Scudo Sports

V frenmı Mekanik Disk Frenmı Hidrolik Disk Frenmi?

shımanonun 2. el modellerınden butcene uygun olanı mutlaka vardır arastırmalısın:)

Scudo
Avid bb7 160 tl civarında sanırım
Bu testi de kullanarak yani çeşitli hava ve yol koşullarında denedik...BB7 ler gerçekten mükemmel frenler bunu kullananlar anlar ben burda ne kadar konuşsam boş yani ben sırf hidrolik olsun diye deore veye juicy 3 fren almam şahsen...Bu benim şahsi görüşüm herkesin fikrine saygı duyuyorum ;) bu arada bb7 ler yağmurda çamurda hidroliklere taş çıkaracak kadar iyi tutuyor ben çok memnunum :)

2. el avid 3, 3.5 veya 5 yada shimano deore hidrolik fren sistemi alabilirsin ama 2.el hidrolik frenlerin sorunsuz olmasına dikkat ett.

XC kullanımı için çok üst seviye yarışılmadıkça iyi ayarlanmış, iyi kablolaması yapılmış Baradine pabuçlara (3 renkli olanlar) sahip bir Vfren sistemi %90 kullanıcıya yetecektir diye düşünüyorum, ben de senelerdir en zor hava şartlarında bu sistemi kullanmışımdır, yarışmışımdır ve önemli bir sorun yaşamamışımdır, yarışlarda her zaman hidrolik frenler çok fazla sorun çıkarıyorlar, Vfrenler neredeyse tamamiyle sorunsuzdur ve iyi pabuç ve iyi ayarlarla hemen her koşulda çok güvenilirdir. Ben vfrenleri yaklaşık 12 senedir Belgrad ormanında tekerin yarıya kadar suya çamura girdiği ortamlar da dahil güvenle kullanmaktayım.

@Hakan Yazman

Kendi kategorimde 5. geldiğim en son Kaçkar bisiklet kış antrenman yarışından sonra bisikletimin ve frenlerimin ne hale geldiğini özellikle bu konuda göstermek için yarıştan sonra fotoğraflarını çekmiştim. Görüldüğü üzere tamamen çamurla kaplılar, ancak yarış sırasında frenleme ile ilgili en ufak bir problem yaşamadığımı belirtmek isterim, aslında çamurlanan ruble ve vites sistemimde daha fazla sorun yaşadım, frenleme de ise gayet rahattım.

http://img121.imageshack.us/img121/7653/76801062.jpg

http://img121.imageshack.us/img121/3673/66436463.jpg

BB7 mekanik diskleri kisa sureligine denemistim, gayet iyidiler..Su an mecburiyetten disk fren kullaniyor olsam da, basarili calisan hafif bir v-fren'i tek gecerim..
Bu arada bisiklet Wipeout'daki camur havuzundan cikmis gibi:D

Bir heves ile maddi durumunuz yok ise hidroliğe geçmeyin derim. Maddi durumunuz az olduğu için düşük kalitede bir fren alacaksınız o da çok arıza yapacak, yağ sızdıracak, patlıyacak...

Baradine nin çok iyi fren pabuçları var. Onları alırsanız çok rahat edersiniz. İlle de disk fren istiyorsanız sizi tatmin edecek kadar bir mekanik disk fren alabilirsiniz.

ben yağmurda çok bisiklet kullandım.hayatımda hiç disk frenli bisikletim olmadı.kullandım ama benim değildi.v frende hiç sorun yaşamadım.yağmurlu havada hiç bilmem frenimin tutmadığını.hidrolik disk için arazide kullanıyosan al.mekanik disk alma.ben şu an xt paralel ayak kullanıyorum ve tutuşta hiç sorun yok.daha önce shimanonun başlangıç v fren ayaklarını kullanıyodum ondada sorun hiç yaşamadım.v frenin yağmurdaki tek kötü tarafı papuçlardan gelen siyah lekeler oda çok sorun deil bence.

@Bora Alben

aynen böyle düşünüyorum.başarılı çalışan v freni tek geçerim.

@Hakan Yazman

işte v frenin ayrıcalığı hiç sorun çıkarmaz.benim disk kullanan arkadaşlarım var hep hassaslığından yakınırlar.

Geri