Scudo Sports

V frenin geleceği hakkında

El yormuyor diyelim...:) Bence para kazanma taktiği ama mantıklı bir buluş...

Scudo
@Aruera

Cyclocross ve MTB bisikletlerde artık V fren kullanmak delilik bildiğiniz gibi. Bunun 1 numaralı sebebi tabiki parkurdaki çamur,toprak,kum gibi kirlerin jantı kirletmesi ve jant fren yüzeyini kaplayarak frenleme performansını kat kat düşürmesi. Eğer yağmurlu havada V fren kullandıysanız ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız o_O Benzer şekilde yağmurda da V fren neredeyse yok gibiyken disk fren başarılıdır :harika:

Disk frenin asıl avantajı kötü yol ve hava koşullarında belli oluyor demiş GCN

@Serkan Mıstınoğlu
Yağmurlu havada v fren kulandım ancak yağmurdan sığınacak yer aradığım için pek fren kullanmamıştım :D Peki m disk ile v frende bu farkı ne yaratıyor? Tamam katı parçaların yüzeyi kapatması zor ama yağmur olduğu gibi o diski ve diski frenleyen parçanın iç yüzeyini de ıslatmaz mı?

Hidrolik frenin yağmurlu havada daha iyi performans verdigini söylüyoruz ama Frenlein ne kadar kaliteli olduğundan bahsetmiyoruz nedense.Hem V frende hem hidrolikte iyi bir fren seti ve diğer fren ekipmanlarının iyi kalitede olması lazım.Yoksa çok ucuza alınmış bir v frende ve ya hidrolik fren kullanıp yağmurlu havada yol tutuşunu pek dert etmek boşa kafa yormak :)
Benim gibi zamanının çoğunu asfalt üzerinde,şehirde sürüş yapanlar için V fren büyük bir nimet basit,etkili ve ucuz :) Zaten tropik ormanlarda yaşamadıgımız için yıl içinde yağmurlu havaya yakalandıgımız zaman sayısı 10 parmağı geçmez o yüzden hiç kafama takmıyorum,zaten yağmurlu havaya yakalansam da korkmuyorum normalde 20-25 km gidiyorsam 10-15 km saat hızla yağmurlu havada güvenli bir şekilde gidiyorum,hidrolik fren de olsa lastiklerden bir miktar kayma olup frenleme mesafesinin uzaması kaçınılmaz.

Şunu da söylemek istiyorum ister V ister hidrolik fren olsun ama iyisi olsun.Ben iyi kalitede V fren kullanıyorum gayet memnunum hidroliği aramıyorum.

@Desert Fox
Evet aynen dandik bir hd frendense kaliteli V fren evladir.
Mtb bisikletimde magura mt4 kullaniyorum. Yagmurun kovalarla bosalir gbi yagdigi havalarda onunla gidiyorum saga sola inanin bana frene dokundugum anda sanki ustunden atacak gbi bir güce sahip ayni fren yerine V Fren olsa baski durasin.
Ama kuru havalarda V Fren yeterlidir kaliteli ise

• Beğen
Tepkiler: ulaş depeli
Geri