Scudo Sports

V Frenleriniz mi ötüyor? Gel içeri çözelim 100 de 1000000000...:D

Mustafa Ali MERİÇ

Aktif Üye
Tepki
98
Bisiklet
Carraro
inşallah başka yazan olmamıştır:D Arkadaşlar bu gün yeni bir formül buldum bu ötme için. lafı uzatmadan anlatayım. Şimdi frenleri tutan kabloyu çözerek veya ayırarak veya başka bişeyle... yani frenleri birbirinden bağımsızlarştırın:D Frenlerin tekere sürttüğü pabuçları vardır onların janta sürten yerlerine çok ince tanacikli kum sürüyoruz kapatıyoruz ve bakıyoruz fren ötmüyor:cool: bende işe yaradı. baktınız az daha mı ötüyor bi daha sürün olsun bitsin;) :cool: Umarım sizlerde de iş yarar. Siz siz olun sakın pabuçlara kimyevi veya kayan madde deydirmeyin;) Hadi bakalım deneyin. saygılar(konu verilmiş ise özür dilerim arattırmaya üşendim:D, neyse cezamız çekeriz:D )

Scudo
ben hasan abiye katılıyorum mesella fren papuçları ıslanıp çamur olduğunda değişik bir ses çıkarıyo buda aynı öyle olur hemde jant yanakları daha çanuk eskir bence en iyi yöntem jantı temiz tutmak ve papucu ilk alındığından hemen sonra yüzeyini ince zımpara ile az bişi zımparalamak

size katılmıyorum kumu üzerine sürdukten sonra üflerseniz büyük parçalar çıkar ve en küçük olan parçlar kalır bunlardan zaten havada da var tamamen zararsızdır zımparadan iyidir hem o kadar ince kum(toz desek daha iyi olur) metalden yapılmış jantı ne kadar çizebilir? pabuçları ne kadar eskitebilir? Ama galiba burada bu kum meselesi tartışma olacak o zaman en iyi yöntem pudra sürmek gibi ama çok az miktarda yoksa fren tutmaz. Saygılar...

Bence dediginden esinlenerek diyorum denemedim yalnış anlaşılmasın ZIMPARA sürtmeyi de deneyebilirsin bence. Ama pabucları cabuk yer bence:eek:

Sen sür pudranı, kumunu tozunu herkesin kendine göre fikirleri var ve gerçekler var... Ve fizik gerçekleri herşeyden acıdır hayatta :D

Unutmaki bir kova suyu bir parça kesilmiş çam ağacına ufak damlalar halinde damla damla kesintisiz damlatırsan kovadaki su bittiğinde orada çukur oluştuğunu görebilirsin... Minik şeyler deyip geçmemek lazım yani :D

@Hasan Çağrı

kötü bişey mi dedin iyi bişeymi:D :D :D :D :D :D :D boşverin fikrimi yazdım tartışmaya kusmeye dargınlığa gelmez bunlar hayat akıyor ihtiyar:D:D:D saygılar

Benim arka fren ötüyor ama sanırım ayarından dolayı.Zaten tekerlek dönerken tıs tıs ses çıkarıyor.Periyodik bakım yaparken onu da bi baktırırım.

Siz Boyle Tartısıosunuz Fren ı Otmeyenlerne Yapsın Benım Sahsen Otmuo

Bununla ilgili bir atasözü:Vakitsiz öten V freni değiştirirler.:D:D:D

Oysa yeni fren papucu öter.. :)
Bu doğaldır, üst parlak tabaka aşınınca ötme durur.

bisikletimde böyle bir sorun vardı bir öneri üzerine deterjancıdan yağ çöz aldım jantların frene temas eden yüzeylerine sürdüm sonra kuruladım ama bu kurulama önemli valla ne ses kaldı ne başka bir şey sanırım bir zararıda olmaz çünkü az kullanılıyor.

Geri