Scudo Sports

V freni disk frene çevirmek

kemalcan

Üye
Tepki
2
V frenli bir bisikletim var buna disk fren takmayı düşünüyorum. V frenli bir bisiklete disk fren takılır mı? Fiyat olarak ne tutar? Disk frenin iyi ve kötü yanları nelerdir? Bunları ögrenmek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz? Şimdiden bu mesajı okuduğunuz için teşekkürler. Bu konuyu forumda aradım ama bulamadım eğer forumda bu konu varsa şimdiden özürdilerim kazasız belasız pedallar dileğiyle...

Scudo
bisikletinin markası ve maşanın markası nedir yada bir fotoğrafı varmı ona göre takılır veya takılmaz denilebilir ayrıca ayırdığın bütce ne bunları yanıtlarsan daha kolay yardım edebiliriz

• Beğen
Tepkiler: kemalcan
bütce: 250 marka beldeyama ama resmi yok diğer bisikletimin var :(

fazla bir para tutarmı

kadroda disk yeri olması maşada disk yeri olması ayrıyeten jantları değiştirmen gerekebilir uyumlu değilse

@jordansero

canondale diğer bisikletim 2 bisikletim var bilmeden konuşmasan iyi edersin...:boese157: :boese157: :Skull-175

@kemalcan
bide modelini söyleyiver:) eğer uyumlu ise 250 ytl mekanik disk takılabilir

Eğer jantlarının göbekleri,kadron ve maşan disk uyumluysa takabılırsın..Ancak 250tl ye Mekanik taktırabilirsin..
Avanyaj:
*Çamurlu ortamda daha güvenli frenleme..
*Bozulan akort ayarında ve ya yamulan jantta sorunsuz frenleme..(Eğer sakin bir kullanıcıyım.Bisikletim canım ciğerim onunla atlamam zıplamam diyorsan önemli bir madde değil..)
Dezavantaj:
*Fazladan Ağırlık..
*Karmaşık Sistem..
*Ekstra Bakım..
*Fiyat farkı..

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
disk fren taktıracaksan kadron ve maşan buna uyumlu olmalı
ve mekanik disk fren düşünüyorsan hic düşünmeden boşver
ya hidrolik ya v break secim sana kalmış

sen bu abılerını dınle senın ıcın en ıyısı mekanık dısk fren olur heralde bısıkletı uyumluysa bu fıyata anca mekanık olur

evet bence de sen bu abilerini dinle ya HİDROLİK (mekanik değil) disk fren al yada güzel bi v break. Mekanik disk fren önerilmez pek. Mekanik alıncaksa da en iyisi Avid BB7 ve güzel bir sertlik ayarlı fren kolu seti.

Yukarıda bahsedildiği gibi öne mekanik yada hidrolik disk fren takmak istiyorsan maşan, arkaya takmak istiyorsan kadron uyumlu olacak.Bu uyumu kadroda arka tekerin solundaki kulağın üzerinde disk fren takmak üzere yapılmış delikli yukarı doğru 2 kulağın olduğunu kontrol ederek, önde ise maşanda yine sol tarafta maşanın alt arka tarafında hemen hemen aynı yapının bulunup bulunmadığını kontrol ederek anlayabilirsin. Ayrıca jantların değilse de teker göbeklerin uyumlu olmalı. bunu da yine göbeklerin sol taraflarında rotor takılacak şekilde 6 vida yeri yada shimanonun kullandığı centerlock denilen dişli bir kısmın olması gerekli. Centerlock göbek örneğini bu konuda bir arkadaşın sattığı dt göbeklerin sol tarafında görebilirsin:

6 Vidalı göbek fotosu yandan bulamadım ama karşıdan çekilen bir foto (link). sol tarafa bakarak anlayabilirsin. Bunları sağlıyorsa bisikletin yada sağlaması için değişiklik yapabiliyorsan bundan sonrası bütçen dahilinde bir fren seti seçmek. mekanikleri ben şahsen tavsiye etmiyorum. sadece görünüşleri güzel ama v frene göre daha ağır, hemen hemen aynı frenleme gücü ve daha fazla bakım gerektiriyorlar. Onun yerine 2. el bile olsa hidrolik disk almanı tavsiye ederim.

Mekanik diski ben şahsen güvenli bulmuyorum. Bunun ilk sebebi tek taraflı baskı. mekanik disk frenlerde balatalardan biri sabit diğeri hareketlidir. bu da her frene bastığında hareketli balatanın diski ittirerek diğer balataya değdirmesi prensibidir. yani her halükarda fren diski hafif de olsa yamuk bir pozisyonda çalışmak zorunda kalır. Ayrıca fren telleri v frendekine oranla daha yüksek gerilme kuvveti altındadır ve ömürlerini daha çabuk tüketirler. Bu durum da frene bastığında fren telinin kopması ve frensiz kalma riskinin artması demektir.

Selam arkadaşlar trek 4500 bisikletim var ve ön freni disk yapmak istiyorum fren setinden başka almam gereken bir parça varmı?Teşekkürleer.

teşekkürler ama bu söylediklerini okumuştum zaten merak ettiğim göbeğin falan uyumlu olup olmadığı 2008 model 4500 lerde kullanılan göbek ve maşa farklı mı oluyor?

@karaburga

Resimde gördüğünüz göbek disk fren uyumludur , sol tarafındaki dişliler rotor dediğimiz fren diskinin geçmesi için tasarlanmıştır,bisikletinizin üzerindeki göbek ile karşılaştırabilirsiniz.Birde vidalı tip göbekler var piyasada dişlilerin olduğu kısımda vida delikleri oluyor ve rotor modele göre değişen vidalar yardımıyla göbeğe sabitleniyor.

Bisikletinize ait resim paylaşabilirseniz eğer daha iyi yardımcı olabiliriz.

http://img379.imageshack.us/img379/8796/hbm775bleb3.jpg
(link)

http://img221.imageshack.us/img221/6091/centerlockmaincontent00ws3.gif
(link)

• Beğen
Tepkiler: karaburga
(link) Ekte resim gönderiyorum ilginize teşekkürler.

Resimdeki göbek 6 vida disk uyumlu. Bu nedenle centerlock diskleri bu göbekle kullanamazsiniz fakat sorunsuzca 6 vidali bir disk fren seti alip bisikeltinize takabilirsiniz. Masaniz zaten disk fren uyumludur

@HaliliOzturk
Teşekkürler.Birsorum daha olacak 6 vida diskler diğerlerine göre performans açısından bir kayba yol açarmı?Birde güncel hidrolik diskleri kullanabilirmiyim?

Tabikide kullanabilirsiniz... Zira SHimano dışındaki nerdeyse bütün üreticiler sadece 6vidalı disk sistemine göre rotor üretip satarlar...

Performans bir kayıp oluşmaz kesinlikle...

• Beğen
Tepkiler: karaburga
Geri