Scudo Sports

V frenmı Mekanik Disk Frenmı Hidrolik Disk Frenmi?

Tepki
5
Arkadaşlar ben öncelikle yeni bir bisiklet alacağımı belirtmek isterim.Almış kende Bazı ufak tefek pürüzleri de hallediyim ki sonradan başım ağrımasın.İlk önce Salcano ALU almak istıyorum Kullanıcıları cok begenıo fakat shimano V fren ben antalyada yaşıyorum burası çok fazla yağış alan bir bölge forumda biraz gezindimde.V frende Papuçlar su alırsa tehlikeli durumlar ortaya çıkabiliyormus.Mekanık frendede durma mesafesinde sorun yaşanıyor galiba.Hidrolik fren hakkında hiçbir bilgim yok.Yeni bisikletimi aldığım zaman(Allah Kısmet Ederse)Frenlerini degistriym mi dısk frenmı taktırıyım yoksa V frende devam mı açıkcası ben bisikleti hızlı süren biriyim yağmurda da fren ler tutmassa kötü sonuclar doğurabilir.Fikir ve yorumlarınızı beklıyorum iyi pedallar.

Scudo
para durumun iyiyse hidroliğe geç derim ama mekanik diski beğenmiyorum yok parasal durumum iyi değilse v-frene devam hidrolik disk ile v-fre arasında fark var paran varsa geç derim hidroliğin avantajı zorlu koşullarda eli ağrıtmaması ve her koşulda tutuyor olması

200-250den başlıyor 1000-1500e kadar devam ediyor hatam yoksa (tabi bunları sıfır fiyat oalrak söyledim) ikinci el belki gayet iyi fiyata bulabilirsiniz

@halid acar

Teşekkürler....Aslında o kadarda paraya değmez gibi bilmıyorum artıkk güvenlik çok önemlii....

yani ben 2senedir v-fren kullanıyorum seneye param olursa geçeceğim değilse kendimi sıkıntıya sokmam disk için v-frende gayet işimi görüyor ama diskin görüntüsü süper:D

evet bencede çok güzel duruyor ancak disk frendede gözüm korktu düşer müşersek rotor yamulrsa ugras bakalım V frenden yine az çok anlıoz bundan hiç:D

• Beğen
Tepkiler: Tugkan emir
Mekanik frenlerin çoğu iyi değildir. Hidrolikler de sürekli bakım ister çok ugrastırır yok yagı eksildi yok hava yaptı bilmem ne bi dünya problem cıkarır.Yagmurda mekanik frenlere göre iyidir hidrolikler fakat balatalar yağlandığı zaman hiç tutmaz. Ben avid bb7 mekanik fren kullanıyorum şuanda dünyanın en iyi mekanik frenidir yagmurda çamurda süper tutuyor ama yagmurda öter biraz :D ama tutus yine cok iyi ;) Ben çok memnunum valla mekanik isteyen ben hidrolikle ugrasamam diyen alsın kullansın taksın bi kere ayarlasın tamam ;) diğer mekanikler gibi ısınıp fren performansında kayıba yol açmıyor hidrolik gibi baya geç ısınıyor.
Bu arada Avid bb7 ler çoğu hidrolik frene göre daha performanslıdır.Mesela ;
deore-deore lx avid juicy 3 ve 5 den daha iyi bir fren performansına sahip olduğunu test ettik ;) hidrolikle uğraşamam diyenlere avid bb7 yi ısrarla tavsiye ediyorum :) ;)

@semihh

Şu hidrolik fren sık bakım ister efsanesinden kurtarın artık kendinizi. Bilinenin aksine bir kere ayarladığınızda mekanik sisteme göre çok daha az bakım isterler. Kapalı bir sistemdir siz kurcalamazsanız yağ eksilmez hava da yapmaz.1 sene boyunca padi bitirmezseniz dokunmanıza dahi gerek kalmaz. Eh o da bitince değiştirirsiniz artık ;) Paslanma-yağlama derdi olmaz. Anlayan birisine ya da kendinizi geliştirerek gerektiğinde bakımını yaparsınız bir o kadar süre daha giderler. Bir çoğunu "takıp-unutabilirsiniz". Avid BB7 mutlaka iyi bir fren ama asla bir avid j5 deore lx değil.

Sadece yanlış bilinen bir konuya açıklık getirmek istedim.

İyi Akşamlar.

@alperen ergeç

BB7 ile değişecekse bence değer.Yeni taktıran bir arkadaşım 140 TL demişti.

• Beğen
Tepkiler: alperen ergeç
bb7 yi avid j3, 3,5 , 5 ,7 ve lx den dacha iyi olduğunu kim söyledi ve nasıl test ettiniz ben de anlamadım bir kere kaliper ayarı yaptıktan sonra sorun kesinlikle çıkarmıyor ve metal alışımlı bir balata taktıktan sonra rahatlıkla 2 sene bilemedin 1.5 sene gider.sadece 2 senede bir yağını değiştireceksin o kdar ama uzman birine götürüp oyağını değiştirsin hiç bir sotun çıkmaz. tam tersi mekaniğin tersine teli paslandı ,koptu gibi kesinlikle sorun çıkarmaz ve ben şimdiye kadar yağını iyi doldurduktan sonra hava yaptığını duymadım ve görmedim ama herbisikletçi yağ değiştirmekten havasını almakatan anlamaz.
herzaman hidrolik avantajlıdır çünkü en düşük hidrolik disk fren bile
çift pistondur .

V fren sistemınden performans almak istersen ''BARADINE'' marka pabuçlar var biraz araştırırsan ne kadar iyi sonuçlar verdiğini görebilirsin.Ama tabikide bir hidrolik disk fren sistemıne yaklaşamaz,Hidrolik sistem benım kanaatimce eksileri ve artılarıyla kıyaslandığında bir nimettir bisiklet severler için.

Soruna gelince:İyi bir V fren Sistemi,İyi kombine olmuş pabuçlarla mekanik disk fren sistemıne geçmene gerek bırakmaz(Görsellik boyutu hariç)Ama hiçbir zamanda hidrolik disk fren sistemının rahatlığını,güvenini,konforunu yaşatmaz.
Sonuç olarak bu iş çoğunlukla maddiyata dayalıdır,Ama benim Nacizane tavsiyem ya güzel kombine bir v fren yahut giriş seviyesi veya orta seviyelerde bir hidrolik disk fren sistemi.

hidrolik disk fren bana göre arazi koşullarında sürüşte çok fark yaratıyor,çünkü hava şartları,çamur yahut su gibi etkenlerden dolayı fren performansından birşey eksilmiyor,ben avid juicy 3.5 kullanıyorum,1 senedir herhangi bir problem yasamadım

• Beğen
ben 2 yıldır hidrolik disk fren kullanıyorum ve bisikletimi street ve trialde kullanıyorum ayrıca stoppie fln giderken diskin özellikle hidroliğin çok faydası var kullanmanızı tavsıye ederım sorunsuz sürüşler...

• Beğen
Kesinlikle ve kesinlikle hidrolik disk fren. Hatta ikinci el temiz bir ürün bulduysanız daha iyisi yoktur ;) Amaa eğerki hidrolik olmassa sakın mekanik disk fren olayına girişmeyin direk V-fren e geçiş yapın ve hatta kaliteli bir pabuçla buzlanma harici durumlarda gayet verimli çalışır. Mekanik disk frenlerinde arasında evet sağlam tutanlar var Hayes MX-4 veya Avid BB7-BB5 gibi fakat zorlu hava koşulları işin içine girdiğinde bunlar v-frenden daha yetersiz kalıyor.

teşekkürler... arkadaslar bir sorum daha olacaktı hidrolik frenlerde baslangıc ve orta sevıyelerde hangi marka önerebilirsiniz... fiyatı makul kendisi iyi:D

En az avid jucy 3 derim. Sanırım bu senin için yeterli olacaktır ;)

Geri