
bana bir harf öğretenin kölesi olurum.
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
bir de türküsü bile var, cahillen sohbeti kestim, diye. cehaletin despotluğuna mecbur etmeyin kimseyi. yazıktır günahtır...
unutmayın arkadaşlar, ortalama eğitim yaşı 7-8 olan bir toplumdayız, yani milletçe ortaokul terk durumdayız hâlihazırda. buna rağmen, çoğunluğun tutumunu ve dayattığını sorgusuz sualsiz normalleştirdiğiniz sürece çocuklarınızın geleceği tehdit altında demektir. eleştirel düşünelim, sorgulayalım, araştırıp okuyalım.
ilim çinde de olsa alınız.
hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?
bana bir harf öğretenin kölesi olurum.
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
bir de türküsü bile var, cahillen sohbeti kestim, diye. cehaletin despotluğuna mecbur etmeyin kimseyi. yazıktır günahtır...