Scudo Sports

İnceleme Van Rysel EDR AF 105 - inceleme

TatanQa_tr

Forum Bağımlısı
Tepki
4.261
İsim
Taner
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
BMC
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar ,

Bir süredir yapmayı planladığım Van Rysel EDR AF 105 bisiklet incelemesini elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Umarım faydalı olur. Keyifli seyirler...

Bisikletin artıları:
  • Full 105 set
  • Alüminyum kadro 8,8kg M boyda
  • Ön maşa karbon
  • Endurance/aero arası bir kadro
  • Fulcrum R6 Jant seti (1.760gr set)
Bisikleti eksileri
  • Fulcrum R6 Jant seti bazılarında hatalı geliyor (decathlonla görüşülüp değişim istenebilir)
  • Dışardan geçen kablolar.
  • Stokların zor bulunması
Genel olarak kısa kullanımımda bisikletin hızlanmasını ve 105 setin vites geçişlerini çok başarılı buldum ama uzun sürüşlerden ve tırmanışlardan sonra tam olarak yorumlayabilirim.

Scudo
Hocam emeğine sağlık ,bisikleti sağlıkla kullan👍

Başka bir büyük artısı da gereksiz markalama yapılmaması bence. Ben bu konuya fazla takık olabilirim :) Ucuz kadrolarda çok agresif markalama yapılıyor. Decathlon'un geçen sezonlardaki kadroları da öyleydi. Bu sezonki bisikletlerin görüntüsü çok hoş ama. Bu bisiklette de göze batan hiç fazla detay yok.

Güle güle kullanın :)

bende sipariş vermiştim ancak iptal ettikleri için sahip olamamıştım. hayırlı olsun güle güle kullanın.

Güzel günlerde kullanın TatanQa_tr bey mekan neresi çok güzel bir yer gibi

Teşekkürler hocam . Burası eski Lara yolu diye geçiyor , bisiklet ve yürüme yolu mevcut.

bende sipariş vermiştim ancak iptal ettikleri için sahip olamamıştım. hayırlı olsun güle güle kullanın.

Üzüldüm doğrusu , gerçi L bir kadro bizim burdaki mağazada halen var . Antalya / Muratpaşa mağazayı arayıp direkt alabilirsiniz diye düşünüyorum boyu uyuyorsa. Teşekkür ederim ayrıca iyi dilekleriniz için.

@TatanQa_tr selam, çok güzel bir çekim olmuş, izlemesi de bir o kadar keyifli :hhhhhh: .

Güzel günlerde keyifle sürmenizi dilerim.

Memleketimde hava süper, siz kış gelmeden daha çok sürüşler yaparsınız.

Bu arada, fren kollarınız çok yukarıya bakıyor sanki, kontrol etmenizin faydası olabilir.

@TatanQa_tr selam, çok güzel bir çekim olmuş, izlemesi de bir o kadar keyifli :hhhhhh: .

Güzel günlerde keyifle sürmenizi dilerim.

Memleketimde hava süper, siz kış gelmeden daha çok sürüşler yaparsınız.

Bu arada, fren kollarınız çok yukarıya bakıyor sanki, kontrol etmenizin faydası olabilir.

Teşekkür ederim. Çekimden sonra video da bahsettiğim gidon boğazını ters çevirdim ve fren kollarını daha aşağı indirdim . Güzel tespit gözünüzden kaçmamış 👍🏻👍🏻

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@TatanQa_tr hayırlı olsun demiştik önceden. Ellerine sağlık güzel konulara imza atıp, ilgilenenleri aydınlatıyorsun. Her daim iyi günlerde kullanasın. :harika:

@TatanQa_tr Abi senin videoların kendi mahallemizi geziyorum, kendime denk gelir miyim diye pür dikkat izliyorum ama daha görmedim😄

Birgün çıkarken arayayım , haberimiz yokmuş gibi çekeriz .. :)

@TatanQa_tr hayırlı olsun demiştik önceden. Ellerine sağlık güzel konulara imza atıp, ilgilenenleri aydınlatıyorsun. Her daim iyi günlerde kullanasın. :harika:
Çok teşekkürler @necmeddin hocam. Elimizden geleni paylaşıyoruz . ;)

@TatanQa_tr öncelikle hayırlı olsun hocam bu modeli bende almak istiyorum sizden başka inceleme bulamadım teşekkür ederim. Yaklaşık beş aydır kullanıyorsunuz sanırım kanalınızıda takip ediyorum fikrinizi merak ediyorum benim ilk yol bisikletim olacak inşallah giant contend sl 2 fiyatı 9299 ,scott speedster 10fiyatı belli olmamakla bu civarda sanki ve bu model arasında kaldım.Fikir verirseniz sevinirim

Arkadaşlar bu bisiklete sahibim ve shimano 105 vites kullanımı hakkında kafam karışık. Deneye yanıla en hafif vitesin 1x11 ve en ağır vitesinde 2×1 olduğunu deneyimledim. Yani aynakol küçükse ruble en büyük olursa çok rahat yokuş çıkılırken hız yapmak içinde aynakol büyükde iken ruble de en küçükte olmalı doğru mudur ?

Birde bugün bisikletimden sürüş sırasında çıt pıt diye sesler geldi acaba zincirmi yapıyor diye bisikleti elimle kaldırdım pedalı çevirdim ses yok. Sele borusundan gelme ihtimali var mıdır. Korkutuyor beni

Arkadaşlar bu bisiklete sahibim ve shimano 105 vites kullanımı hakkında kafam karışık. Deneye yanıla en hafif vitesin 1x11 ve en ağır vitesinde 2×1 olduğunu deneyimledim. Yani aynakol küçükse ruble en büyük olursa çok rahat yokuş çıkılırken hız yapmak içinde aynakol büyükde iken ruble de en küçükte olmalı doğru mudur ?

Birde bugün bisikletimden sürüş sırasında çıt pıt diye sesler geldi acaba zincirmi yapıyor diye bisikleti elimle kaldırdım pedalı çevirdim ses yok. Sele borusundan gelme ihtimali var mıdır. Korkutuyor beni
Aynakol ve ruble oranları yani hız eğim ilişkisi evet doğru,bu arada vitesleri yerlerine göre doğru kullanmakda önemli ,çıt sesleri ise hiç tahmin etmediğin yerlerden dahi gelebilir mesela aynakol yaprakları,pedallardan,aynakoldan,vites geçişlerinde vs .onuda deneme yanılma ile bulursun..genelde pedallardan yada sele borusundan gelir..diğer ihtimalleride unutmamak gerekir sorun sele yada pedal değilse...

Bisiklet üzerinde geçireceğiniz 2 saatin sonunda tüm sistemi çözmüş olacaksınızdır eminim. Ön 1 iken arkayı 1-8 arası oynatabilirsiniz ve ön büyük dişlideyken de 8-11 arası kullanmanız sağlıklı olacaktır(Rublede numaralandırma için en büyük dişli 1 olarak geçer ve en küçüğü 11 ifadesi kullanılır.). Yokuştaki vites çıkarımlarınız doğru. Tekrar belirteyim bu işi teorikte değil de pratikte öğrenmeniz çok daha basit olacaktır.

Bisikletten gelen her sese kafa takmamanızı öneririm. Yolunuz düşerse servise gösterin. Daha sıfır bisiklet sonuçta herhangi sorunu olacağını düşünmüyorum. Zaman her şeyde olduğu gibi bu sporda da en önemli şey. Zaman geçtikçe her şeyi öğrenirsiniz.

kafaya takmayın. dizlerinizin, kaslarınızın rahat olduğu bir viteste çevirin pedalı yeterli. sadece şuna dikkat edin; kendi vücudunuzun tepkilerini çözene kadar dizlere fazla yük bindirmeyin, yokuşları en düşük viteste çıkın. zamanla vücüdunuzu çözdükçe, kaslar geliştikçe, eklemler uyum sağladıkça basasın geliyor zaten. ayrıca vites sürtmesini de kafaya takmayın, zincir dediğin 150 lira ama dizi sakatladı mı geri dönüşü yok.

Bisiklet üzerinde geçireceğiniz 2 saatin sonunda tüm sistemi çözmüş olacaksınızdır eminim. Ön 1 iken arkayı 1-8 arası oynatabilirsiniz ve ön büyük dişlideyken de 8-11 arası kullanmanız sağlıklı olacaktır(Rublede numaralandırma için en büyük dişli 1 olarak geçer ve en küçüğü 11 ifadesi kullanılır.). Yokuştaki vites çıkarımlarınız doğru. Tekrar belirteyim bu işi teorikte değil de pratikte öğrenmeniz çok daha basit olacaktır.

Bisikletten gelen her sese kafa takmamanızı öneririm. Yolunuz düşerse servise gösterin. Daha sıfır bisiklet sonuçta herhangi sorunu olacağını düşünmüyorum. Zaman her şeyde olduğu gibi bu sporda da en önemli şey. Zaman geçtikçe her şeyi öğrenirsiniz.
0 değil hocam sahibinden 2. el aldım. Aldığım kişi uzun yıllardır bu sporu yapan bir zamanlar decathlonda da çalışmış bilgilir birisiydi. Fakat ben decathlondan pedal almıştım ve önceki sürüşlerde sağ pedalı çevirirken en alt konuma geldıgınde pedaldan tık diye bir ses geliyordu sağ pedalı çıkarıp baştan taktım sürüşe çıktım şimdide bu sesler geliyor muhtemelen pedalda

Selamlar. İnceleme için teşekkürler. Ben Macaristanda yaşıyorum ve buralar bisiklet binmek için çok avantajlı. Şehirler arasında ayrı bisiklet yolları var. Türkiyedeyken yazın bir kaç defa MTB bisikletimi kullanıyordum ancak, buralarda bisiklet bir yaşam biçimi gibi dolayısı ile bende bir yerden başlamalı diyerek bu modelin siparişini verdim. 10 gün içerisinde gelecek. Ancak bisikletle beraber pedal verilmiyor anladığım kadarıyla. "100 Yol Bisikleti Kal Pedalı - Reçine" (link koymama izin vermedi) bu model pedal sipariş ettim ama, yanlış mı yaptım acaba? Daha uygun bir model varmıdır önerebileceğiniz? Bunun haricinde 2 adet sulukta aldım, ayrıca vidasını almama gerek var mı? bisikletin üzerinde vidalar var gibi. Cevaplayan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Geri