Scudo Sports

V freni disk frene çevirmek

Scudo
Merhabalar ;
Lütfen bilgili arkadaşlarım yardımcı olsunlar ben bisikletimde v fren yerine disk fren kullanmak iistiyorum bu gün Bornova'da bir tamirciden fiyat aldım 70 tl ye yaparım dedi ama iyi bişi istersen 200 tl yi bulur dedi ne yapmam lazım ? hangi marka ve modeli taktırmalıyım ? fiyatları ne kadardır verilen fiyatlar uygunmudur ???
Lütfen yardım???

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
70 TL dediği mekanik disk fren olabilir. Siz mekanik mi yoksa hidrolik mi taktırmayı düşünüyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Korhan Nas
@Korhan Nas

mekanik disk yerine kaliteli bir v fren kullanmanızı tavsiye ederim. ben shimano'nun mekanik disk'ini kullanıyorum. genel aldığım yorumlar biraz üst seviye bir v fren elimdekine eş değer çalışabilirmiş.

yani hidrolik olmadıktan sonra disk pek bir esprisi yok bence.

• Beğen
Yaklaşık iki sene mekanik disk fren kullandım ve inanılmaz memnun kaldım.Mekanik disk fren derken ayırmak lazım biraz gidip aldığınız 30 tl lik mekanik kaliper yerine tabiki v-brake daha uygundur.Benim kullandığım fren avid bb7 idi.ve inanın piyasadaki seri dışı hidroliklerin çoğundan daha iyi performans sağlar..Eğer hidrolik alırken üst model alamıyorsanız avid bb7'yi kesinlikle tavsiye ederim.Zaten bilinen bir gerçekte avid bb7'lerin dünyanın en iyi mekanik frenlerinden biri olduğudur.

Disk frenin avantajı kötü hava ve yol koşullarında bile çalışmaktır..Siz en iyi v-brake alsanız bile çamurlu bir ortamda pabuçları bitecek ve tutma performansı düşecektir.ama en kötü mekanik bile bu durumda iyi bir tutma sağlayacaktır.

ister hidrolik,ister mekanik olsun sadece frenleri ve rotorları almakla iş bitmiyor..Rotorunuza uygun göbek bulmalısınız.göbeğide aldıktan sonra disk frene uygun jant telleri almalısınız..Disk frenin, v frenden çok farkı var..eğer fizik kurallarını ihlal ederseniz, ciddi yaralanmalarla hatanızı ödemek zorunda kalırsınız..ciddi bir iş..iyi araştırın..O bisikletçinin "fizik" kelimesinin "f"sinden haberi olmadığına da eminim..

baradine pabuçlar ile birlikte v freni tavsiye ederim ama burası hafif donanımlar bölümü lütfen forumun düzeni için doğru yere konunuzu açın ya da taşınması için yardım isteyin.kolay gelsin

• Beğen
Arkadaşlar merhaba
Bianchi Speed marka bisiklet kullanıyorum, üzerinde v-fren sistemi var ve malum kış ayları yaklaşıyor. Yazın bir-iki yağmurlu hava tecrübemde gördüm ki pabuçlar ıslandığında neredeyse tamamen etkisiz kalıyor. Ben de frenlerimi disk fren sistemine çevirmek istiyorum. Bununla ilgili olarak şu iki konu hakkında yardımınızı rica ediyorum:
1- Kış şartları için fren sistemimi disk frene çevirmek doğru bir çözümdür diye düşünüyorum, yanlış mı (Yalnız bütçeyi çok yukarı çıkarmamak için hidrolik değil de mekanik sistem düşünüyorum.)
2-Eğer mekanik disk frenin daha etkili bir çözüm olduğunu varsayarsak benim bisikletim için hangi parçaları almam gerekli olacak veya neyi değiştirmem gerekecek.

Bu konularda yardımcı olabilecek bir delikanlı var mıdır acep? :)
Teşekkürler...

Mekanik frene çevireceksen eski fren kollarını kullanabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: serkan yıldız
maşa disk uyumlu değilse değişecek

göbekler disk uyumlu değilse değişecek

çemberler disk uyumlu değilse değişecek

• Beğen
Tepkiler: mtbcandir
@Goflet

Hımm,
peki ön maşayı değiştirmek mümkün de arka maşa değişmesi mümkün değil, dolayısyla kadronun değişmesi mi gerekir?

Geri