Yukarıda bahsedildiği gibi öne mekanik yada hidrolik disk fren takmak istiyorsan maşan, arkaya takmak istiyorsan kadron uyumlu olacak.Bu uyumu kadroda arka tekerin solundaki kulağın üzerinde disk fren takmak üzere yapılmış delikli yukarı doğru 2 kulağın olduğunu kontrol ederek, önde ise maşanda yine sol tarafta maşanın alt arka tarafında hemen hemen aynı yapının bulunup bulunmadığını kontrol ederek anlayabilirsin. Ayrıca jantların değilse de teker göbeklerin uyumlu olmalı. bunu da yine göbeklerin sol taraflarında rotor takılacak şekilde 6 vida yeri yada shimanonun kullandığı centerlock denilen dişli bir kısmın olması gerekli. Centerlock göbek örneğini bu konuda bir arkadaşın sattığı dt göbeklerin sol tarafında görebilirsin:
6 Vidalı göbek fotosu yandan bulamadım ama karşıdan çekilen bir foto (link). sol tarafa bakarak anlayabilirsin. Bunları sağlıyorsa bisikletin yada sağlaması için değişiklik yapabiliyorsan bundan sonrası bütçen dahilinde bir fren seti seçmek. mekanikleri ben şahsen tavsiye etmiyorum. sadece görünüşleri güzel ama v frene göre daha ağır, hemen hemen aynı frenleme gücü ve daha fazla bakım gerektiriyorlar. Onun yerine 2. el bile olsa hidrolik disk almanı tavsiye ederim.
Mekanik diski ben şahsen güvenli bulmuyorum. Bunun ilk sebebi tek taraflı baskı. mekanik disk frenlerde balatalardan biri sabit diğeri hareketlidir. bu da her frene bastığında hareketli balatanın diski ittirerek diğer balataya değdirmesi prensibidir. yani her halükarda fren diski hafif de olsa yamuk bir pozisyonda çalışmak zorunda kalır. Ayrıca fren telleri v frendekine oranla daha yüksek gerilme kuvveti altındadır ve ömürlerini daha çabuk tüketirler. Bu durum da frene bastığında fren telinin kopması ve frensiz kalma riskinin artması demektir.